Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Испанските деца ще могат да сменят пола си без съгласието на родител?

Испания е на път да приеме най-радикалния „транс-закон“ в света, позволяващ на непълнолетните да претърпят смяна на пола без съгласието на родителите.

Психиатрите в Испания застават против крайния законопроект

Основните испански организации на специалисти по психично здраве публикуваха остро предупреждение във вестник „Ел Мундо“ на 17 октомври срещу проекта на управляващата коалиция „Транс закон“, който предстои да бъде приет в испанския парламент.

„Законът за реално и ефективно равенство на транс-хората и гарантиране на правата на ЛГБТИ“ ще въведе правото на полово самоопределение в Испания в момент, когато други страни отменят собствените си закони, основани на джендър-идеологията.

Луиза Ласаро, президент на основната испанска асоциация по юношеска и детска психиатрия (AEPNyA), казва пред El Mundo на 23 октомври, че дори лекарите във Финландия и Обединеното кралство са преминали от бързи и инвазивни модели към други, които са по-адекватни и реално свързани с психичното здраве.

Водещи учени-психиатри, включително работещи под постоянни заплахи и обвинения като д-р Николози в САЩ (и много други), са постигнали успех при терапия за овладяване на нетрадиционна сексуалност, когато въвеждат клиента си в познаване на естеството на неговата мъжественост или женственост и работят по изцеление на неправилни постановки, започнали в ранна възраст. Има множество лични свидетелства, че с внимателна поведенческа терапия промяната е възможна и че регулация на безплодното влечение се е случила при някои хора (особено често при непълнолетни!). Тогава не е ли абсолютно престъпление към интересите на тийнейджърите законодателно да се затварят устите на специалистите заради идеология, която не крие, че основната ѝ цел е разрушаване на семейството – което е последната независима клетка, преграда пред тоталната манипулация и поробване на човека?

Кой подкрепя радикалната идея

Сигурно си спомняте статията в „Богари Медия“ как учудващо зеленото се оказа червено, или другояче казано, уж новата псевдолиберална идеология е хитро скроена дреха на отдавна познатото червено безбожие и отричане на Естеството на човека.

Тогава не трябва да ни учудва, че така нареченият „Транс закон“ е изготвен от министъра на равенството Ирене Монтеро от крайнолявата партия „Подемос“ и подкрепен от премиера социалист Педро Санчес.

Ако бъде приет, Законът за транссексуалните ще позволи на всеки над 16-годишна възраст да променя своя пол по желание и да бъде третиран като принадлежащ към противоположния пол, включително при достъп до тоалетни или съблекални, както и участие в спортни състезания.

Както обяснява говорителят на национално-консервативната партия Vox, „Мадридският транс-закон диктува, че ако детето каже, че иска да бъде „транс“ пред социален работник, социалният работник трябва да попълни доклад, който отива в медицински център, където лекарят има задължението не само да не се противопоставя на промяната на пола, но и ще бъде задължен да лекува това дете с хормони. Дори ако родителите му са против.

Ако родителите възразят, правителството и социалният работник могат да започнат съдебна процедура за отнемане на родителските права от родителите, защото половата идентичност, това, което детето иска, е „над всичко останало“.

Този законопроект застрашава цялостната медицинска помощ, на която имат право всички деца. Пренебрегва се фактът, че „във всички съдебни решения, свързани с живота на непълнолетното лице, трябва да има предимство най-добрият интерес на непълнолетния“.

Много организации в Испания са категорично против

Поради обществените рискове проектозаконът, прокаран от сегашното социалистическо-комунистическо правителство на Испания, е критикуван от Генералния съвет на съдебната власт (CGPJ), който е надзорният орган на съдебната власт, от Държавния съвет, основния консултативен орган на изпълнителната власт, а дори и от няколко феминистки организации, включително Асоциацията на социалистическите феминистки (Femes) на PSOE.

Освен основните общества за психично здраве в страната, включително Испанската асоциация по юношеска и детска психиатрия и Испанското дружество по психиатрия и психично здраве (SEPSM), испанският проект за транс-закон е остро критикуван от Ендокринологичното общество (да не забравяме – това са хората, разбиращи от хормони!) и дори от Лекарския колегиум в Мадрид.

Колежът на лекарите вече отбелязва, че „има лавина от млади хора с разстройства, които търсят магическо решение в транс-идентичността“.

Част от притесненията на организациите на здравните специалисти произтичат от факта, че веднъж приет, новият закон ще забрани на специалистите по психично здраве да се намесват в процеса на „полово самоопределение“ на непълнолетните. При наличие на разстройство в сексуалносто самоопределяне на младите хора остава единствено да кажат „да“ на тежката хормонална терапия и/или смяната на пола…

Не здраве, а идеология

Според здравните експерти това е скандал, който се извършва „по идеологически, а не по научни критерии“ и „може да донесе много болка и съжаление на доста хора“.

Луиза Гонсалес, заместник-председател на Колежа на лекарите в Мадрид, твърди, че „няма наука, която да оправдае такова законодателство“. Тя добавя, че „няма научен консенсус“ относно леченията, които законът „прилага сляпо“, и че регламентът, насърчаван от испанското правителство, „пречи на професионалистите да работят, нарушава човешките права на непълнолетните, като предотвратява грижите за тях и дори узурпира родителския авторитет на родителите“.

Обявената цел на PSOE очевидно е опасният закон, оспорван както от медицински специалисти, така и от загрижени родители в цялата страна, да бъде одобрен от испанския парламент преди края на годината.

За разлика от унгарския закон за закрила на детето обаче, испанският Trans Law няма да доведе до никакво удържане на средства от ЕС от Брюксел, тъй като испанският анти-научен, про-транс закон е в съответствие с изповядваната идеология на Европейската комисия. В момента Унгария е изправена пред финансови санкции за милиарди, а позицията ѝ по транс-въпросите играе основна роля в ляво-либералните усилия за финансово задушаване на страната.

Последно качени