Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Освен вируси си предаваме и имунитет?

Когато науката погледне в неочаквана посока, получава и логичните отговори. Защо някои хора, които работиха „на живо“, не се разболяха от Ковид? Защо след края на локдауните при пандемията се оказа, че драстично е паднал имунитетът на децата и възрастните срещу голямо количество болести? 

Проучват се предаваните по капков път антитела срещу Ковид-19

Предишни проучвания показват, че високи нива на антитела (IgG и IgA) присъстват в носната кухина и слюнката на ваксинираните и преболедувалите Ковид-19. Няколко проучвания разкриха респираторно предаване на вирусна инфекция. Тези доклади подчертават, че съставките на устната/носната кухина могат да се прехвърлят чрез аерозоли и/или дихателни капчици.

Интересен момент е обаче, че според учените антителата, присъстващи в оралната/назалната среда, също могат да бъдат аерозолирани до известна степен.

Те използваха този метод за откриване на анти-SARS-CoV-2 специфични антитела, елуирани от хирургически маски за лице, носени от служители с висок брой антитела поради преболедуване или ваксинация, които бяха дарени в края на един работен ден. 

Изследвани са и назални секрети у деца, живеещи с родители, които имат или респективно нямат антитела срещу Ковид-19. Децата определено са приели антителата на родителите си, като антитела се срещат у деца, без такива да има у родителите.

Авторите на това проучване предполагат, че аерозолното предаване на антитела може да допринесе положително за защитата на гостоприемника срещу инфекция със SARS-CoV-2.

Това следва да се отчете на фона на голямата кампания против естествените методи на човешкото тяло да си изгражда защита срещу болести и на фона на прикривания бум на състояния, наричани „имунна недостатъчност“, бързо свалени от страниците на световните медии.

Последно качени

Свързани постове