Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Задължителната ваксинация е противоконституционна, реши Върховният съд на Индия

Както Богари Медия наскоро писа, обществото в Европа следи с надежда развитието на казуса, изпратен от съда в Сицилия към италианския конституционен съд. В подобна ситуация Върховният съд на Индия вече се произнесе: Задължителната ваксинация е противоконституционна!

Върховният съд на Индия постанови на 2 май 2022 г., че нито един индивид не може да бъде принуден да бъде ваксиниран срещу COVID-19, като подчерта, че телесната цялост е защитена съгласно член 21 от индийската Конституция.

Становището на съда

По отношение на нарушението на телесната цялост и личната автономия на физическо лице, разглеждано с оглед на ваксините и други мерки за обществено здраве, въведени за справяне с пандемията COVID-19, ние сме на мнение, че телесната цялост е защитена съгласно член 21 от Конституцията и нито един индивид не може да бъде принуден да бъде ваксиниран.

Личната автономия на физическо лице, която е признат аспект на защитата, гарантирана по член 21, обхваща правото (лицето) да откаже да се подложи на каквото и да е медицинско лечение в сферата на индивидуалното здраве, заявиха съдиите L.Nageswara Rao и B. R. Gavai в своето становище от 115 страници.

Ръководител на педиатрична катедра в Делхи сезира правосъдието

Становището дойде след петиция, подадена от д-р Джейкъб Пулийел*, бивш член на Националната техническа консултативна група по имунизацията, който е потърсил указания за разкриване на данни след ваксинацията по отношение на нежелани събития, наред с други основания. Вносителят на петицията изказва научно становище, че рискът от предаване на вируса от неваксинирани лица е почти наравно с този от ваксинирани лица.

С оглед на това не може да се каже, че ограниченията върху неваксинираните лица, наложени чрез различни мандати за ваксини от държавните правителства/територии на Съюза са пропорционални.

Докато процентът на инфекцията остава нисък и не се появи ново развитие или научно изследване, което предоставя надлежна обосновка за налагане на разумни и пропорционални ограничения върху правата на неваксинираните лица, предлагаме на всички органи в тази страна, включително частни организации и образователни институции, да преразгледат съответните нареждания и инструкции, налагащи ограничения на неваксинираните лица по отношение на достъпа до обществени места, услуги и ресурси, ако вече не е направено“, каза съдът.

Съдът изисква база данни за уврежданията от ваксини

Въз основа на съществен материал, отразяващ почти единодушните възгледи на експертите относно ползите от ваксинацията при справянето с тежка болест от инфекцията, този съд е убеден, че настоящата политика на ваксиниране на Съюза на Индия е информирана от съответните съображения и не може да се каже, че е неразумна или явно произволна.

Съдът също така повтори, че при спазване на защитата на неприкосновеността на личния живот на отделните участници по отношение на текущите клинични изпитвания и изпитвания, които могат да бъдат проведени впоследствие за ваксините COVID-19, всички съответни данни, които се изискват да бъдат публикувани в рамките на степента, в която е законоустановеният режим, трябва да бъдат предоставени на обществеността без неоправдано забавяне.

Като отбелязва, че информацията, свързана с неблагоприятните последици след имунизацията, е от решаващо значение за разбирането на безопасността на ваксините, съдът препоръчва да се създаде виртуална обществена платформа, която да улесни физическите лица и частните лекари да докладват за нежелани ваксинални събития.

Алчни ръце посягат към пазара на Индия

Тук не говоря за обикновения пазар на стоки и услуги. Пазарът на здраве (и човешки животи) във втората по население страна в света, в добавка към бедността, ниското образование и слабия достъп до информация на милиони хора, е повод за истинска фармацевтична война. Въпреки че произвежда и собствени ваксини заедно с Бразилия, Индия бе обект на огромни манипулации и изнудване от страна на „Пфайзер“ и „Модерна“.

Особено знаков бе моментът, в който „Пфайзер“ напусна индийския пазар. Това се случи, когато индийските власти поискаха Пфайзер да проведе клинични изпитвания с местно население и да предостави резултатите на здравните органи. Всезивестен факт е, че експерименталните течности влияят различно на различните народности, популации, раси. Още повече, след близо година излязоха истинските данни от изпитванията, които показват колко са били прави индийците да не приемат кухите уверения за безопасност на „Пфайзер“!

„Богари Медия“ вече писа как цената на ПСР тестовете в Индия бе коригирана след застъпничеството на юристи, защитници на правата на човека. Поне там алчността бе коригирана и вкарана в някакви граници. Затова днес е ценно отново да видим юристи, застъпващи позицията, че животът на обикновения човек не е „бройка“ дори в държава като Индия, където живеят толкова много хора. Точно както бе казано в становището на съда в Сицилия.Всички лекари, които не премълчават ужасните последици от набързо скалъпените ваксини, които застават с авторитета си срещу „ваксинацията“ на подрастващи и деца, заслужават нашите адмирации. На тези политици, юристи и лекари, които не си мълчаха, въпреки наказанията и заплахите, дължим факта, че все по-голяма голяма част от човечеството вече не желае да бъде яхнато от фармацевтични или още по-гнусни властови интереси.

Последно качени

Свързани постове