Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Експерти пред FDA: ковид ваксините са опасни

В края на август, ден след като администрацията на Байдън обяви плана си за масова ваксинация с бустерна доза, Световната здравна организация отново се изказа против искането за масова употреба на бустерните дози, обосновавайки се с факта, че данните за нуждата и ползата от нея не са достатъчно и убедителни. В САЩ обаче дебатът продължи, като след оставките на двама ръководители от FDA (Администрацията по храните и лекарствата на САЩ), несъгласни с натиска, FDA в крайна сметка обяви, че ще изчака изслушването на експертния си съвет.

На 17 септември се проведе заседание на консултативния комитет на FDA, което след часове изслушвания на мненията на медицински експерти и лекари, завърши с гласуване от 16 на 2 гласа срещу плана на администрацията на Байдън да пусне трета доза от ваксината на Пфайзер за масова употреба. Експертите, включително водещ изследовател на Johnson & Johnson, предупредиха, че ваксините „убиват повече хора, отколкото спасяват“ и представляват „ясна и настояща опасност“ от създаването на нови варианти на коронавирус.

Свидетелството на Стив Кърш

„Ще съсредоточа забележките си днес върху слона в стаята, за който никой не обича да говори: че ваксините убиват повече хора, отколкото спасяват“, каза Стив Кърш, изпълнителен директор на Фонда за ранно лечение на COVID-19, пред Консултативния комитет на FDA за ваксини и сродни биологични продукти (VRBPAC) в своите показания.

„Днес ние се фокусираме почти изключително върху спасяването от смърт от COVID и ефикасността на ваксините, защото ни накараха да вярваме, че ваксините са напълно безопасни, но това просто не е вярно“, каза Кирш.

Той цитира данни от Системата за докладване на нежелани събития при ваксини (VAERS), която е документирала повече от 6000 съобщени случая на инфаркт скоро след ваксинацията срещу COVID. Известно е, че VAERS подценява нежеланите реакции на ваксината с до 99 процента.

„VAERS показва, че инфарктите са се случили 71 пъти по-често след тези ваксини в сравнение с всяка друга ваксина“, каза Кърш. Той добави, че „има четири пъти повече сърдечни пристъпи в групата за лечение в доклада за шестмесечното изпитване на Pfizer. Това не е просто лош късмет.”

Пред съвета на FDA на САЩ той показа слайд, включващ три изчисления на съотношението смъртност към живот за ваксините срещу COVID-19, извлечени от VAERS, от доклада за шестмесечното изпитване на Pfizer и от данните за  бустер доза при пациенти в старчески дом в Израел. И трите изчисления показват, че ваксините причиняват по-голяма смъртност, отколкото предотвратяват.

„Само числата от VAERS са статистически значими, но останалите също са обезпокоителни. Дори ако ваксините са имали 100% защита, това все още означава, че сме убили двама души, за да спасим един живот“, каза Кърш.

„Четирима експерти направиха анализи, използвайки напълно различни източници на данни извън САЩ и всички те излязоха с приблизително еднакъв брой смъртни случаи, свързани с ваксината: около 411 смъртни случая на милион дози. Това означава, че 150 000 души са загинали.“

По-рано тази година известният тексаски кардиолог и интернист д-р Питър Маккълоу анализира по подобен начин броя на вероятните смъртни случаи, свързани с ваксината срещу COVID, в десетки хиляди, далеч по-висок от настоящия официален брой във VAERS  от 7 899. „Смятаме, че имаме 50 000 мъртви американци“, каза Маккълоу през юни. “По същество това е, в известен смисъл, пропагандиран биотероризъм чрез инжектиране.“

На изслушването пред FDA, Кърш описва ранните протоколи за лечение като „много по-добра алтернатива на бустерите“. „Доказателството е, че в Израел случаите са най-високи. В Индия от днес Утар Прадеш вече е без COVID-19. Почти никой не е ваксиниран.“

Свидетелството на д-р Джесика Роуз

Опасенията, повдигнати от Кърш, са подкрепени и от д-р Джесика Роуз, вирусен имунолог и изчислителен биолог, която също свидетелства на изслушването на FDA, че рисковете от ваксините „надвишават всяка потенциална полза“.

