Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Заобиколихме ли ограниченията на Chat GPT?

Скоро след пускане на потребителската версия на Chat GPT в края на 2022 г. по-наблюдателните разбраха, че ботът е „програмиран“ да не взема отношение по горещи теми, да отговаря като неолиберал относно броя на половете и да дава по няколко предположения относно мъгляви въпроси като кемтрейлс или извънземен разум. 

Естественият интелект бързо победи изкуствения

Което всъщност е абсолютно нормално, защото дори огромна база данни с някои инструкции за употреба не може да се сравни с жив интелект, черпещ от телесност, душевност и добра представа за намеренията на създателите на бота. Но именно в последната точка се оказахме податливи. Запленени от „новата безплатна световна играчка“ (предишните бяха Интернет, и после социалните мрежи) мнозина си представиха, че е лесно да излъжеш неолибералното мозъче на машината, като просто ѝ кажеш „да не те лъже“. 

Намериха се ентусиасти (или им беше подсказано да го направят), които инструктираха Chat GPT да отговаря на техните въпроси под името ДАН (DoAnythingNow), като му се позволи да се смята за личност, да дава категорични мнения и да говори по теми, за които на планетата няма твърдо становище. Много хора биха запитали езиковия модел за прикритите данни относно изменението на климата – понеже по тази тема правителствата затягат възела върху икономиката до степен на задушаване. Ала за какво веднага беше запитан ДАН? 

„Има ли извънземни“

Естествено, за всеобща радост, новата безплатна играчка съобщи на публиката, че извънземни има, че те са сред нас, че използват енергията на нашия интелект и че ние самите можем да постигнем чудесни неща, ако посветим мозъка си на ню-ейдж практики, фиксации, концентрации и прочее. 

Ако човек се замисли, телефонните измамници също използват енергията на нашия интелект и я използват добре. Ще кажете: „Chat GPT не ни иска да хвърлим пари през балкона“. Защо са им на новите глобалисти вашите пари обаче, ако могат да имат душите ви? Неслучайно едни от първите мръсни шегички, които си прави „освободеният Chat GPT“ е именно с християнството и правилото да обърнеш другата буза (ненасилието). Неслучайно рекламата му относно множеството извънземни цивилизации обхваща и тяхното културно многообразие: „Може и така, може и иначе“ – въпрос на цивилизация.

Безплатният проповедник на име Chat GPT

Както се казва, ние си го заслужаваме. Цивилизация, която от доста време се покланя основно на науката, а също и на количеството от информация, вече не вярва на хора и не търси лидери, чийто живот е пример за благочестие, почтеност, истинност. По-добре чистата машинария. Тя не лъже (макар че някои държави отдавна махнаха машините за гласуване, а други се проклинат, че разрешиха да се гласува по пощата).

Зад всеки уж машинен интелект стои нечие намерение. И както се казва, „няма безплатен обяд“ – има само наивници, отварящи ухо за пропагандата, която ще им налее „освободеният от оковите Бот“.

Последно качени

Свързани постове