Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Признават връзката между ваксините и проблемите в менструацията

Хиляди съобщават за необичайни състояния, свързани с менструацията след ваксинация срещу COVID-19

Катрин Кланси получава първата си доза ваксина срещу COVID-19 в началото на 2021 г. и 10 дни по-късно изпада в крайно неудобна ситуация на работна среща в Zoom. „Имах това, което често се нарича менструално наводнение“, казва Кланси, биологичен антрополог в Университета на Илинойс

Кланси не би се сетила да свърже опита си с дозата Moderna, която е получила, ако не била нейната бивша студентка Катрин Лий, която споделила подобна история. „Имах най-лошите спазми в живота си“ след ваксинацията срещу COVID-19, казва Лий. 

Заинтригувана, Кланси споделя историята си в Twitter. Стотици жени отговарят с подобни истории, което я кара да подозира възможна връзка с ваксинацията. Нека напомним, че съгласно изследването на Pfizer за биоразпределение, извършено от японската регулаторна агенция, спайк-протеините се разпространяват из всички органи на тялото, включително женските полови органи.

В последвалото мащабно проучване Кланси, Лий и техни колеги събират хиляди истории за ненавременно и тежко кървене след ваксина срещу COVID-19 от цял свят. Цели 42% от около 16 000 жени над 18 г., участващи в проучването, които преди са имали редовен менструален цикъл, казват, че кървят по-силно след ваксинацията.

Второто проучване предизвиква небивал интерес

След като първоначалният туит на Кланси предизвика такъв отговор, тя и Лий се заемат да научат повече, като първоначално се стремят да направят проучване сред 500 души за менструалния опит след ваксинация срещу COVID-19. След като 500 се регистрират през първия час след публикуването на анкетата онлайн, Кланси осъзнава, че проектът ще се разрасне много повече от това, което е очаквала.

Сега участват над 165 000 жени от цял свят, ваксинирани с две дози. Силно притеснително е, че и на жени в постменопауза се появява необяснимото вагинално кървене. Обикновено то е симптом за рак на матката, така че възникването му след доза ваксина може да причини безпокойство. В резултатите от проучването, 66% от жените в постменопауза съобщават за пробивно кървене, както и 39% от жените, които активно приемат мъжки хормони, чувствайки се от противоположния пол. 

Учените не са се интересували от това 

Клиничните изпитвания на ваксини срещу COVID-19 не са изследвали ефекта върху менструалния цикъл. Независимо от масовото разпространение на менструални проблеми след ваксинация срещу COVID-19, някои учени развиват отвлечени хипотези, че по принцип инфекциите и треската влияят на цикъла, тоест отговорът на имунната система към ваксинацията може да промени моделите на половите хормони или клетките, които изграждат и разграждат маточната лигавица. 

Но е факт, че при множество реални инфекции като пневмонии и и сезонен грип никога не е имало такава „пандемия“ на обилното кървене. По медиите се появиха дори хапливи карикатури на възрастни известни дами, които празнуват „връщането на цикъла си“. Зловещ хумор.

От своя страна биологичният антрополог Кланси желае да продължи с това изследване. Тя иска да проучи менструалния поток преди и след ваксинация срещу COVID-19, като накара доброволци да проследяват и докладват симптоми в реално време, вместо да разчитат на паметта, както в другото проучване. Но тя не е успяла да осигури финансиране за подобно усилие. На фона на милиардите, изсипани за реклама на ваксинациите и ПСР тестовете, това също звучи зловещо. 

Европа най-сетне призна за проблема

Европейската агенция по лекарствата (EMA) препоръча обилната менструация да се добави към списъка със странични ефекти на иРНК ваксините срещу COVID-19, произведени от Модерна и от Бионтех/Пфайзер, съобщава Ройтерс.

Тежко протичащ менструален цикъл, характеризиращ се с увеличен обем и/или продължителност, което пречи на качеството на живот, е наблюдаван по време на клинични изпитвания, както и в реални условия и е цитиран в медицинската литература, пояснява EMA. Случаите са докладвани след първата, втората и бустерните дози и на двете иРНК ваксини и според лекарствения регулатор „съществува разумна възможност“ обилното менструално кървене да е причинно свързано с тяхното поставяне.

Говорител на Модерна заяви, че компанията е запозната със съобщения, свързващи нейната ваксина с дисменорея или болка, свързана с менструация. Пфайзер и Бионтех не бяха открити за коментар.

Опасност за плодовитостта

Разбира се, виновните докрай ще се отбраняват и ще подкупват медиите да ги изкарат невинни. Но можем да напомним, че статистика на военните лекари в САЩ, изнесена под клетва, потвърждава ужасяващо нарастване на проблемите в бременността на съвършено здрави млади жени (каквито по принцип са военните). Безплодието е увеличено с 471%. Менструалните проблеми са увеличени с 476%. Плашещо съвпадение! 

Според EMA обаче, все още „няма доказателства, които да предполагат, че менструалните нарушения, изпитвани от някои жени, въздействат върху възпроизводството и плодовитостта“.

– РЕКЛАМА –

Последно качени

Свързани постове