Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Социални политики на смъртта – решението на „прогресивните“ в борбата с бедността

Евтаназия и аборт – това е „достойният изход“, който гарантира на бедните граждани прогресивният нов свят.

Социални политики на смъртта ще се впрегнат в борбата за справяне с бедността. Вместо да се търсят решения за достоен живот на най-уязвимите групи като болни и социално слаби, ще им се предоставя възможността за „асистирано самоубийство“, но затова пък ще е безплатно. „Няма човек – няма проблем“.

Канада – страната на неограничените безумия

След небивалия терор около ковид пандемията, който роди „Конвоя на свободата“, и след като одобри прословутия закон 15 за отнемане на родителското първенство и естествените връзки при решения, касаещи закрилата на децата, сега Канада влиза в историята на съвременните управленски абсурди с ново законодателство, разширяващо критериите за евтаназия за гражданите си, „които са твърде бедни, за да продължат да живеят с достойнство“.

Безплатна „Медицинска помощ при умиране“

Канадският парламент прие законопроект С-7, всеобхватен закон за евтаназията, който отменя изискването смъртта на дадено лице да бъде „разумно предвидима“. Вече всеки, който страда от заболяване или увреждане, което „не може да се облекчи при условия, които се смятат за приемливи“, може да се възползва от евфемистично наречената „медицинска помощ при умиране“ (съкратено MAID) и то напълно безплатно. 

През 2015 г. Върховният съд на Канада се върна с 22 години назад, отменяйки забраната за асистирано самоубийство като противоконституционна. Опасенията на най-мнителните са, че това решение е „пускане по хлъзгавата наклонена плоскост към законни убийства на най-уязвимите“. Имат ли резон такива опасения? Нека се зачетем в канадските документи.

Доклад за икономиите в бюджета вследствие от асистираното самоубийство

Канадското правителство настоява, че „медицинска помощ при умиране“ (MAID) е индивидуално решение, но все пак подробно изчислява какви са фискалните предимства, свързани с тази „медицинска услуга“.

Канадската Служба на парламентарния бюджетен служител (Parliamentary Budget Officer, PBO), която предоставя на Парламента икономически и финансови анализи, публикува още преди влизането в сила на законопроект С-7 доклад за икономиите на разходи, които той ще създаде.

Според доклада старият режим на „медицинска помощ при умиране“ (MAID) е спестявал на бюджета по 86,9 милиона долара годишно нетни разходи, а сега със С-7 ще се създадат допълнителни нетни спестявания от 62 милиона долара годишно.

Във въведението на доклада се прави обобщението:

 „Много проучвания показват, че разходите за здравеопазване през последната година от живота (и особено през последния месец от живота) са непропорционално високи, представляващи между 10% и 20% от общите разходи за здравеопазване, въпреки че тези пациенти представляват около 1% от населението.“

След това изрично се набляга, че този доклад не бива да се тълкува като „подсказване“ MAID да се използва като механизъм за намаляване разходите за здравни грижи, но дори самото предположение за подобно тълкуване, и то така официално заявено, е вече доста смущаващо.

Здравните грижи са много скъпи в Канада, особено за хронично болните, а асистираното самоубийство струва на данъкоплатеца само 2327 долара за „случай“. Бедните, които нямат спестявания или допълнителни здравни застраховки, са по-голямо бреме за хазната. Опасенията на хората са, че с това разширяване на прилагането на MAID може да се провокира и последващи стъпки към включване на други непропорционално бедни групи, а именно страдащите от психични заболявания или „зрелите непълнолетни“.

Жена с чувствителност към химикали избра асистирано самоубийство след неуспешно търсене на по-добро жилище

Адвокатите на 51-годишна жена от Онтарио твърдят, че е избрала асистирано самоубийство, след като отчаяно е търсила жилище, отговарящо на медицинските ѝ нужди. Жената е диагностицирана с Множествена химическа чувствителност (MCS) и заболяването ѝ изисква да живее в специална среда. Нейни поддръжници и лекарите ѝ са положили неистови усилия да получат безопасно и достъпно жилище за нея в Торонто. Самата тя е изпращала многобройни писма до провинциалните и федералните служби за съдействие, но не получава жилището, за което се бори. Затова пък след като е кандидатствала за „асистирано самоубийство“, е одобрена.

