Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Шотландия – достатъчно ли е личното мнение, за да бъдеш жена?

Законопроектът за реформа на признаването на пола беше одобрен от шотландските политици през декември с мнозинство от 86 на 39 гласа. През януари обаче Уестминстър използва правомощията си по раздел 35, за да наложи вето на този шотландски закон, което е първата му намеса от създаването на шотландския парламент преди 25 години.

Настоящите изисквания в законодателството на Обединеното кралство за сертификат за признаване на пола са:

 • Кандидатът трябва да е на възраст 18 или повече години.
 • Медицински доклад, потвърждаващ диагнозата полова дисфория, която е описана от Националната здравна служба (NHS) като „чувство на безпокойство, което човек може да има поради несъответствие между биологичния си пол и половата си идентичност“.
 • Втори медицински доклад, в който подробно се описва всяко лечение, като хормонална терапия и/или всяка операция, свързана с диагнозата.
 • Доказателство за живот в придобит пол в продължение на две години.
 • Клетва за намерение да живее в придобит пол до смъртта си.
 • Одобрение от назначена от правителството на Обединеното кралство комисия от двама членове, един юрист и един медик.

Шотландското правителство – водено от Шотландската национална партия, с подкрепата на министри от Шотландската зелена партия, включва следните промени:

 • Възрастовата граница за кандидатстване ще бъде намалена от 18 на 16 години.
 • Отпадат изискванията за медицински доклади, включително диагноза “полова дисфория”.
 • Периодът, през който кандидатите трябва да живеят в придобития пол, ще бъде намален от две години на три месеца ( респективно шест месеца за 16- и 17-годишните).
 • Добавяне на тримесечен „период за размисъл“ преди издаването на удостоверение за признаване на пола.
 • Заявленията ще се обработват от генералния регистратор за Шотландия, вместо от експертната група на Обединеното кралство за признаване на пола.

Аргументи “за” и “против”

Хората, които “се чувстват като жени” /респективно като мъже/, настояват, че въпреки настоящата възможност да променят своя пол по документи, не е възможно да сменят актовете си за раждане, което при несъдействие от близките би значело да ги погребат надписвайки на гроба “рождения им пол”.
Това едва ли е сериозна причина, предвид възможността на завещания по въпроса. За сметка на това всички защитници на правата на момичетата и жените, сред които се откроява със своята популярност писателката Дж.К.Роулинг, твърдят, че такъв закон ще сложи край на личните защитени пространства “само за жени”. Защитени жилища, тоалетни, съблекални и много други ще се отворят широко за мъже, които тенденциозно може да уверяват, че се чувстват от женски пол, а реално възнамеряват свободно да удовлетворяват нагоните си към момичета и жени. 

Отделна е темата за емоционалната зрялост на деца на 16 години да се самоопределят по пол, за което Богари Медия вече писа и множество психологически изследвания го потвърждават

Сюзан Смит, директор на активистката група „За жените в Шотландия“, проведе кампания срещу законодателството и заяви, че е облекчена, че Уестминстър се е намесил. 

„Когато първоначалният законопроект беше изготвен, той имаше за цел да засегне много тясна, много малка група от хора, които имат полова дисфория, които са претърпели доста съществени промени. Отваряйки го за по същество цялото население над 16 години, вие значително променяте тази група.”

Намесва се политика

Определено има кръгове, които с настоящия законопроект преследват “с един куршум, два заека”. Правителството на Великобритания е принудено да наложи вето, понеже както казва премиерът Риши Сунак, този законопроект нарушава законите на равенството. Това веднага е наречено “малко буре с барут между шотландското правителство и правителството на Обединеното кралство“, предвид настроенията за независимост на Шотландия, отразени и в проведения референдум през 2014 г. 

Очевидно идеолозите на разбиване на половата и семейната идентичност ще направят залога огромен: “Или признавате немислимия закон за правилен, или губите територия”. Да видим как ще отразят ситуацията политиците. 

Следете нишката

Защо се случва това: Смяната на пола, политически манипулации и финансови зависимости.

Пандемията на “половата дисфория” и атаката срещу децата: Джендър идентичностите и Big Pharma.

Индоктринацията на децата ни: Извращенията на деца се излъчват онлайн.

Тъмбнейл Подкаст Град на Високо

Подкаст: Град на Високо

Виж повече

Последно качени