Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Огромната печалба от ПСР-тестове на гърба на обикновения човек

Средната цена на ПСР-тестове (PCR= полимеразна верижна реакция) по света се държи високо, и подведени от този факт, ние считаме, че това е защото „вирусът е много опасен и откриването му сигурно е трудоемко и скъпо.“ Разбира се, това е мнението на непросветения човек, който си прави изводите от пълното медийно мълчание по темата за цените, което не е само в България. /Просветеният човек по-скоро отдавна е започнал да си прави изводи и от затъмнението на определени теми./

При по-голям интерес обаче може да се проследи, че цената на сродни ПСР-тестове през 2012 година е била 1,58 щ. долара. Дори отчитайки инфлацията на световно ниво, към момента все пак няма основание услугата за изготвяне на ПСР-тест в лаборатория да е толкова по-висока.

Пробив в далаверата

Дали обаче в някоя държава цените са по-реални? Да, в Индия. По искане на Аджай Агравал, адвокат по защита на човешките права, Върховният съд на Индия още в началото на декември 2020 г. се произнася да бъде фиксирана цената на ПСР-тестовете, съобразено с голямото количество бедни индийци. В индийския щат Одиша с население почти 42 милиона души, цената на ПСР-тест е намалена на 400 рупии /около 5 евро/. Това дава на лабораториите само 100% печалба.

Съдиите са изпратили на свой ред запитване до Министерството на здравеопазването. В документа се казва, че когато болниците и лабораториите са таксували 4500 рупии за теста, действителната цена, включително тази на комплекта за тестване, е била между 800 и 1200 рупии… а общите направени разходи са само около 200 рупии.

Към 8 декември 2021 г. цената на ПСР-тест в големите индийски градове все още е около 500-600 рупии, което се равнява на 6-7 евро. Това поражда дискусии за високите цени на ПСР сред съседни и също не особено богати държави като Индонезия. Но Индия в голяма степен води самостоятелна политика по отношение на пандемията. През февруари 2021 г. индийските експерти поискаха проучване на Пфайзер в Индия, за да видят как ваксината ще действа сред индийското население, преди да може да бъде разрешена за масово използване в страната. Пфайзер веднага оттегли молбата си за лиценз.

Печалбите от ПСР са умопомрачителни

В Европа никой не се съобразява с отъняващия джоб на данъкоплатеца. Високата цена на ПСР-тестовете дори се използва като „остен“ за подкарване на хората към масова ваксинация, тъй като от ваксинираните в много ситуации ПСР-тестове не се изискват. /Напълно неоснователно, т.к. фактът, че ваксинираните държави постигнаха пик на заразите си тази зима не може да остане скрит от никого./

Държавният бюджетен секретар на Белгия Ева Де Блийкър, разпитана писмено от федералния заместник Сандър Луунс, обяснява, че на 20 септември Националният институт за здравно осигуряване при хора с увреждания (INAMI) е оценил общата цена на мерките за борба с пандемията от коронавирус на 1,512 милиарда евро за 2021 г. От тях 967 милиона евро, или почти един милиард евро публични пари, са били предназначени за тестове за Covid.

При положение че грешките в ПСР-тестовете са факт, който понякога променя съдби и проваля много бизнеси, високата цена сякаш „прикрива“ очевидното, а още повече прикрива безсрамно големите печалби на световно ниво. От началото на пандемията до края на 2021 г. в България са направени 3 054 332 ПСР-теста на цена около и над 50 евро. Ако допуснем на база индийските, че реалната им цена е дори 20 евро, прекомерната печалба е около 91 милиона евро. Сърбия е похарчила за ПСР-тестове 30 милиона евро само през 2020 година.

На световно ниво някои специалисти посочват печалби от десетки милиарди евро в тази индустрия.

За какво се използва Омикрон

Когато наивно се надяваме пандемията да свърши „от само себе си“, или чрез новия щам Омикрон, трябва да имаме предвид огромните задкулисни интереси, използващи пандемията, които определено няма лесно да позволят нейното „приключване“. Въпреки засега лекото му протичане, новият вариант на вируса Омикрон стана нов източник за печалби и натиск да се придобие наддържавна власт от „международни“ структури като СЗО, които поначало са финансирани от частни компании.

Богари Медия
Богари Медияhttps://bogari.bg/
Bogari Media - Медията на скритата истина - за нещата каквито са!
– РЕКЛАМА –

Последно качени

Свързани постове