Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Австралийците са подложени на постоянно наблюдение

Оказва се, че правителството на щата Виктория, Австралия, постоянно следи гражданите си. Някога Австралия е била заселена от европейски каторжници. Защо управниците там имат затворнически манталитет и до днес?

Премиерът следи гражданите

Неотдавна беше разкрито, че премиерът на австралийската провинция Виктория Даниел Андрюс има агенция за данни, която следи ежедневните дейности на викторианците, включително настроенията в социалните медии и транзакциите с кредитни карти. The Sunday Herald Sun се сдоби с документи за агенцията, наречена Insights Victoria, съгласно законите за свободата на информацията.

Изданието установи, че таблото за управление, което се актуализира ежедневно, използва публично достъпни данни, но също така и „поверителни търговски“ и „чувствителни“ данни, които не са разрешени за трета страна или публично публикуване. Тази агенция е създадена като част от отговора и мерките на правителството срещу ковид пандемията през август 2020 г., но в брифинг от септември 2020 г. се казва, че системата ще се развива и ще информира за вземането на решения отвъд ковид, съобщи Herald Sun. 

Според ръководство документът е „предназначен да бъде единственият източник на истина“ за правителството. 

Е, добре звучи – истината е точно това, което са откраднали от нашия личен живот! Вместо те да заслужат доверието на избирателите си, използват всеки лост да опознават и манипулират населението. 

Документите показват, че достъпът до всички данни е бил предоставен на главния комисар на полицията на Виктория Шейн Патън, на главния здравен директор Брет Сътън, на комисаря за управление на извънредни ситуации Андрю Крисп и на частния политически персонал на г-н Андрюс…

Говорителят на опозиционното министерство на финансите Дейвид Дейвис каза, че фактът, че политическият персонал на Андрюс има пълен достъп, предполага, че той е готов да използва данните за политически цели. 

В новия Insights Victoria с неговата натрапчива и мощна ИТ система за дълбоко проследяване, засичаща всеки дигитален ход на викторианците с кръстосано табулиране на личната им информация, Андрюс има повече власт от Big Brother“, каза г-н Дейвис пред Herald Sun.

Това наистина се чувства като “Прекрасен нов свят” (“Brave New World” по Хъксли). Наистина има усещането за антиутопично общество, в което един човек и неговият офис имат огромна сила, подкрепена от достъп до безпрецедентни потоци от лична информация.

Говорител на правителството каза пред news.com.au, че Insights Victoria купува анонимни набори от данни от партньори от частния сектор.

Австралийците полудяват

Използвайки факта, че Австралия географски е остров, правителството се опита да постигне “нулев Ковид” и затвори цялата държава без право на пътувания навън и навътре. Много лични животи бяха разрушени.

След отварянето на държавата (ваксинирана и преваксинирана, като особено агресивно беше това към децата – ваксинирани на стадиони със и без знание на родител) се започна карантиниране в концентрационни лагери на всички, които са били дори контактни на някой заразен.

Отново провалени планове, кариери, животи… Загуба на усещане, че утрешният ден зависи от теб. Достатъчно е да те посочат като контактен и си извън играта за известно време при условия, които не ти избираш.

Скок на самоубийствата

Премиерът Дан Андрюс и правителството на Виктория са обвинени в „груба небрежност“ на фона на твърдения, че са пренебрегнали съдебните данни, според които почти 10% от самоубийствата през 2020 г. са свързани с блокирането за Ковид-19.

Андрюс беше упрекнат от министъра на психичното здраве в сянка Ема Кили за това, че не е предприел действия по тревожните данни, които се появиха, когато Виктория влезе в четвъртото си блокиране в рамките на 15 месеца в края на май 2022 г. Благотворителната организация за предотвратяване на самоубийства Lifeline получи повече от 3500 обаждания за един ден, тъй като записа шест от 10-те си най-натоварени дни в своята 57-годишна история през същия месец.

Новината идва, след като Дан Андрюс сам се потупа по гърба и заяви, че отговорът на държавата на пандемията е „триумф“, въпреки че принуди милиони жители на Мелбърн да издържат на най-дългото блокиране в света.

Информационната бележка, изпратена през юни, също цитира данни на съда на коронерите, че почти 10 процента от самоубийствата през първите 12 месеца на пандемията са свързани с „политически решения“ за ковид, и предупреждава, че драконовското блокиране на държавата има неблагоприятен ефект върху психичното здраве на хората, съобщава Sun. 

Особено тежко е за младежите

Въпреки минималния риск от тежък ковид, младежите по цял свят бяха серозно подтискани през пандемията. Има сериозни притеснения относно скока в броя на австралийските младежи, които постъпват в спешните отделения поради самонараняване, в допълнение към скока в хранителните разстройства.

Тези разкрития са обезпокоително отражение на грубата небрежност на министър-председател и министър, които знаеха за въздействието, което ковид политиките на лейбъристите оказват върху живота на викторианците, но избраха да не реагират“, каза г-жа Кили пред Herald Sun.

Викторианските семейства, които са загубили любими хора в блокирането на Даниел Андрюс, или тези, които все още се борят да живеят с въздействията върху психичното здраве днес, ще бъдат отвратени от това, че премиерът се хвали с „триумф“.

Психиката е на дневен ред

Очите на хората, загубили доверието си в правителствата и медиите, следят за подмолни ходове за придобиване на неограничена власт и немислими богатства. Всичко това има пълното си основание. Но има и друг аспект, който често пропускаме. Това е психиката.

Тя се наранява, често необратимо, не само с пандемиите и несъразмерно жестоките мерки, но и поради внушенията за предстояща климатична катастрофа. Младите хора губят усещането, че са нещо повече от “ходещи въглеродни емисии”, лесно се отказват от последната трудност на технологично обгрижения човек – да отгледа свои деца – и се предават на апатия или на буйни страсти, за да не усещат ужаса в сърцата си. И всичко това се прави напълно неоснователно. Планетата ни съвсем не смята да загива, храна има за всички, прекрасните каузи, в които да посветим живота си, също са неизброими. Вместо това световният елит кове нови страховити призраци и хвърля целия ни ресурс да се борим с тях, насила да гладуваме и студуваме, като на несправящите се и по-задълбочени хора вече е предложено лесно решение – държавна помощ за самоубийство.

Последно качени