Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Защо беше необходимо прецедентът за абортите в САЩ да бъде преразгледан

Броят и процентът на абортите в САЩ се увеличиха от 2017 г. до 2020 г. след дълъг спад, според най-новите данни на института Guttmacher. Нещата, още преди сътресенията на пандемията, са стигнали дотам, че всяка пета бременност завършва с аборт, като спадът на ражданията от 2017 г. до 2020 г. е 3,6 милиона.

Върховният съд в САЩ отмени Roe v. Wade

След решение на съда от 1973 г. абортите в САЩ са легализирани (Wade v. Roe). С този прецедент се забрани на отделните щати да ограничават абортите, тъй като правото на аборт било част от правото на неприкосновеност (right to privacy), включено в американската Конституция. 

Така през 1973 г. е узаконено прекъсването на бременността, независимо в коя седмица е бременната жена. Оттогава е позволено извършването на аборти много късно по време на бременността, което пък отвори врата за убийството на неродени деца и ползването на техните органи за други цели

С повдигането на моралния въпрос от множество общественици със съвест, както и подкрепата за отмяната от преобладаващата част от населението на САЩ (неслучайно в момента говорим за „две Америки“), заедно с галопиращото и безпрецедентно увеличение на извършваните аборти през последните 5 години, Върховният съд преразгледа решението от 1973 г.

Критиките на решението и защо беше необходимо да бъде прието

Естествено, след постановяването на въпросното решение на Върховния съд на САЩ, мнозинството големи медии (предимно отразяващи тезите на демократите в САЩ) критикуваха решението. 

Демократите в сената и конгреса заплашиха, че в отговор ще приемат със закон забрана за ограничаване на абортите, тъй като това било нарушение на конституционното право на неприкосновеност (да припомним, че наскоро прокараха правото на аборт като основно човешко право в Европа).

Без да влизаме в обяснение на юридическите аргументи и мотивировка на решението за отмяна на прецедента, важно е да отбележим реалните причини, защо това решение бе приветствано от по-голямата част от американците и защо е положително за всеки човек със съвест!

Докладът на Института Guttmacher, който подкрепя правото на аборт, отчита над 930 000 аборта в САЩ през 2020 г. Това е ръст спрямо около 862 000 аборта през 2017 г., когато националните данни за абортите достигат най-ниската си точка след решението на Върховния съд на САЩ от 1973 г., узаконило прекъсването на бременността в национален мащаб.

Трудно е да се каже, дали жените през 2017 г. вече са искали повече деца, или са спазвали още по-добра контрацепция, отговаряща на нежеланието им за деца. За съжаление, три години по-късно наблюдаваме явен срив по отношение отговорността и грижата за Живота. 

С обръщането на прецедента отделните щати ще могат да решават да ограничават абортите, а вероятно и да регулират рекламирането им. Надеждата на много хора е, че това ще промени тенденцията, която описахме по-горе, защото дори да оставим моралната страна на проблема настрани, една демографска криза би могла да срине цялата държава. Защото моделът на семейството и плодът им е цивилизационен модел, а не просто „култура, която можем да заменим“.

Не ако, а когато по-възрастните поколения започват да преминават и няма раждаемост, която да запълни спихващото население, работна ръка и т.н., отрицателният прираст не расте постепенно, както сме наблюдавали досега, а расте като геометрична прогресия, която има потенциала да срине обществото и шоково голяма част от хората просто да изчезнат. 

А може би това е и целта на някои кръгове и задкулисни интереси? А може би тези процеси вече вървят?

Псевдоучените яхват статистиката – администрацията на Байдън ще търси узаконяване на абортите през сената и конгреса

Как ще ви прозвучи законопроект за безплатно раздаване на алкохол, понеже напоследък потребителите на алкохол са се увеличили? Или на наркотици? Няма ли, напротив, едно умно правителство да потърси причините за това?

Според Сара Розенбаум, професор по здравно право и политика на Университета Джордж Вашингтон, растящият брой на жените, извършващи аборт, показва необходимост и „подчертава точно колко опустошително ще бъде едно решение на Върховния съд за отказ на достъп до абсолютно жизненоважна услуга“. Точно така. Тя го нарича „услуга“ , а не „убийство“. Нека припомним, че промяната на думите е целенасочена.

Логично е госпожа професорката да си зададе въпрос, защо жените не раждат децата си, тоест, защо масово са разбити семействата или т.нар. „връзки“, в които живеят. Да си зададе въпрос относно социалната система в САЩ и доколко тя подкрепя жените, решили да родят и отгледат още едно дете. 

Аборти без лекар

Медикаментозните аборти чрез комбинация от две лекарства понякога се наричат „хапче за аборт“ и съставляват 54% от абортите в САЩ през 2020 г. Това е първата година, когато медикаментозните аборти са повече от половината на всички аборти! Тоест, нещата все повече преминават в ръцете на „давещите се“. 

Ако не знаете, в САЩ има маса организации, които консултират жените, решили да направят аборт, изпращат ги до самите врати на медицинските центрове, могат да им повлияят, да ги разколебаят, могат да ги успокоят и да помогнат. Голяма част от тях са искрени християни. Е, с „хапчето за аборт“ жените никога няма да ги срещнат… 

Ковид бетонира хапчето за аборт

Както „Богари медия“ вече писа, времената на пандемията бяха тактически използвани от законодателите в някои държави да предложат т.нар. аборт по пощата. Вече и лицето на лекаря няма да видиш. Няма кой да говори на сърцето ти. Говори ти единствено страхът, или егоизмът, или модата – зависи кое е надделяло. 

Ето причината за нарасналия брой на абортите

Както се разплитат нещата, абортите са нараснали именно защото жените са оставени изолирани и сами! В беда. В притеснение, в обида, или в невъзможност. В среда на подигравки от „по-успелите в кариерата“, за които децата се отлагат или раждат от сурогатни слугини.

Щатът Илинойс през януари 2018 г. отпусна държавни средства, за да може социалната система Medicaid да плаща за аборти. Съответно броят на абортите в щата се увеличи с 25% между 2017 и 2020 г. 

В съседния щат Мисури абортите намаляват съществено, но броят на жителите на Мисури, пътуващи до Илинойс за аборти, нараства до повече от 6500.

„Ако щатите плащат за аборти, надявам се, че също така гледат, как да подкрепят раждането, така че жената да не смята, че абортът е най-добрият или единствен вариант“, казва Керъл Тобайас, председател на Националния комитет за право на живот, която се противопоставя на аборта.

Отново ни лъжат

Отново и отново статистиката се използва за обслужване на интересите на не-човеци, обсебили волята и съзнанието на повечето властимащи по света. Най-естествените, хубави и силни неща за човека са очернени, изтласквани, за да се заменят с други обсесии и заместители. 

Не е чудно, че депресията, идваща от невъзможност истински да обичаш и даваш, стана бич на нашето съвремие. Очевидно сигурността, идваща от обета за вярност, от семейството и рода, не може да се замени с „опеката на вездесъщата държава“. Хора, които не знаят нито откъде идват, нито накъде отиват, са най-удобните машини за производство на блага, или за гласоподаватели, след което ще бъдат изхвърлени на боклука. А децата, които биха могли да спасят положението в бъдеще, стават все по-малко. 

Ще се чудим (а и вече се чудим), какво ще правим когато има недостиг на хора.

Богари Медия
Богари Медияhttps://bogari.bg/
Bogari Media - Медията на скритата истина - за нещата каквито са!

Последно качени

Свързани постове