Роуз също се позовава на докладите на VAERS, отбелязвайки „силно аномално“ покачване на процента на отчитане на неблагоприятни ваксинални събития. „Налице е над 1000 процента увеличение на общия брой нежелани събития за 2021 г. и дори не сме приключили с 2021 г.“, каза тя и добави, че увеличаването на реакциите идва въпреки липсата на повишени нива на ваксинация.

„Служителите на общественото здравеопазване, FDA, CDC (Център за контрол и превенция на заболяванията на САЩ) и политиците трябва да отговорят за тези аномалии и да признаят ясните сигнали за риск, произтичащи от техните данни, и да се изправят пред въпроса за употребата на инжекционни продукти за COVID, които според мен надвишават всяка потенциална полза, свързана с тези продукти, особено за деца “, заяви Роуз.

Вирусният имунолог допълнително предупреди, че ваксините могат да доведат до нови варианти на COVID-19 – теория, изразена от други водещи експерти като д-р Робърт Малоун, един от изобретателите на платформа за иРНК и ДНК ваксини.

Появата както на алфа, така и на делта коронавирусни варианти „възникна в непосредствена времева близост до разпространението на COVID продуктите в Израел“, отбеляза Роуз.

„Израел е една от страните с най-висок брой ваксинирани и от тези данни изглежда, че това представлява явен провал на тези продукти да осигурят защитен имунитет срещу възникващи варианти и да предотвратят предаването, независимо от това колко допълнителни дози са приложени, и това поставя въпроса дали ваксинацията водят до появата на новите варианти. „

„Има ясна и настояща опасност от появата на тревожни вариации, ако продължите с тези предполагаеми бустерни дози“, каза Роуз.

Всъщност д-р Роуз дори избягва да нарича ваксините по този начин, а навсякъде говори за тях с думите „продукти“, „инжекционни разтвори“ и подобни.

Свидетелството на д-р Дейвид Уайзман

„Имаме неясна нужда с неясна мотивация, значителни опасения за безопасността, лоши доказателства за продължително повишаване на ефикасността и грешни приоритети“, казва д-р Дейвид Уайзман, който ръководи изпитванията за безопасност на ваксината COVID-19 на Johnson & Johnson. „Ако FDA не може да ни увери в безопасността на две дози, как могат да ни уверят в три? Виждаме силни сигнали за смърт – инфаркт на миокарда и коагулопатия, които се нуждаят от прозрачно изследване.“

Пред FDA Уайзман отбеляза, че „не са провеждани проучвания за рак“ за иРНК ваксините, разработени от Pfizer и Moderna, проблем, изтъкнат от лекаря от Айдахо Райън Коул, който по-рано тази година съобщи за „20 пъти увеличение на рака на ендометриума“ при ваксинирани пациенти. „Moderna каза, че ваксината им е продукт за генна терапия“, каза Уайзман. „Защо FDA не изисква 5 до 15-годишни ракови и други изследвания, според своите указания за генна терапия?“

Израелският неуспешен експеримент за ваксинация

Експертите на заседанието на FDA многократно подчертаваха проблемите, свързани с израелската кампания за бустер дози, която Pfizer използва, за да оправдае пускането на такива и в САЩ.

Израелският експерт по здравеопазване д-р Ретсеф Леви, професор в Училището по мениджмънт на Масачузетския технологичен институт в Слоун, посочи неуспехите на натиска за бустер дози в Израел, като заяви, че програмата е „всичко друго, но не и внимателно проектирано проучване“.

„За по-малко от шест седмици Израел премина от първоначалното си намерение да ваксинира хората над 60 години към ваксиниране на хора над 12-годишна възраст, а сега е на път да наложи бустер ваксинация за всеки, за да поддържа статута на зеления му паспорт. Това не позволява никакво надеждно научаване на ефекта – определено не и за толкова кратък период от време.“

„Израел продължава да има едни от най-високите нива на инфекция на глава от населението в света“, добави Леви, който преди това идентифицира „тревожното“ нарастване на сърдечните пристъпи при израелската младеж вследствие на масовата кампания за ваксинация в страната. „Смъртните случаи от COVID-19 в Израел, въпреки всички бустер дози, се увеличават, докато в други страни, включително много щати в САЩ, те изглежда са в низходяща тенденция в момента.“

Данните от Израел миналия месец разкриха, че 31 процента от тези, които са получили бустерни инжекции на Pfizer, съобщават за нежелани реакции, като един процент се нуждае от хоспитализация. „Напълно ваксинираните“ са причина за повечето случаи на COVID-19 и хоспитализации в Израел по време на разпространението на по-малко смъртоносния вариант на делта.

