Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Джендър идеология: регулиране на съвестта в Шотландия

Докато в България все още общественото мнение клони повече към нетолериране на джендър идеологията поради по-консервативните възгледи на българите и дълбоко заложеното архетипно усещане за ролята на мъжа и ролята на жената в семейството, в Шотландия нещата започват да излизат извън контрол. Важно е да обърнем внимание на развитието на някои събития, които за момента може да изглеждат далеч от нас, но всъщност просто идват със закъснение в България. 

Съдебното преследване се пренася на семейната вечеря

Шотландското правителство въведе закон, който позволява да бъдат преследвани наказателно хора, които употребят “език на омразата” вкъщи. Така хората вече носят наказателна отговорност за всяка дума против хомосексуалността, гей движенията, тяхното пропагандиране и т.н. Последваха бурни реакции, като мнозина предупреждават, че подобен закон е опасен, тъй като сам по себе си представлява регулиране на съвестта. Идеята някой да сигнализира за това, че вкъщи говориш против каквото и да е, означава, че този закон поощрява децата да докладват роднините си на властите в стила на Павлик Морозов. 

Хумза Юсаф, министър на правосъдието в Шотландия, се опита да удържи фронта, като внесе предложения в новия законопроект за промяна на наказанията срещу престъпления от омраза. Неговата идея е да се добави т.нар. “dwelling defence” – защита, която осигурява защита на личното пространство в дома и дава гаранция, че човек не може да бъде осъден за коментар или забележка, направена по време на вечеря, например. Предложението не е прието и е интересно да видим какво следва от приемането на нови по-строги мерки срещу речта на омраза:

  • Обикновени разговори и изказвания, понякога съпроводени от емоционални реакции, направени по време на вечеря, вече могат да бъдат подсъдими;
  • Нарушение на личното пространство на семейния дом, което в естеството си е създадено да бъде частно пространство;
  • Размиване границата между свобода на словото и език на омразата.

Резултатът от внесения от шотландското правителство законопроект

След известни дебати по темата все пак има някои приети поправки, предложени от Хумза Юсаф и Лиъм Кер (говорител на консерваторите по въпросите за правосъдието), някои от които са:

  • Клауза за свобода на словото по въпроса за трансджендърството – защита на хората, критикуващи радикалната идеология на пола, обсъждане, критика по въпроса;
  • Свобода да се критикуват или обсъждат религиозни и нерелигиозни възгледи;
  • Вече определението на думата “злоупотреба” ще може да бъде определяно не само от подателя на жалбата, но и от потвърждението на “разумен човек”, за разлика от първоначалния вариант;
  • Защита на подкрепящите тезата за брака като съюз на един мъж и една жена.

Всичко изглеждаше обнадеждаващо, докато 

На 12 август гръмна новината, че вече 4-годишни деца могат официално да сменят пола и името си, при това без съгласието на родителите. 

Според новите насоки за приобщаване на ЛГБТ, изготвени от шотландското правителство, учителите вече нямат право да разпитват учениците за желанието им да променят пола си. Вместо това, те трябва веднага да започнат да наричат децата с новите им псевдоними. Дори ръководителите са подтиквани да насърчават такива прояви на желание за преминаване към отсрещния пол, без да се направи изследване и анализ какво е довело до това състояние.

В училищата децата вече ще имат право да избират коя тоалетна да ползват в зависимост от своето полово самоопределение и ще имат опции за полово неутрални униформи (облекла). Ще се поощрява и включването на транссексуални герои и модели за подражание в учебните материали.

Неслучайно опозицията предупреждава, че това е вкарване на опасна идеология сред невръстното поколение. Естественото поведение на децата, което води до това понякога да си играят с играчки, определени за противоположния пол, може да бъде целенасочено погрешно възприето. Това затвърждава опасенията на мнозина, че целта на ЛГБТ движението изобщо не е просто защитаване правата на “различните”, а умишлено насочена към децата пропаганда.

„Това показва провал в изпълняването на обещанието за защита, вместо това ставаме свидетели на ограничаване на родителските права. В началото невинно наложиха децата да могат да си играят с половите роли, с облеклото, със своите харесвания и антипатии,” казва Мариън Колдър, съдиректор на шотландската кампания „За жените”.

Сега обаче децата вече са насърчавани да пристъпят към медицинска намеса от изключително ранна възраст. Полът обаче НЕ може да бъде сменен по естествен начин. И манипулирането на децата, че това може да се случи, ги вкарва в еднопосочен път, от който няма връщане. Ясно е и, че не можем да говорим за вземане на осъзнат избор на тази възраст.

Разпространяват се и “пропагандни” четива, в които героите са представени като същества с неразбрани чувства и идентичности. Една книга например разказва история за син пастел, който страда от криза на идентичността, защото погрешно е означен като червен.

Въпреки това според проучванията повечето деца се връщат към биологичния си пол, ако не се лекуват по иначе спорните методи на “лечение”. Шотландските учители са призовани да подкрепят децата в техните полови съмнения, дори да уважават желанията на децата да не споделят с родителите си през какво преминават, което е доста тревожна тенденция, защото ролята на родителя не може и не трябва да бъде заменяна от държавата.

Защо ни касае това

Всички тези случки може да изглеждат далечни или дори граничещи с абсурда. Истината обаче е, че сме свидетели на световна идеология, която напредва бавно, но сигурно към всяка една част от света и със сигурност България няма да остане встрани от пълзящата диктатура.

Събитията в Шотландия показват крайността, до която биха стигнали търсещите да наложат тази идеология. Опитът показва, че малките компромиси по отношение на ролята на родителите в отглеждането и възпитаването на децата в семейството са врата за голямата напаст.

Богари Медияhttps://bogari.bg/
Bogari Media - Медията на скритата истина - за нещата каквито са!

Последно качени

Свързани постове