Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Защо се заглушава дебатът за ваксинацията срещу Ковид-19?

Днес медиите и социалните мрежи са се превърнали от информатори в пропагандна машина. Нарастващата цензура се усеща и в сферата на медицината – заглушават се гласовете, които противоречат на популярните научни становища за коронавируса и ваксините срещу Ковид-19. Противно на автентичния научен подход не се допуска дебат, а хората, които с право изразяват своите притеснения, съмнения и критика, са заклеймени като конспиратори и антиваксъри. Това застрашава не само свободата на словото, но най-вече правото на избор.

Подмяната на научния подход спрямо ваксинацията

Доказателство за това, че няма дебат, е фактът, че определени тези се лансират като валидни, а всъщност няма истинско единомислие в научната общност относно ваксините. В науката не може да има догми. Опасно е да се подменя емпиричният подход с разчитане само на статистически данни и аргументи като “науката казва”.

С липсата на изследване и критично мислене статистиката остава непълна и се превръща в погрешна информация, с която лесно може да се заблуди и манипулира обществото. Това води до едностранни, ограничени и опасни научни изводи и тези, които не стъпват върху истински достоверни данни.

Опасностите от ваксините срещу Ковид-19, за които никой не говори

Механизмите, по които според масово разпространените из медиите твърдения действа ваксината, са погрешно представени пред обществото. Канадският лекар д-р Чарлз Хоф предупреждава за редица потенциални тежки заболявания, породени от имунизацията.

Условно е и понятието, което понастоящем дефинира ваксината срещу Ковид-19 като такава – препаратите по-скоро се характеризират като генна терапия. Още повече, според рекламата на самите производители, те не са за предпазване, а за профилактика, т.е. облекчаване на симптомите от вируса.

Противоречащо на всякакъв научен подход е и разпространяването на лъжата, че ако хората не се ваксинират, ще последват мутации. Всъщност точно прибързаната имунизация е опасно и може да доведе до мутации и увеличаване на заболелите от Ковид-19. Като потвърждение на това служи и ситуацията в държави, в които по-голямата част от населението е ваксинирано. Огромен процент от новозаразените във Франция и Израел са двойно имунизирани, което поставя под въпрос дали изобщо са ефективни ваксините срещу Ковид-19.

Вижте повече в целия епизод на предаването – Ковид-19 ваксините – политика, икономика и идеология.

Студио Градът
Студио Градътhttp://thecityfoundation.org/
Ние сме отворени за участие и подпомагане във всеки проект, който издига и утвърждава свещеното в човека и обществото като основа на вечната цивилизация. Приемаме всичко, което е полезно за всички и отдаваме своя принос на добротворство и миротворство в Името на Живота като вечна и непреходна ценност, чиято стойност е неподвластна на времето и промяната, и познанието на Неговата същност е най-достойна цел.

Последно качени