Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Израел: Сертификатът за ваксина ще е валиден само 6 месеца

Правителството на Израел обяви, че зеленият сертификат за ваксина ще важи само 6 месеца след втора доза, а сега вече и 6 месеца след трета (бустерна) доза Пфайзер (близо 2 милиона израелци загубиха валидността на зелените ковид сертификати след въвеждането на новите изисквания).

Израел въведоха ковид сертификатите за ваксина

На 21 февруари тази година Израел беше първата държава, която въведе т.нар. “зелени сертификати за ваксина”, които са преминали целия имунизационен цикъл от две дози или тези, които наскоро са преболедували от Covid-19. Приложението за телефон отчиташе също и тези случаи, които могат да покажат скорошен негативен тест. Всичко изглеждаше като светлина в тунела след едномесечния локдаун в страната и правителството се надяваше, че давайки определени предимства и свободи на притежаващите “зелен сертификат”, така ще насърчи масовата ваксинация сред колебаещите си, много от които бяха млади хора.

Ефикасността на ваксините обаче се изпарява 

Но постепенно започнаха да излизат данни за отслабващата сила на ваксините. В началото на тяхното приемане тя беше 95%, докато през юли Израел излезе с данни от проучвания, които показаха, че ефективността е паднала до 64%, а в края на юли тя беше едва 39%, което е под изискването на FDA за минимум 50%. Тогава Израел имаше кратко отменяне на политиката за “зелен паспорт” (сертификат за ваксина), но и с настъпването на новия Делта вариант се наложи отново затягане на мерките. 

Надеждата, че проблемът ще бъде решен с еднократно преминаване на ваксинационен цикъл и получаване на сертификат за ваксина, който ще гарантира “доживотна свобода” започна да избледнява, но правителството взе изненадващо последващо решение.

Призивите за трета доза 

Израел е отново първа и в това да започне кампания за масова ваксинация вече и с трета доза, въпреки препоръките на Световната здравна организация (СЗО) богатите страни да не избързват с поставянето им, поради факта че много държави още чакаха тепърва да започнат ваксинация. Но политиката на правителството продължи да насърчава като започна първо с хората на възраст над 60 години като най-рисковата група. “Тези действия бяха предприети въпреки данните, които потвърждават опасенията за отслабване на ефективността на ваксината срещу Ковид 19, както и данните за странични ефекти.” 

След като излязоха данни за намаляването на ефективността на ваксините с времето, се стигна до извода, че има нужда от “подсилване” и следователно има нужда ваксината да се постави още един път при хората, които има нормален имунен отговор от първите две дози. Интересното е обаче, че при тези случаи на хора, чието имунно усилване не е било повлияно и не е достигнало необходимите стойности след първите две дози поради преминаване през тежки трансплантации на органи, диагнози с ХИВ или с твърде нисък имунитет, третата доза играе роля уж на достигане до необходимите стойности на имунитета, като нейното приемане се случва 28 ден след втората доза. 

Но по пътя на логиката следва, че тези, които са с компрометирана имунна система след приемане на трета доза с цел нормализирането й, следва да приемат четвърта, защото и при тях ще се наблюдава спадане на имунитета с времето. 

А щом това спадане на имунитета се наблюдава през определен период, това не означава ли, че бустерните дози ще започнат да се прилагат през определен период от време? От последните обявления на израелското правителство можем да заключим накъде отиват нещата.

Ваксините и бустерните дози ще важат за зелен паспорт само 6 месеца 

Близо 2 милиона израелци загубиха валидността на зелените ковид сертификати за ваксина след въвеждането на новите изисквания. На 3 октомври излезе официална новина, че зелените паспорти в Израел ще са валидни вече само 6 месеца след приемането на последната доза. Новите мерки ще се отразят на приблизително 1,8 млн. души, които ще загубят валидността на старите си сертификати за ваксина, а междувременно полицията ще засили изискванията за представяне на такъв документ на обществени места с висок процент на заразяване. 

Новите правила изискват дори тези, които са преболедували Covid, да получат поне една доза от ваксина, за да имат право на зелен пропуск. Валидността на документа ще бъде 6 месеца, като има възможност и за получаване на временен такъв чрез отрицателен тест за Covid-19.Но допълнителните рестрикции не са толкова важни, колкото изводът накъде отива политиката за ваксинацията. Всъщност се оказва, че опитите за масова ваксинация и бустерни дози целят да прилагат върху хората неефикасни, слаби препарати с неизвестно действие и последици, които да бъдат поставени през определен срок и които тотално могат да увредят естествения имунитет в човека.

Богари Медияhttps://bogari.bg/
Bogari Media - Медията на скритата истина - за нещата каквито са!

Последно качени

Свързани постове