Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Първият стартъп за геоинженерство е вече реалност

От стартъпа “Make Sunsets” твърдят, че са изпуснали в атмосферата чрез балони – аерозоли от сяра, в опита си да “хакват климата” и тези частици да отразяват слънчевата светлина. Те са изпуснати в стратосферата, като надеждата на компанията е да има пробив в т.нар. Соларно геоинженерство. За да се “борят с климатичните промени и глобалното затопляне”, породени от въглеродните емисии, като ограничат слънчевата светлина. 

Вълната от лицемерие и вярата в повтореното сто пъти

Може би е по-коректно заглавието на настоящата статия да се нарича “Кемтрейлс – конспирацията, която се сбъдва”? Отвъд океана пускат свободно химикали в атмосферата, а тук в България информационните монополисти ни убеждават, че няма повод да се притесняваме – че това, което виждаме, е просто конденз. А пускането на химикали в атмосферата е само мит, лъжа, манипулация, на която само глупавите се връзват.

В края на лятото на 2022г. в българската общественост се повдигна въпросът за изключително зачестилите следи в небето, които са подредени в решетъчна схема. Много граждани основателно повдигнаха въпроса “Какво представляват тези следи?”. И съвсем естествено се появиха съмненията, че това може да са химикали, нарочно пръскани в атмосферата, но със скрита от публичността причина и цел.

Българските мас-медии веднага “разбиха конспирацията”, като обявиха, че това е просто конденз от множеството полети, без обаче да обяснят защо следите са така добре подредени и защо не изчезват с дни, при положение че кондензът изчезва за секунди според пилотите?

“Тренда” възприеха много хора, подмамени от желанието да се чувстват от “умните, които не се връзват на конспирации”. Но ето че това не са “пълни глупости”, както ни набиваха от всички информационни канали, а може би една реалност, която сега започва да се “официализира”.

Има ли повод за притеснение от геоинженерство и тераформация?

Днес геоинженерството и тераформацията ни се представят като нещо ново, което сега тепърва ще се проучва. Както писахме в Богари Медия преди повече от половин година – Бил Гейтс призовава за международен консенсус по темата за соларното геоинженерство, като борбата с климатични промени е катализатор на тези действия. 

В този смисъл, да, има повод за притеснения. Особено заради публичните заявки за манипулация на климата. Става явно, че глобалният елит си мисли, че може да контролира природните стихии.

Всъщност популяризирането на темата за геоинженерство започва още 2019г., като отново големите медийни корпорации стават катализатор на актуализирането й. Ето един кратък “документален филм” на CNBC от 2019г. с обяснение –  защо соларното геоинженерство може да е единственото решение човечеството да се спаси от “климатична катастрофа”.

Забележете обаче, че това се случва много скоро след приемането на Парижкото споразумение за борбата с климатичните промени, с което започват постъпките за Европейската Зелена сделка, The Green New Deal в САЩ, както и глобалните инициативи за намаляне на въглеродните емисии. Дали всъщност “борбата с глобалното затопляне” не се използва да се легитимира пред обществото геоинженерството като практика, подобно както генната терапия по време на пандемията Ковид-19? 

Проучването на геоинженерството и тераформацията не са нови области на науката

И със сигурност изследванията в тази посока не са започнали наскоро. Напротив, просто не са публични или не са популярни въпреки факта, че “конспирацията” за т.нар. Кемтрейлс (Chem trails – в превод “химични следи”) не е скорошна, а започва още през 90-те години на 20-ти век и до ден днешен няма адекватен институционален отговор.

В един доклад от годишното списание на Харвард за енергетика и околна среда от, забележете, 2000г. се описва историята на т.нар. геоинженерство, както и тераформацията. От този доклад става ясно, че геоинженерството е обсъждано и изследвано в научните среди още от началото на 20ти век, когато започва масовата употреба на петролните горива. Обосновката на изследванията и експериментите е, че е дошъл моментът на “прогреса на човечеството”, в който човекът да подчини природата (в случая климата) чрез науката.

Нещо повече, след Втората световна война тази тема става с основен фокус, като по време на Студената война тя е обект на технологично съревнование между СССР и САЩ. Не е трудно да се досетите, че в определен момент технологиите на геоинженерството и тераформацията са превърнати и в оръжия. При това не само на теория – в доклада се споменава, че САЩ използват такова оръжие във войната във Виетнам.

Та толкова за конспирацията Кемтрейлс, сега остава да наблюдаваме коя друга ще вземе да се сбъдне.

Богари Медия
Богари Медияhttps://bogari.bg/
Bogari Media - Медията на скритата истина - за нещата каквито са!
Тъмбнейл Подкаст Град на Високо

Подкаст: Град на Високо

Виж повече

Последно качени