Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Аборт по пощата в САЩ

Американците могат постоянно да получават хапчета за аборт по пощата отсега нататък, реши Агенцията по храните и лекарствата на САЩ, след като отмени ограничението, което изискваше лицата, желаещи аборт, да получават хапчетата лично от лекар.

Без тревоги и срам се отказваме от детето

В началото на пандемията от COVID-19, за да позволи на пациентите да получават хапчета за аборт след онлайн медицинска консултация, временно бе разрешено хапчетата за прекъсване на бременността да се изпращат по пощата, вместо жените да ходят до лекарски кабинет. 

Сега Агенцията по храните и лекарствата на САЩ /FDA/ превръща временната си мярка в постоянна и улеснява възможността за аборт.  

Това едва ли е случайно, като се има предвид вероятността Върховният съд да отмени решението Роу срещу Уейд от 1973 г., което направи абортите законни в Съединените щати. 

С хапчетата за аборт пациентите могат да се подложат на медицински аборт в домовете си до 10 седмици от бременността. 

Въпреки че FDA разрешава хапчетата за аборт да се изпращат по пощата, 19 щата вече са забранили онлайн консултациите за аборти, което прави незаконно за жителите да получават хапчетата по пощата, според Kaiser Family Foundation

Борба за следващото поколение

Пет щата, включително Мисури, Арканзас и Луизиана, имат категорични забрани за използване на онлайн консултации за хапчета за аборт, докато останалите 14 – включително Тексас, Мисисипи и Алабама – изискват пациентите да се срещнат лично с лекар, за да ги получат.

Решението също така не променя ограниченията за абортите в щати като Тексас, който забрани процедурата след шестата седмица от бременността. Очевидно в доста от щатите държат на определени ценности, за разлика от Европейския парламент, който наскоро призна аборта за “основно човешко право”, нарушавайки по този начин не само правото на неродените деца, а и правото на медиците по съвест да отказват да извършват аборти по желание. 

Застаряващото население на цивилизованите страни има все повече трудности да се издържа от работещата класа, поради драстично спадащата раждаемост, една от причините за която е непоемането на отговорност за бъдещото потомство. Примерът на Китай, който вече не може да върне стрелката назад, би трябвало да подейства отрезвяващо на всеки, който счита зачеването на дете за дребна подробност, която може лесно да бъде манипулирана с хапче.

Богари Медия
Богари Медияhttps://bogari.bg/
Bogari Media - Медията на скритата истина - за нещата каквито са!

Последно качени

Свързани постове