Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Натискът за задължителна ваксинация в компаниите и университетите

Основателно ли е налагането на задължителна ваксинация, когато специалистите и самите министри на здравеопазването, като например бившият здравен министър Костадин Ангелов, твърдо заявяват, че ваксината не пази от разболяване с Ковид-19? Още повече, последните изследвания сочат, че разпространители на мутиралия делта вариант са равен брой ваксинирани и неваксинирани лица. Това също не се отрича от Министерството на здравеопазването.

Натискът е толкова голям, че хората не си задават въпроси

Психологическият момент с масови действия „под строй“ внушава на обикновения гражданин усещане за важна необходимост. По-голямата част от населението на Европа и САЩ никога не е виждало военни действия и лишения. Сега обаче свободният живот на хората внезапно е нарушен от паника, затваряне на граници, бизнеси, училища. Затова на фона на рестрикциите през изминалата година усещането за „висока цена на връщане към живота“ идва някак естествено. И когато властите притискат гражданите за ваксинация, отговорните хора, които миналата година носеха маски и не излизаха от домовете си, за да пазят останалите, по същия отговорен начин подхождат към заявленията на своите управляващи.

Речите на много световни лидери стават все по-агресивни към неваксинираните и се сее разделение на „разумни и неразумни“. Това става без оглед на нарастващите научни публикации за изключително опасния механизъм на разпространение на шип-протеина (спайк протеин) из цялото тяло, вместо само в ръката на ваксинираните. Натискът е толкова силен, защото все повече хора познават лично някого, получил необратими увреждания след ваксинация, или дори някой починал. Тогава успокоенията на медиите губят сила.

„Бустер“ на слабото желание за ваксинация стават уволненията и глобите

След като много компании предлагаха допълнителни отпуски и преференции за ваксинираните, а някои щати в САЩ обявиха огромни парични лотарии само за ваксинирани, много правителства тръгнаха с „тежката артилерия“. В Ню Йорк и Калифорния въвеждат задължителна ваксинация за държавните служители като полицаи, пожарникари, учители, лекари и др. При отказ, трябва да се прави седмичен тест и се губят привилегиите за командировки, обяви Джо Байдън. При това тестовете на недържавните служители се поемат от здравните им осигуровки.

Задължителна става и ваксинацията на служителите в държавната администрация на Канада, както и на работещите във всички видове транспорт. От октомври ваксинация ще се изисква и от пътниците, използващи транспорт на дълги разстояния.

От септември има заповед да се ваксинира цялата американска армия, но само ако ваксината на „Пфайзер“, или някоя от другите ваксини, получи пълно одобрение от Американската администрация по храните и лекарствата преди това. (Тази специална грижа, уви, не се наблюдаваше при ваксинирането на обикновеното население)

Особено тежко е положението в Гърция. Многолюдни протести опитват да се противопоставят на решението на властите за пълна ваксинация на служителите в здравеопазването, образованието и социалните домове. Гръцки съд е отхвърлил жалба на служителка срещу нейния работодател заради принудителна ваксинация, която поискала да бъде направено изключение в нейния случай поради медицински основания.

Предвиждат се глоби от 50 000 до 200 000 евро и отнемане на лиценз за работодатели, които задържат на работа неваксинирани служители. На протест излизат и здравни медицински работници, които не са против ваксината, а против задължението човек да се имунизира, за да не го уволнят! Гърците въстават и срещу медиите, които до крайност рекламират ваксинацията като единствено средство срещу Ковид-19.

Някои държави очаквано не проявяват особено зачитане на свободната воля, не предлагат и вариант с ежеседмични тестове. Туркменистан смята да ваксинира всички свои пълнолетни граждани, като изключения ще има само по медицински показатели. Саудитска Арабия пък е решена да пуска в училище и университетите само ваксинирани с две дози младежи и деца над 12 години. Останалите ще бъдат смятани за отсъстващи!

Проблемът с младежите и децата

Все повече правителства намериха начин да разрешат ваксинация на деца над 12 години, а някои и над 3 години. Определено няма никакво научно основание за това, при положение, че децата имат 99,97% преживяемост на болестта. Затова пък този ход служи перфектно на усещането за „неотложност и неизбежност“, в което са потопени недостатъчно бдителните граждани на богати и уредени държави.

За да се утвърди полезността на един такъв ход, се набляга на отговорността многолюдните паралелки да „пазят своя преподавател“ и на живителната нужда от присъствено обучение. Но не са ли здравето, животът и репродуктивните способности на младите хора много по-важни от всеки друг риск? При това учените непрестанно разработват лекарствени препарати, които да потискат и дори убиват вируса на Ковид-19. Неприсъственото обучение няма да трае вечно. Но компаниите, налагащи масова ваксинация, се държат така ожесточено, сякаш абсолютно нищо друго не се случва на научния хоризонт.