Четирима лекари, запознати със случая на жената, са потвърдили, че симптомите ѝ се подобряват в по-чиста среда и са поискали също помощ за намиране или изграждане на подходящо жилище. В писмо те изказват съжалението си: 

Ние, лекарите, намираме за недопустимо, че не се предлага друго решение на тази ситуация, освен „асистирано самоубийство“.

Рохини Перис, президент на Асоциацията за здраве и околна среда в Квебек (ASEQ-EHAQ), съобщава, че е разговаряла с жената всеки ден, след като разбрала за нейното решение. Тя заявява: „Не че София не искаше да живее, но не можеше да живее по този начин.“

Изолиран случай ли е Канада със своите политики на смъртта, когато става дума за бедните?

Белият дом инвестира в аборта като решение на социалните проблеми на бедните майки

Съединените щати са друг фрапиращ пример за това, колко лесно се зачерква „проблемния живот“ на бедните, и то на бедните деца. В момента там се водят невиждани войни между отделните щати, свързани със законите за аборта. Половината криминализират аборта, а останалите, точно обратното – отменят всички права на неродените деца и обявяват аборта като „основно право“ и „гарантирана здравна грижа“ за жените. 

Белият дом, вместо да търси оптимални решения за подпомагане на бедните майки при раждане и отглеждане на децата им, иска от FDA да публикува списъци с оторизирани доставчици на аборт, а от Администрацията за здравеопазване и човешки услуги (HHS) и Центъра за Medicare & Medicaid Services (CMS) да позволят средствата от Medicaid да се използват за покриване на пътните разходи на бедни жени, за да могат да абортират извън щатите, криминализиращи абортите (Medicaid в Съединените щати е федерална и държавна програма, която помага за разходите за здравеопазване за някои хора с ограничен доход и ресурси).

Водеща на CNN се чуди, дали не е по-добре бедните деца да бъдат абортирани

Отражение на тези античовешки „настроения“ в американското общество са зачестилите напоследък „гафове“ в ефир при обсъждането на въпросите за аборта и бедността.

Докато интервюира губернатора Ейса Хътчинсън (R-AR), водещата от CNN Дана Баш попита: „Почти всяко четвърто дете в Арканзас живее в бедност. Повече от 4600 деца вече са в претоварената система за приемна грижа на вашия щат. Наистина ли смятате, че вашият щат е готов да защитава и да се грижи за още повече деца, ако абортите там станат нелегални?“. 

Това изказване породи вълна от отвращение и гняв сред застъпниците на криминализирането на убийствата на неродените деца и подпомагането на абортите от държавата.

Представителката на демократите Кейти Портър направи подобно фрапиращо изказване по темата, появявайки се в MSNBC, новинарски телевизионен канал, базиран в Ню Йорк. Портър използва инфлацията като аргумент в полза на абортите. „Инфлацията и абортите се подсилват взаимно и хората трябва да могат да отговарят за това колко усти ще трябва да хранят“. 

Тя постави на равна плоскост грижата да нахраниш децата с това да си напълниш резервоара на колата. 

Обвързването на абортите и бедността с икономиката е изключително цинично и поставя на преден план въпроса как съвременното общество „прогресира“ до момента, в който Животът от висша ценност се превръща в новинарска статистика от рода „брой на абортираните днес деца“ или „днешния брой на починалите от Ковид“?

„Светлото“ бъдеще

Античовешки политики насърчават изродени и безперспективни трансхуманистични идеи и практики, а изконните ценности се рушат.

Светът инвестира във войни, в оръжия, в омраза и противоборство, в смъртта!

За днешния „прогресивен“ човек явно „ценност“ е понятие единствено от материален характер, щом като може да изчисли „спестяванията“ за бюджета, които ще произтекат от „асистираните самоубийства“ и „убийствата на неродените деца“.

Днешният човек е решил да отреже християнските си корени и да се присади на дървото на мракобесието от най-тъмните времена на своето съществувание.

Дарът на зачеването се „лекува“ с аборт, бедността се бори с евтаназия. Идеята за права и свободи е обвързана най-вече с узаконяване на неестественото и недопустимото за нормалната човешка съвест. Прекалено много стават съвпаденията, за да е случайност. Това е тенденция и тя се задълбочава. Има ли кой да се наеме да е пазител на здравия корен на родословното дърво на Човека така, както е създадено изначално?

Тъмбнейл Подкаст Град на Високо

Подкаст: Град на Високо

Виж повече

Последно качени