Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Какви политики стоят зад ваксинационните кампании?

Опасни ли са идеите, които се налагат чрез кампаниите за ваксиниране?

Напоследък все повече се пропагандира, че ваксинационната кампания бележи голям успех. Въпреки това обаче има съмнение за настъпваща четвърта вълна на коронавируса. Не е за пренебрегване и притеснителният факт, че дори и сред държавите с водещи показатели за ваксинирано население, като Великобритания и Израел, има нарастване на броя на случаите (Israel COVID: 841,610 Cases and 6,429 Deaths – Worldometer, United Kingdom COVID: 4,775,301 Cases and 128,126 Deaths – Worldometer). Първоначалните статистически данни за ефективността на ваксините са направени на основата на много малки извадки в тесен мащаб. Могат ли данните към днешна дата да ги оправдаят? Информацията по отношение на заболелите и починали след ваксинация са оскъдни с цел да не се компрометира ваксинацията. 

Методите за промотиране на масовата ваксинация по света.

Те варират от предлагане на стопанска продукция в Азиатските държави до томболи за парични награди, стипендии, автомобили, екскурзии и консумация на определени продукти в много щати като Охайо, Ню Йорк, Колорадо, Калифорния. Канада, от своя страна, провежда агресивна кампания чрез социален натиск и даже принуда, а в Саудитска Арабия се налага задължителна ваксинация във всички държавни учреждения, а постепенно и в частните сектори. Всичко това е при положение, че ковид ваксините все още не са приети във ваксинационните календари на държавите.

Разликата в изпитателния период на класическите ваксини и новите РНК ваксини също е драстична, като при последните е всеобщо известно, че се процедира на принципа на експеримента – постепенно се събират и актуализират данни. Стандартното общо изпитание на подобен медикамент е 10 години, а за настоящата ваксина беше само една година, като времето за предклиничния период и другите фази до достигане на одобрение също е крайно недостатъчно.

Разработването на технологиите на настоящите ваксини против вируса е започнало преди 15 г., но под формата на генна терапия.  

Тогава защо тя не е предвидена за масова употреба и няма сертификат? Проблемът е, че не става дума само за препоръчване, а за сериозен натиск. Псевдоморалисти разпространяват послания, че ваксинирането не носи само индивидуална полза, а е полезно за обществото. Но общоприетото мнение, че ваксинацията е в защита на обществото, често неправилно се смесва с темата за новите ваксини за COVID-19, които всъщност нямат нищо общо с традиционните ваксини, а се доближават повече до генната терапия (виж: Генна терапия ли са новите „ваксини“ срещу COVID-19? | Богари Медия).

Доказано ли е в действителност, че ваксинираният човек е по-безопасен от неваксинирания? Трудно е да се приеме това твърдение, когато според Американския център по превенция и контрол на заболяванията (CDC) само ваксинираните, които изрично са докладвали последващо боледуване и негативни последици, са отчетени в статистиката.

Редно ли е да се ограничават правата на неваксинираните и да се дават повече права на ваксинираните?

Стимулите, описани по-горе, са опасни, тъй като се засяга правото на избор. Наблюдават се сериозни различия при третирането на ваксинираните и неваксинираните, едни от които се изразяват в сертификатите за свободно придвижване според  Регламент (ЕС) 2021/953 на Европейския парламент и на Съвета от 14 юни 2021 година относно рамка за издаването, проверката и приемането на оперативно съвместими сертификати за ваксинация срещу направено изследване за и преболедуване на COVID-19. Критериите са толкова специфични, че дори и мнозина, които са преболедували вируса, няма да могат да се ползват от въпросните сертификати.

Формулировките, които са използвани в акта на Европейския парламент, недвусмислено говорят за незнание и несигурност по отношение на продължителността на имунитета, превенцията на заболяването, както и въздействието на новите мутации върху организма при поставена “ваксина”. По същия начин, в образците за сертификат  написаното със ситен шрифт изразява нестабилност и условно приемане на определени въздействия, факти и обстоятелства като експерименталния период на ваксините. Не се отчита разлика между участвалите в изпитването на ваксините и последващото ваксинирано население.

Във време на епидемична криза има все повече нужда от обществената солидарност, а тя се изразява в упражняване на личните права, доколкото те не нарушават чуждите. Не трябва да се приравнява класическата ваксинация с тази за COVID-19, защото последната е друг тип технология и е в период на изпитване. В наредбата за задължителна имунизация са описани подробно данни и противопоказания, които определено липсват при РНК ваксините. България е страна по Конвенция за правата на човека и биомедицината, чиито принципи са възпроизведени и в Закона за здравето, и в които става дума за информираното и съзнателно изразеното съгласие. Въпреки това, ние сме изправени пред нарушаване на правото на информация по отношение на ваксината, която ни се препоръчва по всевъзможни начини.

Какви интереси стоят зад политиките за масова ваксинация срещу COVID-19? 

В днешно време в медицината и науката наблюдаваме две основни направления. Едното работи за благото на човека, търси да подобрява живота му и да улеснява и подпомага протичащите в него процеси, като за целта използва естествените закони. Другото направление е култ към науката, цяла религия, която се опитва да измени човешката природа и естествените процеси в нея и да направи човека независим от законите на мирозданието. Ковид ваксините се явяват плод именно на това второ направление. Те се лансират като “новия спасител”, който ще доведе до “възкресението” на човечеството. Но не търсят ли по този начин медицината и науката монопол върху живота и смъртта? 

Целта на ковид ваксините е да проправят пътя както към фанатичната вяра в науката и това, че тя ще спаси човека от всички рискове и опасности, така и към едни недемократични методи и политики. Само за ваксинираните ли е демокрацията? Може ли човек да се застрахова срещу всички опасности и какъв начин на живот трябва да води, за да живее пълноценно?

Испанеум
Испанеум
Испанеум ("виждам всичко" на древната реч) е предаване, от което зрителите могат да почерпят истински свободен поглед върху значимите събития и процеси в обществото отвъд съвременния информационен потоп.

Последно качени