Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Задължителната ваксинация и новият тоталитаризъм

Протестите срещу задължителна ваксинация са вече налице в държави като Италия, Германия и Франция. По всяка вероятност, когато и у нас бъде въведена същата мярка, ще последва отпор срещу нея от страна на гражданите.

Разделението в обществото на ваксинирани и неваксинирани

В обществото се обособяват два лагера, между които има явен сблъсък, а именно ваксинирани и неваксинирани. 

Мнозина се ваксинираха срещу Ковид-19 с надеждата да избегнат ограничителните мерки и да се върнат към стария си начин на живот. Дори това обаче не се случва, тъй като много от ограниченията продължават да важат за всички поради опасността от нови мутации и щамове на коронавируса. В някои щати като Ню Йорк пък се въвеждат ваксинационни паспорти. 

Заедно със слуховете за задължително ваксиниране, това увеличава натискът върху неваксинираните и общественото напрежение, тъй като тези паспорти се приемат като гарант за практикуване на определени професии. Без тях не са възможни и пътувания, посещения на различни публични места и събития. Това не е ли форма на дискриминация?

Средствата за манипулация на обществото

Дали това разделение не е плод на медийното програмиране? Системата цели посредством манипулативни механизми, които вече са в своя ход, да отсее “послушните” от “непослушните”, а доверието на човека и неговите страхове се използват умело срещу самия него. Притесненията на много учени относно опасността на ваксините се заглушават, а неваксинираните се посочват като врага, който пречи на обществото отново да заживее нормално.

Масово хората не си дават сметка за методите на манипулация, които действат на подсъзнателно ниво. Чрез скрити реклами, образи, филмовата индустрия и други се манипулира съзнанието на хората, натрапват се определени модели на мислене и поведение. 

Точно тези методи на лингвистично програмиране, които  използват и цветните революции, се прилагат днес в контекста на пандемията и ваксините срещу Ковид-19. Тези препарати се рекламират като единствения и безопасен изход от кризата, въпреки множеството нови данни, които поставят под съмнение ефективността на ваксините. В същото време, неваксинираните и тези, които проявяват съмнение и критично мислене, стават жертва на т. нар. кенсъл култура.

Разраства ли се в световен мащаб пълзящ тоталитарен режим, криещ се зад една фасадна демокрация?

Вижте повече в целия епизод на предаването – Ковид-19 ваксините – политика, икономика и идеология.

Студио Градът
Студио Градътhttp://thecityfoundation.org/
Ние сме отворени за участие и подпомагане във всеки проект, който издига и утвърждава свещеното в човека и обществото като основа на вечната цивилизация. Приемаме всичко, което е полезно за всички и отдаваме своя принос на добротворство и миротворство в Името на Живота като вечна и непреходна ценност, чиято стойност е неподвластна на времето и промяната, и познанието на Неговата същност е най-достойна цел.

Последно качени