Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Делта вариантът: колко са ефективни ковид ваксините?

Агитирането за масова ваксинация все повече усилва натиска. Стимулира се приемането на трети и четвърти бустерни дози на ваксините. Причината е намаляващата ефективност, както и неефективността срещу делта варианта

Устойчиви ли са ваксините на вариации и мутации

Поради липса на задоволителни отговори, едно изказване на премиера на Израел, свързано с бустерна доза на Comirnaty срещу Ковид 19, предизвика възмущение в обществото. Нафтали Бенет бе критикуван за насърчаване паниката около Ковид 19 чрез предупреждения, че ако масово хората не приемат т. нар. бустерна ваксинация, дори напълно ваксинираните възрастни хора ги грози „смъртна опасност“. Той твърди, че „третата ваксина може да спаси човешки живот“ и че „неизпълнението на това задължение поставя в риск възрастните хора“.

Третата инжекция срещу Ковид 19 – нова гаранция за безсмъртие

В края на август правителството в Израел взе противоречивото решение да осигури бустерна ваксинация на жителите над 60-годишна възраст, въпреки че Световната здравна организация (СЗО) призова богатите страни да не започват с поставянето на трети дози, тъй като много държави все още чакат да започнат ваксинацията.

Йерусалим удвои усилията си за третата инжекция, като за целта поощрява рисковите групи – възрастните, здравните работници, затворниците и хората с дефицит на имунната система, да приемат третата доза. Тези действия бяха предприети въпреки данните, които потвърждават опасенията за отслабване на ефективността на ваксината срещу Ковид 19, както и данните за странични ефекти. A виждаме, че делта коронавирусът плъзва скоростно сред ваксинирани хора, приели две дози на препарата. 

Алекс Беренсън, бивш репортер на “Ню Йорк Таймс“, заяви, че няма данни, които да показват, че многото инжекции с новите препарати срещу Ковид 19 могат да намалят инфекциите, предаването на вируса, хоспитализацията или смъртните случаи. 

Поради рязкото нарастване през последните седмици на броя на инфекциите и хоспитализациите с Ковид 19 в Израел, Нафтали Бенет е изправен пред политически натиск. Според докладите има 524 хоспитализирани пациенти в тежко състояние. В израелските болници за първи път от март насам броят им е надхвърлил 500. 

Израел е първата страна, която предоставя бустерни инжекции срещу Ковид 19. Там вече има повече от 860 000 души с трета доза, което представлява 9,3% от общото население. Също така, почти 80% от израелците, които отговарят на условията за ваксинация, са ваксинирани. 

Девет дни след като Израел започна поставянето на трета бустерна доза, статистическите данни на Министерството на здравеопазването показват, че двама души са хоспитализирани въпреки поставянето на бустер дозата (вероятно вече и повече). Според друг доклад повече от дузина израелци с поставена бустер доза са били диагностицирани с коронавируса. Четиринадесет души, ваксинирани с трета доза на Pfizer-BioNTech, са се заразили с вируса поне седем дни след получаването ѝ. Двама от тях са били хоспитализирани.

Това води до изводи напълно противни на всеобщо разгласяваните „прогнози“, промотиращи масовата ваксинация в страните като гаранция за избягване на заразата и нивото на смъртност от Ковид 19.

Ваксинираните така, неваксинираните – иначе?

Междувременно Център за контрол и превенция на заболяванията (CDC) на САЩ издаде препоръки всички в районите със значителна или висока степен на предаване на инфекцията да носят маска на обществени закрити места, дори ако са напълно ваксинирани. Тази нова инструкция се въведе поради няколко тревожни развития и новопоявили се сигнали от данни.

В края на юни регистрираните случаи са около 12 000 (7-дневната движещата се средна стойност). На 27 юли стойността на случаите достигна над 60 000. Смята се, че броят на случаите сега е подобен на тези от преди ваксината да стане широко достъпна.

Започнаха да се появяват и нови данни, че делта вариантът е по-заразен и води до повишена трансмисивност в сравнение с другите варианти, дори при някои ваксинирани лица. Това включва наскоро публикувани данни от CDC и техни партньори в областта на общественото здраве, непубликувани данни от наблюдението, информация, включена в актуализираната научна справка на ЦКПЗ за ваксините и ваксинацията срещу COVID-19, и текущи разследвания на епидемии, свързани с делта варианта.

Според проучвания делта вариантът причинява повече инфекции и се разпространява по-бързо от ранните форми на SARS-CoV-2. Става ясно, че заразените с делта варианта, включително напълно ваксинираните хора с т.нар. симптоматични пробивни инфекции, също могат да заразят и други. За тези, които са заразени с делта варианта, са открити сходни количества вирусен генетичен материал както сред неваксинирани, така и сред напълно ваксинирани хора. 

ЦКПЗ препоръчва всеки, който има възможност, включително напълно ваксинираните, да носят маски и на закрити обществени места, където има висока степен на предаване.

Това поставя ли в противоречие политиките за различното третиране и налагането на по-строги ограничения за неваксинираните. Очевидно ваксините не могат да се преборят подобаващо с потенциалното множество вариации на коронавируса, което прави ваксинираните също толкова уязвими и опасни за околните, колкото и неваксинираните.

Втора доза, трета доза, бустер доза – колкото повече, толкова повече

Британско проучване също показва, че ефективността на ваксината срещу Ковид 19 намалява с течението на времето. Дори да предположим, че има минимална защита, то е доказано, че тя отслабва значително в рамките на три месеца и нивото на антителата след ваксинация спада. Отделно, при всяка нова доза се увеличава количеството спайк протеин в кръвоносните съдове, за който проблем предупреждават учени. 

Според предварително проучване изследователи от Оксфордския университет и Службата за национална статистика на Обединеното кралство са установили, че лицата, които се заразяват с Ковид 19 след поставянето на две инжекции с ваксината на Pfizer-BioNTech или AstraZeneca, могат да бъдат по-рискови за околните, отколкото при предишните варианти на коронавируса. 

Изследователите са разгледали данните от повече от 2,58 милиона PCR теста, направени между декември 2020 г. и май 2021 г., когато преобладаваше първият щам, и повече от 811 000 резултата от тестове между май 2021 г. и август 2021 г., когато преобладаваше делта вариантът.

Богари Медияhttps://bogari.bg/
Bogari Media - Медията на скритата истина - за нещата каквито са!

Последно качени

Свързани постове