Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Евродепутати се противопоставят на зеления сертификат

Зеленият сертификат продължава да предизвиква остра полемика сред членовете на Европейския парламент. Нараства безпокойството относно методите на прилагане, налагащи ваксинация на гражданите на ЕС, противоречащи на основните ценности и основни принципи на Европейския съюз.

Какво става с правата на човека

Защитата на основните свободи и права на всеки човек е основата на европейския проект и причината за съществуването на ЕС. “Основателите на този европейски проект са имали визия за Европа, в която правителствата и бюрократите ще работят за хората, а не срещу тях, не за да ги контролират, както се случи в Съветския съюз“, каза евродепутатът Кристиан Терхес (ECR, RO) в пресконференция по време на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург. Терхес разкритикува и ръководството на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, като подчерта, че Европейският съюз преминава „от демокрация към тирания”, а зеленият сертификат е доказателство за този процес.

Укрива се информация

От съюз, в който решенията се вземат възможно най-открито и възможно най-близо до гражданите, както се казва в договора за ЕС, съюзът става все по-малко прозрачен, като важните решения се вземат при закрити врати или далеч от хората, се оплаква той. Засекретените договори, подписани между ЕС и фармацевтичните компании, предоставящи ваксини, са красноречиво доказателство за този опасен процес на преход.

Румънският евродепутат призова Комисията да публикува всички договори, подписани между Европейския съюз и тези фармацевтични компании, така че гражданите на ЕС, както и евродепутатите, да знаят какво точно са укрили.

Манипулира се статистиката

Литовският евродепутат Стасис Якелиунас (Зелените/EFA) постави под съмнение статистическите данни за пандемията, позовавайки се на броя на смъртните случаи като единствен надежден метод за определяне на действителното състояние на общественото здраве. Той подчерта, че в момента няма пандемия, защото няма прекомерна смъртност в страните от ЕС. (Както е известно с промяна на методиката в ПСР тестовете, положителните случаи нарастват много, като огромната част от тях са с леко протичане). Позовавайки се на професионалния си опит, той призова за прозрачност по въпросите на общественото здраве, като изтъкна значението на доверието в публичните институции. Напомняйки за съветския си произход, той изрази опасенията си относно системата за наблюдение, противоречаща на ценностите на ЕС, залегнали в Договора.

Хората без сертификат – изложени на лишения

Евродепутатът Иван Вилибор Синчич (независим, Хърватия) заедно с негови колеги изразиха нарастващата загриженост относно легитимността на Зеления сертификат, който подкопава индивидуалните права на гражданите и илюстрира гледната си точка за глобалните тенденции, засягащи трети страни като Индия, където бездомните трябва да се ваксинират, за да получат достъп до безплатна храна. 
Евродепутатът се оплаква от кампанията целяща всяване на страх в Хърватия и подчерта законното право на гражданите да откажат участие в експеримента. В заключение на ситуацията Синчич обърна внимание и на използването на цифровия сертификат за наблюдение, произтичащо от проекта за здравеопазване.

Богари Медияhttps://bogari.bg/
Bogari Media - Медията на скритата истина - за нещата каквито са!

Последно качени

Свързани постове