Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Туитър забранява да се споменава, че ваксинираните пренасят Ковид

Туитър забранява да се говори за гравитацията? С подобни думи бихме могли да опишем явлението, което е „налазило“ новите правила на платформата, в които изрично се забранява разпространяването на всеизвестната истина, че ваксинираните се заразяват, заразяват други, и лежат в болница с тежък Ковид. (Както и други съвършено истинни твърдения.)

Това означава, че потребителите на Туитър вече могат да бъдат санкционирани /а профилите – изтривани/ за споделяне или даже обсъждане на изявлението на Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC),  че „ваксинираните хора все още могат да се заразят и имат потенциал да разпространят вируса на други“.

Забранява се на потребителите да поглеждат към научните данни

Друга истина, която Туитър агресивно е селектирал да не се разпространява, е да се пускат линкове към научни разработки. А ако на някои среди вече не им е достатъчно да отрязват личното мнение на независими наблюдатели, а орязват и научните публикации и официални изследвания, за какво става дума, освен за пълзяща диктатура в социалните мрежи?

Според новите правила, Туитър ще започне да нанася предупреждение и да етикетира туитовете на потребители, които използват изследвания и статистически открития, за да „предявяват твърдения, противоречащи на здравните власти“, ако Туитър реши, че техните твърдения „представят погрешно изследвания или статистически констатации, отнасящи се до сериозността на болестта, разпространението на вируса или ефективността на широко приетите превантивни мерки, лечения или ваксини.“ 

Доскоро Туитър  санкционираше само това, което смяташе за „фалшива или подвеждаща“ информация относно резултатите от изследванията, но нямаше разпоредба за „противоречие на здравните власти“. Така с една добавка в изречението се слага край на свободното слово и на т.нар. „демокрация“, поне що се отнася до Туитър.

Забранява се да четем сайта на Американската сърдечна асоциация

Новият главен изпълнителен директор на Туитър, Параг Агравал, беше подложен на проверка за предишни изявления, в които той  отхвърля свободата на словото  в полза на „здравословния публичен разговор“. Още в  първите седмици на поста си Агравал цензурира  няколко елитни акаунта,  забрани споделянето на снимки и видеоклипове на хора без тяхното разрешение и цензурира връзка към Американската сърдечна асоциация, където се казва, че рискът от развитие на сърдечни заболявания се увеличава с 11 до 25% процента, когато се прилагат mRNA ваксини (от Moderna и Pfizer).…

Туитър наказва със задна дата

Усещайки, че световните протести срещу насилствената ваксинация са взели голям размер не без помощта на социалните мрежи, Туитър опитва да накаже със задна дата потребители, които са пускали „неудобни“ публикации още през ноември.

Докато в горната част на страницата с правилата за подвеждаща информация относно COVID-19 на Туитър в момента е посочено „Общ преглед ноември 2021 г.“, архив на страницата от 2 декември показва, че страницата е актуализирана и текстът „Общ преглед ноември 2021 г.“ е добавен след 2 декември.

Отломките на свободно слово в Туитър почти се свеждат до нула

Някои от другите твърдения, които ще бъдат санкционирани съгласно актуализираната политика на Twitter, включват:

  1. „Фалшива или подвеждаща информация, предполагаща, че неодобрените лекарства и методи за лечение могат да излекуват COVID-19“
  2. „Твърдения, че „ваксините (като цяло) са опасни и вредните ефекти, които са били прикрити от правителствата/медицинската индустрия“
  3. „Туитове, които предизвикват страх или погрешно представят съставките или съдържанието на ваксините срещу COVID-19“
  4. „Туитове, които погрешно характеризират природата и науката зад иРНК ваксините и как те работят“
  5. „Туитове, в които се твърди, че ваксините променят генетичния код“

Маркираните туитове също могат да бъдат обект на допълнителни ограничения, които включват:

  1. Премахване от определени части на Twitter (като най-добрите резултати от търсенето и препоръки).
  2. Допълнителна подкана, която предупреждава потребителите, когато се опитат да споделят или харесат туита
  3. Функцията за харесване, отговор и ретуит е деактивирана

Все някое дете ще извика ,че “царят е гол”

Очевидно по теми, които все още са обект на изследвания, натрупване на резултати и отговорен научен дебат, Туитър счита, че са вече решени, чрез запушване на устата на истината с мръсен парцал. 

В последните години обаче все повече хора и нации преживяват етап на разтърсване, събуждане и преосмисляне на своите демократични ценности. Забавлението чрез „неангажиращ разговор“ в социалните мрежи не може да се сравни с правото да бъдеш човек със собствено мнение, анализиращ свободно различни видове информация. Светът не може да бъде превърнат нито в концлагер, нито в увеселителен парк, докато мислещите хора държат в свои ръце отговорността на живота си.

Богари Медия
Богари Медияhttps://bogari.bg/
Bogari Media - Медията на скритата истина - за нещата каквито са!
– РЕКЛАМА –

Последно качени

Свързани постове