Като флагмани на масовата ваксинация се проявяват университети като Харвард. Все още изключения там се правят по медицински или религиозни причини, но индоктринацията на много от световните религиозни лидери по отношение на генните ваксинационни терапии е факт. Официалните сайтове на много от онкологичните болници пък смело предполагат, че дори пациентите им с компрометирана имунна система и увредени органи няма да имат проблем с иРНК технологията.

Близо 500 висши учебни заведения в САЩ вече задължават студентите, преподавателите и служителите си да са ваксинирани. При опит на студенти да защитят конституционните си права в съда, има съдилища, които ги задължават да последват политиката на своя университет, или да продължат образованието си другаде.

В България опит за задължаване към ваксинация на своите студенти направи само Медицинският университет в Пловдив, с което срещна широк отпор от лекари, учители и родители.

Какво кара големите компании да затегнат режима

От една страна, престижът да работиш в голяма компания предполага да се съгласяваш с много от нейните политики, дори когато те не са общодържавни. Съответно натискът за ваксинация в „Гугъл“, „Фейсбук“, „Нетфликс“ и много от холивудските продукции, както и в банкови гиганти като „Голдман Сакс“ и „Джей Пи Морган“ се приема от повечето им служители като необходимост. В някои от тези компании обаче, въпреки научните факти за продължаваща след ваксината заболяемост и преносителство, на напълно ваксинираните служители ще бъде позволено да работят без предпазни маски. Това ясно ни показва, че никоя компания не задължава служителите си към ваксинация от грижа за здравето им, а интересите са доста по-неявни и сложни.

От друга страна огромни компании като „Тайсън Фуудс“, „Уолмарт“ и „Амазон“, които разчитат на хиляди нископлатени почасови работници, не смеят да ги притискат за ваксинация, поради факта, че може да загубят работната си сила.

Въпрос на търговия или на страх от разкриване на истината

Мнозина изчисляват печалбите на фармацевтични компании като „Пфайзер“ на милиарди долари за последните две години. Зад натиска за ваксинационно покриване на населението, а също така и за „трета игла“ в някои дисциплинирани (и отново заболели) нации като Израел и Испания, прозират финансови интереси.

Но по-голямата истина, която се крие зад „спешната трета игла“ е тази, че ваксините всъщност не пазят така, както се очакваше. На практика дългият ваксинационен експеримент, в който участва голяма част от човечеството, продължава втора година и много двойно ваксинирани боледуват тежко. Недомислиците се отстраняват „в движение“, а непоправимо увредените невинни хора са много повече, отколкото бихме искали да е вярно.

Накъде отиват нещата

Приемайки като добър цивилизован жест безплатните ежеседмични тестове на непреболедувалите и неваксинирани граждани, много народи на практика се съгласяват с важността на задължителната ваксинация. Тогава на хоризонта се задава новият стандарт – платените тестове. Постигната е договорка немското правителство от октомври да спре да заплаща тестовете за Ковид-19 с цел да се насърчи ваксинацията на населението. Ако допреди две години тази антиутопия можеше да се наблюдава само във фантастичните романи, то сега я виждаме с очите си.

Има ли някаква алтернатива

Алтернативно отношение, както може да се очаква, показват гражданите на някои държави от бившия соцлагер, които са достатъчно бдителни и образовани да не приемат лесно нов тоталитаризъм. Кметът на Москва въвежда през юни вход в заведенията само с QR код за премината ваксинация. Резултатът – само след три седмици той отменя заповедта си. Защо? В тия три седмици населението прави пълен бойкот на заведенията и посещенията им падат с 95%. Затварят врати около 200 ресторанта. Толкова са затворили в Москва през цялата пандемия дотогава! Определено хората са показали отношение (средният процент напълно ваксинирани в московска област е около 10%).

Подобно е и поведението на парижани, които правят пикник пред затворените заведения, за да демонстрират, че не приемат да влизат там разделени чрез нов вид дискриминация.

Как разсъждава интелигенцията в България? На въпроса „Бихте ли се ваксинирали срещу платен отпуск от 2 дни?“ 95.1% от българските учители отговарят, че не биха го направили по тази причина, а 93% не биха се ваксинирали и при стимул от 500 лева. Нещо повече, 85.2% от преподавателите смятат да стачкуват или протестират, ако се въведе задължително ваксиниране за учители (процентите са по данни на синдикатите).

Какво трябва да знаем за ваксините срещу Ковид 19?

Повече за политическите и обществени процеси относно Ковид ваксините можете да проследите в предаването КОВИД-19 ВАКСИНИТЕ – ПОЛИТИКА, ИКОНОМИКА И ИДЕОЛОГИЯ на Студио Градът.

Богари Медияhttps://bogari.bg/
Bogari Media - Медията на скритата истина - за нещата каквито са!

Последно качени

Свързани постове