Неваксинираните са „по-запознати“ с науката за ваксините

На фона на сериозните пропуски в научните данни за COVID ваксините един експерт, д-р Джоузеф Фрейман, свидетелства в петък, че колебаещите се за ваксината често са „по-наясно“ с рисковете.

„Знам, че мнозина смятат колебаещите се във връзка с ваксината за тъпи или просто дезинформирани“, каза Фрейман, спешен лекар в района на Ню Орлиънс. „Това обаче изобщо не отговаря на всичко, което съм видял. Всъщност, независимо от нивото на образование, колебаещите се във връзка с ваксините, които срещнах в спешното отделение, са по-запознати с проучванията на ваксините и са по-наясно със собствения си риск от COVID, отколкото ваксинираните. „

„Например много от моите медицински сестри са отказали ваксината, въпреки че са видели повече от другите хора, че COVID-19 причинява смърт и опустошение. Попитах ги: „Защо отказвате ваксината?“ Казват ми, че тъй като са видели от първа ръка опасностите от COVID при възрастните хора, затлъстелите, диабетиците, смятат, че собственият им рискът е нисък. Те не грешат.“

Д-р Фрейман също разказа как една медицинска сестра го е попитала дали може да я увери, че проучванията са установили, че рискът от сериозно увреждане от ваксината е по-нисък от риска от хоспитализация? “Истината е, че не мога“, каза Фрейман. „Нашите проучвания не бяха достатъчно големи. Те все още не бяха достатъчно големи, за да идентифицират причинения от ваксини миокардит. Сега знаем, че ваксините го причиняват.“

Той добави, че без проучвания за бустер дозата, достатъчно големи, за да се докаже намален процент на хоспитализация, „лечебното заведение не може уверено да отговори на активистите срещу ваксините, които публично твърдят, че ваксините вредят повече, отколкото спасяват, особено при млади и здрави хора“.

Политиката над истината

Експертният съвет към CDC (Центровете за контрол и превенция на заболяванията) гласува по подобен на FDA начин, че препоръчва бустер дози само за хора над 65 години и на имунокомпрометирани хора. Но д-р Рошел Валенски, директор на CDC, реши да отмени препоръката на външния консултативен съвет на агенцията и да одобри бустерни дози и за работниците от първа линия, които са изложени на висок риск за професионално излагане на вируса. 

Валенски, която заедно с администрацията на Байдън още преди месеци планира масовото поставяне на бустер доза, сега отново заяви, че може да се достигне до точка в пандемията, когато всички ваксинирани американци ще се нуждаят от още една доза от ваксината си срещу COVID-19. По думите й, науката “може да покаже”, че и останалата част от населението трябва да получи бустер доза, и “ние ще дадем тези инструкции веднага щом имаме науката да ги подкрепим”. Подобно изказване прави срещите и изслушванията на учените донякъде безпредметни, защото политиката ясно показва, че мненията им може да не бъдат взети под внимание. Индикации за това бяха дадени още в началото на септември, когато FDA направи някои изказвания, че всъщност агенцията ще свика консултативния съвет от външни експерти, както е традиция от години, но не е задължена да ги послуша, а може да вземе самостоятелно решение.

Какво трябва да знаем за ваксините срещу Ковид 19?

Повече за политическите и обществени процеси относно Ковид ваксините можете да проследите в предаването КОВИД-19 ВАКСИНИТЕ – ПОЛИТИКА, ИКОНОМИКА И ИДЕОЛОГИЯ на Студио Градът.

Богари Медияhttps://bogari.bg/
Bogari Media - Медията на скритата истина - за нещата каквито са!