Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Цензурата на научни статии срещу ваксините и платената подмяна

На 25 май 2022 г. Ръсел Блейлок, неврохирург, пуска в общественото пространство обстойна статия относно лечението на Ковид-19, в която между другото казва

„… Друга безпрецедентна тактика е да се премахнат несъгласните лекари от позициите им на редактори на списания, рецензенти на статии и премахване на научните им публикации от списания, дори след като тези документи вече са били отпечатани. До това пандемично събитие никога не съм виждал да се премахват толкова много статии, по-голямата част от които насърчаващи алтернативи на официалната догма, особено ако статиите поставят под въпрос безопасността на ваксините.“

Обикновено даден документ или проучване се преглеждат от експерти в областта, наречени партньорска рецензия. Тези прегледи могат да бъдат доста интензивни, настоявайки всички грешки да бъдат коригирани преди публикуването. Така че, ако не бъде открита измама или някакъв друг сериозен скрит проблем, след като статията излезе от печат, тя остава в научната литература.

Какво се промени

Сега сме свидетели на все по-голям брой отлични научни документи, написани от топ експерти в областта, които се отстраняват от големите онлайн медицински и научни списания седмици, месеци и дори години след публикуването! Това се случва особено често, когато се касае за безопасността, алтернативните лечения или ефикасността на ваксините срещу Ковид-19.

Тези платформи и издания разчитат на обширна реклама от фармацевтични компании за приходите им. Налице са примери, при които мощни фармацевтични компании са упражнили влиянието си върху собствениците на медицински издания, за да премахнат статии, които по някакъв начин поставят под въпрос продуктите на тези компании.

Авторите-фантоми

По-лошо от свалянето на научни текстове е целенасоченото проектиране на медицински статии за насърчаване на фармацевтични продукти, които включват фалшиви проучвания. Това са така наречените статии, написани от фантом

Обикновено фармацевтична компания наема медицинска компания за образование и комуникации, за да напише статия, благоприятна за техния продукт, като след това наема добре познат академик, който да публикува материала под неговото име, без да разкрива истинския произход на статията. Тази практика е вредна както за обществеността, така и за науката и не е оправдана от аналогия на приетите практики за научно авторство!

Ричард Хортън, редактор в престижното медицинско издание „The Lancet“ твърди пред „Гардиън“: „Изданията са се предали на операции по изпиране на информация за фармацевтичната индустрия“. 

Доказано подвеждащи „написани от фантом“ статии, спонсорирани от фармацевтични гиганти, са се появявали редовно в топ клинични списания, като JAMA и New England Journal of Medicine. Те не бяха премахнати въпреки доказаните научни злоупотреби и манипулиране на данни.

Когато въпросните статии, съдържащи манипулирани данни в подкрепа на фармацевтичен продукт биват приети от клинични списания с високо въздействие, те засягат вземането на клинични решения на лекарите.

Освен това, фирмите снабдяват лекарите в клиничната практика с безплатни препечатки на тези манипулирани изследвания. „The Defender“ откри 250 компании, занимаващи се с бизнеса да се пишат фантомни статии.

Последната стъпка в проектирането на тези статии за публикуване в най-престижните списания е да се наемат добре признати медицински експерти от престижни институции, да добавят имената си към тези статии. Тези наети медицински автори или печелят, като се съгласяват да добавят името си към предварително написаните статии, или го правят за престижа да „тагнат“ името си под поредната статия в престижно медицинско издание.

Специалистите по медицинска етика се оплакват, че заради тази широко разпространена практика вече „не можеш да се довериш на нищо“.

Свикнахме с вкуса на лъжата

Както „Богари медия“ писа, личности като Бил Гейтс, печално известен с промотирането на непроучените и животоопасни ДНК и иРНК ваксини, съвсем официално спонсорира големи медии. Няма как да се очаква от такива медии да са безпристрастни в отразяването на всички страни на истината за определени продукти и идеологии. 

Когато обаче вече става дума за медицински издания, крехкото доверие в „науката“ се топи като сняг на гореща плоча, и има защо. „Науката“ всъщност никога не е била единна, откакто се е отказала от единение с първичната тайна на Природата и човека, която някога с благоговение е разкривала. Днес тя се изправя срещу природата, срещу човека, срещу логиката на Създанието. Затова учените все повече се делят на два отчетливи лагера – почтени, рискуващи име, здраве, дори и живот заради истината – и такива, за които всичко е въпрос на престиж и печалба.

Последно качени