Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Професор от най-добрия австралийски педиатричен институт застава против ваксинацията на деца

Професор Найджъл Къртис от Педиатричния изследователски институт Мърдок* предупреди, че на лицата под 11-годишна възраст не трябва да се поставя ваксина срещу Covid, докато не станат налични повече данни. Професор Къртис също така отбеляза, че тъй като вирусът представлява малък или никакъв риск за малките деца, прагът на безопасност за ваксината трябва да бъде много по-висок, отколкото за по-възрастните възрастови групи.

PFIZER иска да разшири своя пазар в Австралия

През есента САЩ одобриха ваксината на Pfizer за деца на възраст от 5 до 11 години, след като проучване на едва 3100 деца не откри сериозни странични ефекти. Pfizer започна процес на кандидатстване, за да получи разрешение за ваксината си за деца и в Австралия, но професор Найджъл Къртис от Педиатричната асоциация Мърдок смята, че първо са необходими по-големи изпитания.

Професор Къртис каза, че децата са много по-малко склонни да страдат от тежко заболяване, отколкото възрастните, така че прагът на безопасност за ваксините трябва да бъде поставен много по-високо. Основната причина е, че в тази възрастова група, дори и с варианта Delta, Covid-19 остава много леко или дори асимптоматично заболяване при по-голямата част от децата.

Изпитанията при деца са крайно недостатъчни

Професор Къртис счита, че ваксинирането под 12 години е „все още открит научен въпрос“ и че „се нуждаем от повече данни за относителните ползи и потенциални вреди“. Професорът по педиатрия каза, че в САЩ проучванията включват „много малък брой деца, когато става въпрос за оценка на редки странични ефекти“ и „имате нужда от много по-голям брой, за да сте сигурни“.

Фаза трета от изпитването на ваксината на Pfizer през ноември 2020 г. включва 43 661 възрастни, докато данните за безопасност на AstraZeneca се базират на 20 000 възрастни, включени в четири клинични изпитвания.

Децата не са малки възрастни и имат много различна имунна система. Те имат много силна имунна система, когато става въпрос за Covid-19 и реагират много различно от възрастните“, каза професор Къртис.
––––

*Педиатричният изследователски институт Мърдок (MCRI) е най-големият изследователски институт за детско здравеопазване в Австралия и един от трите най-добри изследователски института за детско здравеопазване в света. Много от учените са и клиницисти в Кралската детска болница в Мелбърн, където е базиран институтът.

Богари Медия
Богари Медияhttps://bogari.bg/
Bogari Media - Медията на скритата истина - за нещата каквито са!
– РЕКЛАМА –

Последно качени

Свързани постове