Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Климатичната криза ще прикрие в Испания пораженията от ваксини?

Климатичната криза, за която далеч няма нужните научни доказателства, вече е готова да понесе „вината“ на своите изобретатели. Вина всякаква и повсеместна. Било за некадърно управление, било за депресиите вследствие моралната деградация – за всичко ще излезе виновна климатичната криза, а за нея сме виновни ние.

Виновни сме, че сме се раждали, че сме дишали, че сме се топлили…. Ние, ние европейците, не се оглеждайте милиардният Китай или Индия да поемат вината. Ние поемаме измислена „вина“ и прегръщаме лъжата, откакто истината се оказа неудобна, ограничаваща страстите ни и извращенията, в които навлязохме. Християнството на европейците остана единствено там, под новогодишното дърво, а и в картичките почти вече го няма, изместено от дядо Скрудж, пардон Мраз или Кока-Кола-Коледа…

Днес е трудно да отблъснем чудовището, което създадохме сами! А чудовищата като краставите магарета през девет баира се надушват. Сега чудовището на пандемията и чудовището на климатичните промени са се сдушили и в резултат в медицинското образование на Испания се появява нова специалност: „Климатична кардиология“.

Вероятно сте гледали десетки клипове на припадащи и умиращи по улиците и спортните терени хора? Сега вече ще има и официална причина. Не, не са странните инжекционни течности, които, както ще потвърдим след малко, продължават да докарват миокардит. 

Официалната причина за Испания ще бъде… жегата. Замърсяването. Въобще, гадният климат.

Израел съжалява за бустерите

Рекордно ваксинираната държава не един път усети шамара на неуспешната идея да срине естествения имунитет на гражданите си. Не всички израелски учени са съгласни с държавната политика и упорито правят независими изследвания. 

Ново проучване на израелски изследователи, публикувано в Nature, разкри увеличение от над 25% на спешните повиквания, свързани със сърдечно-съдови заболявания сред младото и пълнолетното население след въвеждането на ваксини срещу COVID както сред мъжете, така и сред жените. Не е установено подобно увеличение само поради COVID инфекция.

Израелските здравни власти и Центровете за контрол на заболяванията на САЩ (CDC) признаха връзката между ваксините срещу COVID и специфичните сърдечно-съдови усложнения. Рискът от миокардит след получаване на втора доза ваксина сега се оценява на между 1 на 3000 и 1 на 6000 при мъже на възраст от 16 до 24 години. Въпреки че опасностите от миокардит за млади мъже са привлекли широко внимание, това проучване установи по-голямо увеличение на случаите на сърдечен арест и остър коронарен синдром сред жените, което е свързано с ваксинацията срещу COVID.

Ваксините увреждат сърцето повече от Ковид-19

Скорошни статии в научни списания се опитват да предположат, че сърдечно-съдовите усложнения след инфекция с COVID са по-чести от тези след ваксинация. Това твърдение е в противоречие с констатациите от скорошно проучване, проведено от израелски изследователи, използвайки данни от Израелската национална служба за спешна медицинска помощ (EMS), свързани с „повиквания за спешна помощ при сърдечен арест и остър коронарен синдром при 16–39-годишното население“ между 2019 г. и 2021 г. Това им позволи да сравнят изходното ниво (преди епидемията от COVID) с епидемията от COVID без ваксини и с епидемията от COVID след масовото приемане на ваксини.

Увеличение от над 25% е установено и при двете групи през януари–май 2021 г. в сравнение с годините 2019–2020. С други думи, „повишените нива на ваксиниране са свързани с увеличен брой CA (сърдечен арест) и ACS (остър коронарен синдром).“ За разлика от това, изпитването „не откри статистически значима връзка между нивата на инфекция с COVID-19 и седмичния брой на случаите на CA и ACS“.

Известно е, че миокардитът е „основна причина за внезапни, неочаквани смъртни случаи при възрастни под 40-годишна възраст и се оценява като отговорен за 12-20% от тези смъртни случаи“, отбелязват авторите на изследването. Те добавят, че техните констатации са потвърдени от изследователи в Германия и Шотландия.

Те предупреждават, че като се имат предвид тези констатации, „от съществено значение е да се повиши осведомеността сред пациентите и клиницистите по отношение на свързаните симптоми (напр. дискомфорт в гърдите и задух) след ваксинация или инфекция с COVID-19, за да се гарантира, че потенциалната вреда е сведена до минимум.“

Последно качени

Свързани постове