Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Нова „Хипократова клетва“ ще доведе до отстраняване на британски лекари

Ръководството за добра медицинска практика на Общия медицински съвет /GMC/ на Обединеното кралство се актуализира. Лекарите, които използват социалните медии, за да споделят „подвеждаща“ според властите информация, могат да бъдат заличени според новата актуализация на „Хипократовата клетва“! Общият медицински съвет е подготвен да разследва публикациите на лекари във Фейсбук, Туитър, Инстаграм и ТикТок, ако бъдат докладвани.

Стотици и хиляди лекари водиха изтощителна битка не само с Ковид-19, но и с дезинформацията, която идваше от самите правителства, от свръхбогатите компании за ваксини, от медиите, абсолютно заглушаващи огромните протести и истината за уврежданията на множество млади хора от инжектирането. Явно именно лекарите, които казаха истината, станаха най-големият и недопустим трън в очите на бъдещите благодетели на човечеството… като например СЗО!

Системата се подготвя за нов пандемичен сезон

Ръководството за добра медицинска практика на Общия медицински съвет, т.нар. „Съвременна Хипократова клетва“, се актуализира за първи път от почти десет години, съобщава “Гардиън”. Неотдавнашен проект казва, че лекарите трябва „да бъдат честни и надеждни, да изяснят границите на своите знания [и] да правят разумни проверки, за да се уверят, че дадена информация не е подвеждаща“

Ясно е обаче, че това ще обхване лекарите, които критикуват Covid ваксините или политиките за блокиране в социалните медии. Ръководството също така казва, че лекарите трябва да говорят, ако се сблъскат с „токсична“ култура на работното място, която застрашава безопасността на пациентите, и да предприемат действия, ако се сблъскат с тормоз или дискриминация на работното място. Дотук добре, но какво се има предвид?

Тези некултурни лекари и пациенти

Тук е особено интересно какво се подразбира под „токсична култура“. Изглежда в тази група ще влязат „екзотични“ разбирания като неприкосновеност на собственото ни тяло и тялото на децата ни спрямо добре финансирани медицински експерименти. Дали за токсична култура няма да се брои, ако лекарят посъветва пациент да не си сложи определена ваксина или да не приема определени лекарства, за да опита алтернативно лечение?

Чарли Маси, главен изпълнителен директор на Общия медицински съвет, казва: „Добрата медицинска практика е основата, която помага да се ръководи етичната практика и подкрепя лекарите да предоставят възможно най-добрата грижа в свят на все по-сложна медицина.“ И още: „Тази актуализация има за цел да бъде уместна и полезна за медицинските специалисти и да е от полза за пациентите сега и за години напред. Има много доказателства за щетите, които лошите култури на работното място могат да нанесат на безопасността на пациентите и в крайна сметка на способността на Обединеното кралство да задържи здравните специалисти, от които се нуждае“.

Не е ли странно обаче така внезапно да се заговори (точно във Великобритания) за некултурни лекари и пациенти, които нанасят такива „взаимни“ щети един на друг, че едва ли не ще се избият? Очевидно идеята на подобни твърдения е съвсем друга и тя е актуалната ситуация, в която се предвижда наесен (при подготвения вероятно нов подходящ щам) да се осуети способността на лекарите да влияят по какъвто и да е начин на своите пациенти срещу официалната политика на правителството за ваксинация.

Великобритания вече има прецедент, когато местните учени застанаха срещу ваксинацията на деца. Явно това е подсказало на властите, че в медицинската гилдия има доста компетентни, честни и говорещи на висок глас за убежденията си лекари. Това вероятно ще бъде преустановено по най-простия начин: тези, които отворят устата си, вече няма да бъдат лекари!

Какво включва новата клетва

За първи път е предложен и списък с 12 основни ангажимента, който да бъде добавен към насоките. Предложената актуализация казва: „Като медицински специалист:

 1. Ще направя грижата за пациентите моя първа грижа.
 2. Ще работя ефективно с колегите по начини, които най-добре обслужват интересите на пациентите.
 3. Ще действам незабавно, ако смятам, че безопасността, достойнството или комфорта на пациентите или колегите са компрометирани.
 4. Ще се отнасям към пациентите като личности и ще уважавам тяхното достойнство и неприкосновеността на личния им живот.
 5. Ще слушам, подкрепям и работя в партньорство с пациентите, за да им помагам да вземат информирани решения относно грижите за себе си.
 6. Ще осигуря добър стандарт на практика и грижи и ще бъда честен и открит, когато нещата се объркат.
 7. Ще работя в рамките на моите компетенции и ще поддържам знанията и уменията си актуални.
 8. Ще демонстрирам лидерство, както е подобаващо за моята роля, и ще работя с други, за да направя здравеопазването по-подкрепящо, приобщаващо и справедливо.
 9. Ще защитавам и насърчавам здравето на пациентите и обществото.
 10. Ще действам честно и почтено.
 11. Никога няма да дискриминирам несправедливо пациенти или колеги.
 12. Ще се уверя, че поведението ми оправдава доверието на пациентите ми в мен и доверието на обществото в моята професия.

Струва ви се, че някои правила са общи приказки, а други се повтарят? Не случайно. Вероятно числото дванадесет е трябвало да бъде попълнено, но вместо с истински и работещи принципи, с някакви техни подобия. Както изглежда обаче, в някои от задължителните ангажименти са кодирани потенциални клопки.

Рицарски правила или претекст за разправа с лекарите

Как ви звучи „Никога няма да дискриминирам несправедливо“? Веднага си казвате, че явно може да дискриминират справедливо. Което и в момента се прави в Китай, до степен да подлудят и търпеливия си, препатил народ.

А „Ще защитя здравето на обществото“? Под този лозунг бяха инжектирани много хора, за да не загине имагинерното „общество“, без грижа за всички последващи лични трагедии.

Относно няколкото точки, в които лекарят се задължава да актуализира своите знания, вероятно се предполага, че той трябва непременно да достигне до разбирането за незаменимостта на генната терапия, наречена „ваксинация“, и да „информира“ пациентите именно в тази насока.

Хипократовата клетва все повече пречи на новия световен ред

В своята идея Хипократовата клетва касае задължението на лекаря да не вреди. Лекарят е допуснат по благоволението на пациента да го лекува, на него е гласувано най-висше доверие, защото животът ни на тази земя е единствен. „Медицината“ и „Науката“ не са фигури, които имат право да настъпват с крак свободната воля на хората, камо ли да ги ползват като опитни зайци.

Както Богари медия писа, Хипократовата клетва и разбирането какво е лекуване, лекар и медицина са обект на нечувани атаки в последните месеци. Абортът се провъзгласи за основно човешко право в Европейския съюз, а в щата Калифорния законодателството витиевато се стреми да оправдае дори убийството на новородени.

Както се казва: „Накъде отива този свят?“ Натам, накъдето нашите страсти, безхаберие и поклонение на идоли като „Наука“ и „Политика“ могат да го отведат. Както ни показа прецедентът с небивалия протест посред зима в Канада, от хората зависят доста неща. Само да поискат отново да ги вземат в свои ръце, като осъзнаят ценността на човешкия живот и светостта на свободното слово!

Тъмбнейл Подкаст Град на Високо

Подкаст: Град на Високо

Виж повече

Последно качени