Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Още ли вярвате на „науката“, представена от големите медии?

Към момента около 4,62 милиарда души ползват социалните мрежи, за да се информират, като това вече съставлява 58% от цялото световно население! В развитите страни този процент е много по-голям. А както е известно, световният тренд се задава от богатите страни. Facebook (Meta) има 88% от приятелите и последователите, Instagram има 49%, Twitter има 36%, като към второто тримесечие на 2022 г. тази социална мрежа може да се похвали с 237,8 милиона дневни активни потребители.

Какъв достъп до наука имат всичките тези хора? Не е ли най-голямото престъпление да бъдат те подведени и излъгани, че „имат, когато всъщност нямат“, а кранчето за чиста вода (разбирай, за истинна информация) постоянно е спирано или от него тече медиен наркотик?

Нека напомним, че според разкритията след поемането на Туитър от Илон Мъск, „Всеки учен или лекар, който публикува дори официална информация, но в несъгласие със Световната здравна организация или становището на правителството на САЩ, бива премахван от платформата“… Следват още данни, от самата кухня на компанията. 

Бивш глобален ръководител на доверието и безопасността в Twitter разкрива широка научна цензура

След изкупуването на Илон Мъск и продължаващото пускане на „файловете на Туитър“, се увеличават фактите относно крайната лява политическа програма на Туитър и техния сговор с федералното правителство и Националния комитет на Демократическата партия /DNC/. И изглежда, че някои от хората, дълбоко ангажирани в цензурния модел на платформата, вече са склонни да обсъдят своите тактики и мотиви. 

Ала вместо полуизвинения в светлината на откритите им лъжи и нарушения срещу техните клиенти и потребители на сайта, сме свидетели на тъкмо обратното. Бивши служители на Twitter, най-вече бивши модератори и служители на отдел „Доверие и сигурност“, не се разкайват за усилията си за цензура, опетнени с политически пристрастия. 

Един от ръководителите на Туитър – Йоел Рот, наскоро се изказа, че агресивната цензура на Twitter върху историята с лаптопа на Хънтър Байдън е „грешка“. От друга страна вече знаем, че към Twitter беше оказван натиск от служители на Националния комитет на Демократическата партия /DNC/ да блокират всяко споменаване на „такива вредни истории“. 

Имаше дори дебат на кръгла маса в Туитър, но не ставаше дума за това дали е морално правилно да се цензурира информацията. По-скоро шефовете на Туитър обсъждаха дали могат да се измъкнат или не.

Елитите в големите технологични компании 

Те нямат съмнения относно валидността и праведността на тяхната кауза и това е най-големият проблем! Чудовищният характер на идеологията на научно прецизната цензура е на показ в следното интервю с Рот на конференция на “Найт фаундейшън” (Knight Foundation). 

Рот не се притеснява от идеята за смазване на свободата на словото. Той приравнява забранената информация със „злонамерени кампании“, рисувайки картина на някаква мъглява организация на „тролове“ с лоши намерения, работещи от сенките, за да разпространяват подли думи и лъжи. 

Това е в стил „крадецът вика: дръжте крадеца“. Защото единствените организирани и сенчести усилия бяха извършени от ръководството на Туитър и бяха предназначени да заглушат несъгласието, дори в някои случаи чрез опит да повлияят на резултата от изборите през 2020 г. за „техните хора“ от Демократическата партия.

Но психологията на хора като Йоел Рот е обезпокоителна далеч отвъд въпроса за потенциалната политическа манипулация. Например Рот продължава да твърди, че сатирата, присъща на организации като “Либс ъф Тикток” (Libs of TikTok) и “Бабилон бий” (Babylon Bee), е опасна и конкретно предполага, че те заплашват живота на хората в транс общността.

Сатирата и хуморът обикновено са първите мишени 

– на всеки авторитарен режим, който настоява за власт, защото така се изказват истини, които много хора иначе се страхуват да обсъждат. (Ако шегата се основава на лъжи, обикновено не е много смешна.) Що се отнася до Libs of TikTok, всичко, което правят, е да публикуват видеоклипове със собствените аргументи и признания на левичарите … и за това те са етикетирани като „опасни“. 

Бившият изпълнителен директор на Туитър по доверието и безопасността Йоел Рот продължава да предупреждава за премахването на цензурата срещу информацията за Ковид-19, наричайки всяка такава информация „лоша и вредна“, без да обяснява защо. 

Може само да се предположи, че левичарите в Туитър също са били в тайно споразумение с правителствените служители, за да заглушат всички факти и доказателства, които противоречат на официалните теории относно пандемията. Голяма част от тази информация, подобно на лаптопа на Байдън-младши, беше обозначена като „теория на конспирацията“ и забранена … само за да бъде разкрита по-късно като абсолютно вярна.

Дълбоката отрова на култа към „доверието и безопасността“ е опасна, защото се прилага научно и с все по-голяма точност. Тези хора използват алгоритми и компютърно моделиране с надеждата, че могат да развият прогнозно потискане. 

Работата е там, че голяма част от „омразата“, от която се страхуват, е изцяло във фантазиите им. „Злонамерените кампании“, които виждат, често са просто хора, които не са съгласни с тях въз основа на факти и принципи!

Те не блокират омразата, те блокират свободния дебат

Рот никога не поставя под въпрос валидността на предишната си работа и мотивацията зад нея. Изводът е следният: Цензурата на големите технологии се основава на аргумента, че на хората не може да се вярва, че сами ще вземат решение за информацията, която виждат. Лидерите на социалните медии смятат, че ТЕ трябва да бъдат арбитри на информацията, за да защитят хората от самите тях! Вижте потресаващите посоки на СЗО за ограничаване на информацията на световно ниво, за което Богари Медия предупреждава отдавна.

Какво квалифицира социалните мрежи като Туитър да притежават този вид власт? Нищо. Никой не е достатъчно квалифициран, достатъчно интелигентен или обективен, за да посредничи в общуването на милиарди хора.

Но тъй като големите технологични компании държат истински монопол върху съвременните комуникации, техните политики се превръщат в своеобразен закон, който засяга цялото общество. Намесени са и разузнавателните служби,… та тоталитарният натиск става видим и за слепите.

Туитър сам по себе си е само малка част от общата картина, но студената и пресметлива цензура, насърчавана от Рот, е нещо, което се изпълнява от по-голямата част от големите технологични компании в момента.

Влюбените в технологичните си играчки хора вече са съществено закъснели да отразят и блокират заплахата от деспотизъм, обвит в технокрация. 

Последно качени

Свързани постове