Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Има ли възмездие? Съвременното общество между благословението и проклетията

Във времето думите благословение и проклетия сякаш са се превърнали в архаизми и са останали като понятия, причислявани само към религията. Но те са тясно свързани с възмездието, защото то не означава само наказание, а би могло да бъде както проклетия, така и благословение, което човек получава заради делата, които е сторил, или каузите, в които се е вложил. Всеки поне веднъж си е задавал въпроса дали заслужаваме това, което ни се случва – било то добро или лошо? Истината е, че благословението и проклетията са закономерности, които вървят винаги заедно. Всякакви събития и явления заливат хората и на глобално, и на локално ниво, но те не са само общочовешки, а несъмнено са свързани и конкретно с всяка отделна личност.

Какво са благословението и проклетията? 

Има ли фалшиво, измамно благословение? Несъмнено, и често то се проявява при “успешните”, при силните на деня – тези, които за кратко време постигат “много”. Истинското благословение обаче не означава единствено да притежаваш или да имаш. То е състояние на човешката душа. Днес всеки се стреми да демонстрира в социалните мрежи (и не само) благосъстоянието си – колко е щастлив, колко добре си прекарва и как се забавлява; модерно е да се води безотговорен начин на живот с фокус върху „живеенето сега, за момента“, без да се отдава значение на целостта и плодовете му. Но това е празен живот, който не води до благословение и не облагородява душата и вътрешния свят.

Когато стане дума за съд, много хора твърдят, че не са религиозни, или не вярват в Бог. В крайна сметка обаче всеки определя начина си на живот според бога, на когото се кланя – това може да са пари, слава, личности, авторитети и изобщо неща, които древните са наричали идолопоклонство. Човекът има свободна воля да променя живота си, но след това трябва да поеме отговорност за своите избори. Има принципи и закони, които неизменно действат в битието и могат да се проследят във времето. Един такъв принцип е именно причинно-следствената връзка – мислите и делата на човек, които водят до съответни резултати. 

Как използваме дарбите си?  

Дарбите могат да бъдат гориво, което сътворява събития и генерира процеси в живота ни. Но също така могат да бъдат и пагубни за човека, ако не се използват според предназначението им.

Има много личности в историята като известния певец Фреди Меркюри. Той е икона и идол на цяло поколение, ярък пример за човек с безспорна дарба. Но знаем, че вследствие на изборите си и извращенията, в които е участвал, той се заразява с ХИВ и в крайна сметка губи всичко, дори и живота си. Дарбата е дадена свише и е важно как се употребява. От това зависи дали ще се разгърне, или ще донесе смърт и проклетии.

Проклетията на новите прогресивни течения 

Абортите, транс революцията, намесата в естествените процеси в човека – това е новата религия на неолиберализма. (Виж: Смяна на пола, политически манипулации и финансови зависимости) Парадоксът е, че ако не я изповядваш, биваш отречен от кресливата тълпа и заклеймен като нетолерантен; а ако се съюзиш с тълпата, губиш идентичността си.

Реваншизмът и злобата, които се посадиха в хората през лятото на 2020, няма как да родят добър плод и да заздравят обществото. “Новите” ценности са изпитани в миналото и са се доказали като неуспешни и деградивни. Те прокламират една нова действителност, включително  на “природосъобразност” и това човекът да бъде “в синхрон” с природата. На практика обаче си противоречат, тъй като подкрепят противоестествени неща – новото ляво, джендър идеологията, абортите и др. Пропагандата за ваксинация също подтиква човек да използва неестествен  механизъм, чрез който са разработени новите РНК ваксини за Ковид 19. (Виж още: Какви политики стоят зад ваксинационните кампании?)

Напоследък става все по-явно, че за тези нови идеологии свободата на словото и езикът на омразата са изключително относителни понятия. Когато се изразява позиция, противоречаща на мнението на тълпата, е език на омразата, но когато се подкрепят популярните и вредни неща – това е свобода на словото. Тълпата е креслива, вечно изискваща и недоволна, както се виждаше ясно и на протестите. Тя е толкова умна, колкото е умен най-глупавият ѝ член. Хората, събрани по този начин, се чувстват силни  заради адреналина. Но колкото и да се стремят да изпъкнат, всъщност се сливат с останалите и губят своята идентичност. За това е важно да се последва  онова, което е устойчиво и изпитано във времето като добро – нашите корени и поуките от миналото.

Какво предстои след новите парламентарни избори?

Такива идеи се лансират от “красивите” и “умните”, т.нар. градска десница, новите “избраници”, за които добре знаем, че изобщо не са нови. Типично за тях е да демагогстват, без да действат, или да спорят, без да търсят диалог. Те единствено  биха променили закони в свой интерес,  а това замества същинското изграждане на здрава политика. Такъв е манталитетът на една революционна, разнородна тълпа без конкретна цел и посока. 

Поради това, вероятно ще се оформи кастово общество. От едната страна ще застанат хора, които пазят определени ценности (било съхранени от миналото и запазени до днес, било диктувани от съвестта им) и застават зад тях. От другата ще бъдат псевдопрогресистите, които разрушават всичко, същински нихилисти, зад които стоят печалби и замисъл за разграждане на човечността и човешкото. Християндемократите в Европейския парламент вече започват да губят позиции, защото се потъпкват правата на хората, които целят да запазят здравото и доброто, утвърдило се в човешката историята. Пример за това е реакцията на ЕС към приетия в Унгария закон, който забранява разпространението на материали със сексуално съдържание в училищата, както и насърчаването на хомосексуалността или промяната на пола.

Кой диктува съвременните ценности? Неща, които преди са се считали за психически отклонения, днес са възприемани като абсолютна норма. Стига се до крайности като това транссексуални мъже да се състезават в категория за жени и да печелят. Приемането на закона за забрана на лекарите да отказват аборт поради клаузата за съвест, както и промяната на пола и убиването на детеродните органи водят след себе си все повече безумия и лудост, и несъмнено носят проклетия. Хората затварят очите си, но последствията са явни и остават за цял живот. 

Ще изпие ли българското общество горчивата чаша на последствията? Идното правителство ще бъде възмездието за българите, защото несъмнено човек жъне това, което е посял. 

Испанеум
Испанеум на древната реч означава "виждам всичко". Испанеум е медия, която предоставя свободен поглед върху потока на информация.

Последно качени

Свързани постове