Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

СЗО продължава с линията за световно правителство

Колкото и да ни е неприятно да го съобщим, апетитите на определени сили да завладеят световната власт чрез СЗО и страха за живота ни покрай поредицата пандемии никак не са намалели.

Безпринципните съглашателства с неистини (вижте спора ни със Северна Македония) в името на някакъв си икономически просперитет са сапунени мехури. Истината е, че тези световни задкулисни сили се опитват да ни научат да живеем в компромис. Компромис със състраданието, с историческите истини, с корените на нещата, и с изискванията на самата ни човешка природа! 

Обаче, както са казали древните мъдреци, „най-добрата защита е нападението“. С тази хитра стратегия, паралелно с излизането на срамните документи за изпитванията на Пфайзер и Модерна, самият шеф на Пфайзер публикува книга за героизма на компанията му в пандемията (където изтърва отново опасна информация, но повече вижте тук).

С тази хитра стратегия, след пълния провал на ваксинацията като дейност, която ни най-малко не спира заразяването, генералният директор на СЗО държи назидателен тон на световните лидери за повишаване на процента на ваксинираните. 

Бдителни български граждани внесоха петиция за излизане на страната ни от СЗО. Но тъй като независимо и национално отговорно правителство все още нямаме, нека видим какво се случва в СЗО напоследък. Защото, уви, то ще касае и нас.

Генералният директор на СЗО удвоява натиска за международен договор

На срещата на генералния директор на СЗО с външните министри на Британската общност, проведена на 23 юни 2022 г., той казва директно: 

Както знаете, има множество независими прегледи на пандемията COVID-19 с повече от 300 препоръки как да направим света по-безопасен. СЗО е проучила внимателно тези прегледи и е синтезирала препоръките в предложение за по-силна глобална структура за готовност и реакция при извънредни ситуации в здравеопазването.

Една от ключовите препоръки на прегледите беше за нов правно-обвързващ международен инструмент, който да подкрепя по-тясното сътрудничество и координация между държавите пред лицето на глобалните заплахи.

Имаме договори и други международни инструменти срещу тютюна, изменението на климата, ядрените, химическите и биологичните оръжия и много други заплахи за споделената ни сигурност и благополучие.

Ако нациите по света могат да се съберат, за да съгласуват общ подход към тези създадени от човека заплахи, то здравия разум сега налага държавите да се споразумеят за общ подход, с общи правила за общ отговор на заплахите, произтичащи от нашите отношения с природата – заплахи, които не можем да контролираме напълно.

Вече е създадена Междуправителствена преговаряща група или INB, която е започнала работата си по разработването на този нов инструмент или договор. Един от най-належащите въпроси пред INB през следващите седмици е дали тези преговори ще продължат съгласно член 19 от Конституцията на СЗО.

И тук той се препъва в свободите на гражданите

Но пък от друга страна, свободите постоянно се погазват в т.нар. „демократични“ страни като Канада, Австралия, Австрия, Италия, Гърция, Германия… Защо г-н Гебрейесус да смята, че народите няма да изтърпят „още от същото“? Затова той бодро продължава: 

Пандемията от COVID-19 показа, че глобалната здравна сигурност не може да бъде оставена на доброволни механизми или добра воля.

Според нас един нов инструмент може да бъде наистина ефективен за предпазване на бъдещите поколения от пандемии само ако е обвързващо споразумение, което защитава индивидуалните свободи и националния суверенитет.

Ние търсим подкрепата на всички страни от Британската общност за такова споразумение съгласно член 19 – и ние търсим вашата подкрепа сега. INB ще реши следващия месец, дали да продължи по член 19. Ако това решение се забави сега, може да загубим най-добрата си възможност.

Силното съгласие ще осигури жизненоважна всеобхватна рамка в подкрепа на другите препоръки в предложението на СЗО:

  • По-силно управление, което е съгласувано, приобщаващо и отговорно;
  • По-силни системи и инструменти за предотвратяване, откриване и бърза реакция при спешни здравни ситуации;
  • По-силно финансиране както в страната, така и в чужбина;
  • И по-силна СЗО в центъра на глобалната здравна архитектура.

И без тълкувател е ясно какво се подразбира под „силно управление“ – неща като водните оръдия, конната полиция и прочее, които мирното население вече изпита на главата си. А „съгласуваното управление“ означава беззъбо национално законодателство и безсилни да прокарат своята мъдрост и воля партии – не просто в ЕС, а вече и в целия свят! Една невероятно лесно спечелена световна война. Ако го позволим.

Африка отново в центъра на вниманието

СЗО явно не успя да преживее, че именно „бедните и низшите“ (за каквито вероятно ги смятат) държави не само не се ваксинираха в огромни мащаби, ами и нямаха кой знае каква смъртност. 

Напротив, непокорството на Африка начело с Танзания (която загуби своя президент при съмнителни обстоятелства) се оказа живо свидетелство, че ваксинацията не спаси богатите нации, а им донесе допълнителни екстри, които с горчивина ще се изплащат години напред.

Затова Гебрейесус акцентира върху влиянието на Британската общност върху бившите им колонии: 

Епидемиите и пандемиите започват и завършват в общностите. Ето защо силните здравни системи на ниво общност са най-добрата защита срещу спешни здравни ситуации, както и срещу многото заплахи за здравето, с които вашите хора се сблъскват всеки ден.

Тук, в Африка, СЗО остава ангажирана да работи в тясно сътрудничество с Британската общност и Африканския съюз за укрепване на здравните системи и институции на континента – включително силен и упълномощен африкански CDC.Ние от „Богари Медия“ пък оставаме ангажирани да следим заговорите на подобни организации, които с действията си доказаха пълно прегазване на правата на хората, на тяхното достойнство и власт върху телата им.

– РЕКЛАМА –

Последно качени

Свързани постове