Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Френските специалисти предупреждават да НЕ се ваксинират деца

Френската академия по медицина препоръча да не се ваксинират здрави деца, твърдейки, че ползите не надвишават рисковете. Подобна позиция беше заета от Съвместния комитет по ваксинация и имунизация в Обединеното кралство, но правителството пренебрегна този съвет. 

Защо се повдига въпроса

Увеличението на съобщените случаи в цяла Европа е използвано от политиците, за да подновят усилията си за масова ваксинация. Отново се възобнови дебатът относно инжектирането на здрави деца срещу вируса. Имаше изказване на френския здравен министър Оливие Веран в медиите, че страната може да започне да ваксинира здрави пет до 11-годишни деца в началото на следващата година.

На този фон Френската медицинска академия (FAM) продължава да настоява, че внедряването на ваксините в страната не трябва да обхваща всички здрави деца. Според тях за много деца съотношението риск-полза натежава в посока „срещу ваксинацията“, като изследванията с данни за тежки рискове за децата се увеличават.

200-годишният консултативен орган каза в изявление, че „препоръчва разширяване на имунизацията срещу Covid само за деца, изложени на риск от тежки форми на заболяването поради съпътстващи заболявания, независимо от тяхната възраст, както и по отношение на другите деца, живеещи в тяхната семейна и училищна среда”. Френската академия по медицина не счита, че здравите деца извън тази група трябва да бъдат ваксинирани срещу Covid.

В отговор на изявлението на FAM, редакторът на Daily Skeptic Тоби Йънг каза пред Express: „Става все по-ясно, че за здравите деца рискът да бъдат ваксинирани надвишава ползата“. Той добави: „Правителствата трябва да спрат да оказват натиск върху децата да бъдат ваксинирани.“

Настояването децата да се ваксинират обаче продължава

Натискът се засилва върху европейските граждани, включително някои здрави деца, да се ваксинират срещу Covid на фона на предупрежденията за смъртоносна пета Covid вълна. Тези, които не са получили ваксини срещу Covid, са затворени в Австрия, а скоро следва и Германия.

През септември Съвместният комитет по ваксинация и имунизация съобщи, че правителството на Обединеното кралство предприема „предпазлив подход“ да не ваксинира здрави деца на възраст от 12 до 15 години, тъй като ползите от ваксинацията не са по-големи от рисковете.

Скоро след това обаче, въпреки предупрежденията, главният медицински директор на Англия, професор Крис Уити, каза на правителството да игнорира този съвет, като се аргументира, че тази възрастова група трябва да бъде ваксинирана „поради ползите за тяхното психично здраве“.

Богари Медия
Богари Медияhttps://bogari.bg/
Bogari Media - Медията на скритата истина - за нещата каквито са!
– РЕКЛАМА –

Последно качени

Свързани постове