Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

МЗХ бяга от неудобните въпроси за новите ГМО технологии

МЗХ бяга от неудобните въпроси за новите ГМО технологии. В парламентарна комисия не допуснаха представителите на движението от над 140 организации „Да опазим българската земя и храна“ да зададат своите въпроси към министър Вътев.

ПРЕДИСТОРИЯ:

Европейската комисия предложи дерегулацията на определени ГМО технологии. Предложението не беше прието на ниво Съвета на ЕС, като следва да започнат преговори и обсъждания с всяка държава членка. В Министерството на земеделието и храните, се очертава глухата позиция на „въздържал се“ (традиционно „против“) относно ГМО производството на територията на ЕС. А липсата на каквото и да е социологическо проучване или обществен дебат по темата провокираха обществени реакции и породиха много въпросителни относно прозрачността на Министерството на земеделието и храните.

В отговор на всичко това, Богари Медия, заедно с Агролинк и още над 140 граждански и професионални организации, създадоха Движение „Да опазим българската земя и храна“, което да даде първи отпор на този лобистки технологичен „прогресизъм“, който би имал безвъзвратни негативни последствия за българското биоземеделие.

Запис от конференцията организирана от Богари Медия и Агролинк (заедно с над 140 организации участници) на 8.02.2024г.

Запис от заседание на комисия по земеделието, храните и горите

Богари Медия
Богари Медияhttps://bogari.bg/
Bogari Media - Медията на скритата истина - за нещата каквито са!

Последно качени