Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Мегапроектът Фестивал Тракийски Мистерии – силен инструмент за културна дипломация

Ежегодният фестивал Тракийски мистерии на сдружение Академия Орфика превръща древното ни културно наследство в кауза, която пленява българи и чужденци. Мисията и визията на фестивала са това наследство да се предаде на следващите поколения. Да се опази безценната и уникална древна тракийска култура, битувала по нашите земи, която е и в основата на Европейската цивилизация и духовност.

Културното ни наследство – абсолютен национален приоритет

Културното наследство и опазването на изключителния исторически ресурс, който България притежава, трябва да се превърне в абсолютен национален приоритет. Това е ценност, чието значение непрекъснато ще нараства.

Фестивал Тракийски Мистерии е проект без аналог – уникална симбиоза от хореография и оригинална авторска музика на най-високо ниво, който популяризира и съхранява древния тракийски епос.

Събития като Фестивал Тракийски Мистерии имат огромен принос за развитието и обогатяването на културния живот и образованието в страната ни, както и за поддържането на елитарност и високо качество на културните продукти и прояви.

Организаторите: Академия Орфика

През 2020 г. Сдружение Академия Орфика стартира новия мегапроект Фестивал Тракийски Мистерии. 

Академия Орфика е юридическо лице с нестопанска цел, регистрирано в обществена полза, НПО по Закона за Меценатството към Министерство на Културата.

Създаването на фестивала е вдъхновено от множеството научни открития и артефакти, свързани с древната тракийска цивилизация по нашите земи. Той се утвърждава като най-елитарното и чакано събитие от летния културен календар в страната, с каузата си да работи за културното ни и духовно оцеляване днес.

Чрез многообразието от фестивални форми – лекции, творчески ателиета и фестивални шествия, се пресъздават свещените традиции в едни от най-емблематичните средища за древната ни история: старият град на Несебър и античен Филипопол. Резултатът е въздействаща реконструкция на една епоха и мироглед в автентична културна среда.

Стойността на проекта е многоизмерна

Фестивал Тракийски Мистерии има огромен духовен и икономически потенциал. 

Освен стойностни преживявания, култивиране на сетивата и вкус към високото изкуство, събитието е залегнало в предварителните годишни програми на туроператорите като важна ежегодна фестивална дестинация за културен туризъм, която привлича нова категория туристи в България.

Това е иновация, бъдещето на концептуален туризъм съчетаване на култура, образование и учене чрез преживяване. 

Богари Медия е основен медиен партньор на Фестивал Тракийски Мистерии

Фестивал Тракийски Мистерии е най-мащабното събитие за древна история и модерни форми за взаимодействие с традиции, култура и изкуство в България. Проектът на Сдружение Академия Орфика е с огромна културна и икономическа стойност и се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“ на Република България.

Благодарение на медийното отразяване в национален мащаб, чрез мощна и наситена рекламна кампания по най-големите национални и регионални телевизии, социални мрежи и платформи, събитието достига до огромен кръг от утвърдени фенове, зрители и участници в лекционните модули и творчески ателиета от целия възрастов спектър, включително почитатели от различни националности.

Информация, кратки филми и видеа за предстоящото издание на Фестивал Тракийски Мистерии 2024 на фейсбук страницата на фестивала, на официалния YouTube канал на Академия Орфика и в Богари Медия.

The Thracian Mysteries Festival 2023 – A 7000 Years Old Civilization (short film)

Последно качени