Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Китай въведе тотален локдаун в Шанхай

Още преди години Джъстин Трюдо изказа възхищението си от диктатурата в Китай. И действително видяхме убежденията му, приложени и в управлението му.

Неслучайно даваме за пример канадския министър-председател. Той и редица други фигури с лоши практики като Джасинда Ардерн, Еманюел Макрон, Марк Зукърбърг и др. са извадка на поколението млади „лидери“, възпитавани от Световния икономически форум. Ясно е, че Голямото нулиране черпи вдъхновение от практиките на Китай, като най-очевиден пример е системата за социален кредит.

Китай и пандемията

С настъпването на пандемията от Ковид-19 мнозина се възхищаваха от крутите мерки, които взе комунистическата партия, за да се справи с нея. Най-често това могат да направят хора, които гледат на „резултата“, без да отчетат с каква цена е постигнат той. А много често това се случва чрез насилие и потъпкване на човешкото достойнство, каквито са характерни за диктатурата.

Нека не забравяме, че ваксинацията в Китай обхваща почти 90% от населението. Децата между 3 и 11 години бяха ваксинирани „под крак“ още в края на миналата година, така че в момента те наброяват над 84 млн. Знаейки принудата в мерките тук на Запад, можем само да си представяме тази там. И на фона на големия брой ваксинирани, в момента виждаме бум в броя на случаите на Омикрон в страната.

Проблемът е фиксацията на Китай за „нулев Ковид“ (zero Covid), каквато имаше и в други страни като Австралия и Нова Зеландия. Този тип политика е въплъщение на манията в комунистическите режими да бъде изпълнена определена квота или цел, като същевременно всяка „пречка“, която човекът може да представлява, да бъде отстранена. 

За съжаление, жертва винаги са били именно човекът и човещината. Има много примери от миналия век като Големия скок и Културната революция, при които изпълнението на поставените цели е смачквало милиони животи в Китай. Такава е и политиката за контрол на раждаемостта. 

Локдаунът в Шанхай

В момента поради въпросния скок в случаите 26-милионният Шанхай е поставен под безсрочна карантина, която предизвика множество протести. Ще разгледаме мерките, които подбудиха китайците да покажат несъгласието си. 

На първо място, възможностите за напускане на дома зависят от броя на случаите в дадения район и се определят на базата на масово и постоянно тестване. За да не бъде нарушаван локдаунът, жилищните сгради са запечатвани, така че „незаконното“ напускане на сградата да не остане незабелязано, а излизането дори на терасата и показването през прозореца може да доведе до доклади от „загрижени” за обществото съседи. Гражданите не могат да излизат от домовете си дори при спешни случаи и им е отказван дори достъпът до болница

Говорейки за грижата за обществения ред, всякакъв вид коментари, критикуващи мерките, са възприемани като подриване на работата за опазване на обществото (видеото не е от Шанхай, но контролът върху свободата на словото важи в цялата страна). Това обаче не възпря публикуването на огромен брой видеа с нередностите, които се случват в страната. 

Освен това всички положителни случаи, откривани при редовното тестване на цялото население на града, са принуждавани да бъдат настанени в центрове за карантина, много от които недовършени и импровизирани, с изключително лоши условия на живот. Там отиват и всички асимптоматични случаи (каквито са повечето). Още по-лошото, което предизвика протест у гражданите, е откъсването от родителите на деца с положителен тест в отделни центрове

Протест имаше и от граждани от района Нашъ при насилственото отчуждаване на жилищни сгради с цел да бъдат превърнати в център за карантина. 

Не на последно място, стана известен и проблемът с доставките на храна – правителствени и не само – като много хора гладуват без възможност да намерят с какво да се нахранят. 

Това са само част от примерите, които показват, че целта на мерките не е опазването на здравето, а наистина, както вече посочихме, вманиаченото изпълняване на квотата за „нулев Ковид“, без оглед на цената, която плащат именно хората.

Последно качени

Свързани постове