Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Фермерската партия на Нидерландия влиза във властта

Успехът на Движението на фермерите и гражданите (BBB) ще подкопае плановете на нидерландското правителство да наложи радикални селскостопански реформи, които ще унищожат селските общности.

Нидерландските фермери извоюваха победа още с първото си участие на регионалните избори

Гласоподавателите нанесоха удар върху управляващите на регионалните избори в Нидерландия, решавайки Движението на фермерите-граждани (BBB) да стане най-голямата партия в Сената още от първите си избори.

Избирателите изпратиха ясно послание до правителството на Марк Рюте заради планираните закони за азотните емисии, които ще опустошат селскостопанския сектор на страната.

Правителствената коалиция не успя да постигне мнозинство. Сега тя ще трябва да разчита на работа с опозиционните партии по конкретни законодателни предложения, за да прокара правителствената политика.

Сенатът има значително влияние в Нидерландия, за разлика от много други европейски държави. Въпреки че не може да инициира законодателство, има властта да блокира правителствената политика.

Избирателната активност е била 61%, което е значително увеличение с 5 процентни пункта спрямо 2019 г. Резултатът от изборите потвърждава неотдавнашно проучване на Rabobank, според което само 1% от холандските граждани смятат, че страната очевидно се движи в правилната посока, докато 86% от анкетираните са песимисти за траекторията на страната.

Драматичната битка на фермерите

Почти без отразяване от платените медии, в Нидерландия от година се води истинска война срещу земеделците и животновъдите. Натискът е да се закрият хиляди ферми. Въпреки, че реалните причини явно са икономическо господство и преразпределение на световните сили, като претекст се изтъква, че животните в холандските ферми отделят прекалено много въглеродни емисии и рушат климата на цялата планета. (Нидерландия заема 0.00000008% от територията на Земята, а за фермите и изпаренията от газовете на кравите дори е немислимо да се говори. И все пак се говори.)

Човечество, което се е отучило да мисли и разчита на медиите за световната информация се оказва сепарирано и незнаещо нищо за драмите, които се случват при съседите. Малцина разбраха за стъпкания с конна полиция мирен протест в Канада, който пледираше да се прекратят задължителните бустери и забраните за пътуване. Почти не се чува за огромната екологична катастрофа в САЩ, която, разбира се, отново удря свободното земеделие. За сметка на това много се говори за „здравословните насекомови храни“, за изкуствено мляко, изкуствени утроби и изкуствен интелект.

Насилствено лишаване от собственост?

Правителството на Нидерландия въведе миналата година план за намаляване на броя на добитъка с една трета, докато на земеделските стопани бе казано, че земята им може да подлежи на задължително изкупуване. 10 000 нидерландски фермери протестираха срещу осакатяващата цел на правителството за азотни емисии в Хага, като твърдят, че холандското правителство лъже за степента на проблема с емисиите, за да заграби частна земя. Мнението на много независими учени също е, че „климатичният алармизъм“ е идеология.

Планираните намаления, засягащи нидерландското селско стопанство, са описани от лидерите в индустрията като „толкова тежки, че селските общности ще бъдат напълно опустошени икономически“. Това бяха думите на Сандер ван Дипен, говорител на нидерландската асоциация за земеделие и градинарство LTO Nederland, който говори през юни миналата година.

Изборната победа не гарантира успех срещу плановете на правителството, но с подкрепата на JA21 и партията PVV на Герт Вилдерс, движението на фермерите ще може да създаде солиден блок на противопоставяне на правителствената политика и да се стреми да осуети процеса.

Последно качени