Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Флорида срещу ковид ваксините за здрави деца

Главният санитарен инспектор на Флорида д-р Джоузеф Ладапо обяви, че щатът няма да препоръчва официално ваксинация за ковид на здрави деца. 

Това съобщение излезе по време на кръглата маса, която губернаторът Рон Десантис организира и на която бяха поканени лекари, критикуващи политиките на мандата. Новите директиви са в противоречие с препоръките на Центровете за контрол и превенция на заболяванията, според които всички деца от 5 до 7-годишна възраст трябва да бъдат ваксинирани, защото според експертите по обществено здравеопазване въпреки че децата са много по-слабо рискови за сериозно разболяване от ковид, ваксинацията намалявала допълнително риска и помагала да се предотврати заразяването на другите.

Флорида срещу ковид мерките на Белия дом

„Министерството на здравеопазването на Флорида ще бъде първият щат, който не препоръчва официално ковид ваксините за здрави деца“

Това декларира д-р Ладапо в края на кръглата маса. Той още не уточнява детайлите относно прилагането на решението.

Този ход беше последният пробив в политиката на Флорида, относно коронавируса, която е в разрез с тази на Белия дом. Администрацията по храните и лекарствата разреши ваксината срещу ковид на Pfizer за деца от 5 години, въз основа на проучване, което твърди, че тази ваксина защитава от хоспитализация и смърт. 

Представителите на официалните институции разбира се изказаха своите резерви относно решението на губернатора на Флорида. Педиатърката Соня Расмусен, която е бивш специалист по инфекциозни болести на CDC (Националната агенция за обществено здравеопазване на Съединените щати), изрази притеснението си от това, че „родителите ще се чудят какво да предприемат предвид различната информация, която ще чуят от другите източници – Американската академия по педиатрия и CDC.“ 

Тя предупреди, че децата със съпътстващи заболявания като диабет, затлъстяване и астма са изложени на по-висок риск от усложнения и хоспитализация и че от 1000 американски деца, починали от ковид, не всички са имали придружаващи заболявания. 

Атаката на „експертите

В същия дух на налагане на ваксинацията от официалните органи, нещо, което се наблюдава по целия свят, прессекретарят на Белия дом Джен Саки се изказа по повод решението на Флорида, че е „дълбоко обезпокоително, че има политици, които разпространяват конспиративни теории и поставят под съмнение ваксинациите, когато това е най-доброто средство срещу ковид.“ 

Разбира се, веднага след това започнаха нападки от „експерти“ против решението на Ладапо. Президентът на отдела във Флорида на Американската академия по педиатрия Лиза Гуин заяви, че „доказателствата са ясни, че когато хората се ваксинират е много по-малко вероятно да се разболеят тежко и да бъдат хоспитализирани и има широк консенсус сред медицинските обществени здравни експерти относно животоспасяващите ползи от ваксините.“ 

И макар квалификации от типа „много по-малко вероятно“ да не звучат никак категорично, научно или доказателствено, те са задължителните думи в устата на всеки „експерт“, който трябва да доказва ефикасността на ковид ваксините. Все по-фалшиво и нетърпимо звучи общият хор, с който пригласят всички политици и световни здравни организации, сякаш имат общ сценарий и еднакви реплики за отговор на всеки въпрос, поставящ под съмнение ваксинацията и още повече, когато се отнася за децата.

Явно е, че някой може да използва нежеланието на хората да се ваксинират като трамплин за политическата си кариера, но е още по-зловещо, когато цели световни организации се заемат да „рекламират“ и „налагат“ недостатъчно проучено лечение и осуетяват всякакъв дебат, в който да се обсъдят и двете страни на проблема. Защото има още много неизяснени въпроси относно ваксините, свързани със страничните ефекти и тревожните сигнали за висока смъртност от застрахователи от целия свят. 

Десантис ще се кандидатира на изборите през 2024 г. за преизбиране. Той стана известен със съпротивата си срещу задължителната ваксинация и другите здравни мерки, налагани от федералното правителство. В края на февруари Ладапо и Десантис обявиха своите политики относно носенето на маски и призоваха лекарите да упражняват собствената си преценка при лечение на пациенти с ковид, а също и да използват лечения извън официалния протокол на AMM (Световната медицинска асоциация). Сенатът на щата Флорида потвърди Ладапо за главен здравен инспектор тази година, въпреки критиките, че неговата здравна политика е повлияна от политиката на Десантис.

Родителите „против“, а лекарите „за“ ваксинацията на най-малките

Френският защитник на правата Клер Едон предупреди още през 2021 г. за заплаха за правата на децата във връзка с ковид мерките. 

Ако се съди по реакцията на родителите, то интересът към ваксините за малки деца е нищожен, но затова пък фармацевтичните компании и лекарите нямат търпение да ги въведат. Като се използва именно страхът на всеки родител за здравето на детето му.

Стряскащи са някои изказвания на медицински експерти, които говорят за ваксинирането на най-малките деца, като за опити с мишки.

Ален Фишер, познат като „Господин Ваксина“ във Франция, който е президент на френския съвет за ориентиране към стратегия за ваксини, изрази „огромното си съжаление“ в началото на тази година при новината, че ще се изисква съгласието и на двамата родители, за да бъде ваксинирано дете на възраст от 5 до 11 год. Тогава той каза: „Аз мисля, че това е жалко и е препятствие, което леко драматизира концепцията за ваксинацията“. Проучвания показаха, че две трети от френските родители на деца от тази възрастова група са против ваксинацията. 

Друга педиатърка от Квебек, д-р Сент Пиер, е силно разтревожена, че изостават спрямо съседите си от юг с ваксинацията на деца, сякаш става дума за някакво състезание и гонене на нормативи. Тя пледира: „Изоставаме с ваксинацията. Тази на децата трябваше да се случи по-рано. Веднага щом имахме информацията за варианта Омикрон трябваше да натиснем газта.“ Според нея чакането на оценка от Националния институт по обществено здраве (INSPQ) е само едно допълнително забавяне. Трябвало да има по-малко комисии и да се анализира по-бързо. 

Същата педиатърка се жалва и от удължените интервали между ваксините в графика на Квебек. Не било необходимо децата да чакат по осем седмици между дозите, докато в Съединените щати този период бил по-малко от четири седмици.

Въпреки по-бързия достъп до ваксини във Флорида, степента на ваксинация при децата е много слаба. От началото на ноември само 15% от 5 до 11-годишните са получили ваксина.

Защо бързат и от Pfizer?

Алиансът Pfizer-BioNTech обяви, че ще изчакат данните от третата доза преди да въведат своята ваксина за деца под 5 години. Тези данни трябваше да са налични в началото на април, според както бяха уточнили от компаниите. 

За тези толкова малки деца се предвиждаше една доза от само 3 микрограма на игла (срещу 30 за възрастни и 10 за деца от 5 до 11 години) с цел да се ограничат вторичните ефекти. Но с тази редуцирана доза „имунният отговор“ бил доста по-слаб от очакваното, се обяви през декември. Затова фармацевтичният гигант реши да тества трета доза ваксина за този възрастов диапазон и промени съответно протокола на клиничните изследвания. 

Но огромната изненада дойде в началото на февруари, когато Pfizer обяви, че е поискал спешно разрешение за своята ваксина за серия от две дози, уточнявайки че ще са необходими три дози за пълен цикъл. Те убеждаваха, че това е направено по искане на FDA и идеята на американските шефове е да спечелят време, за да могат родителите да започнат с инжектирането на първите две дози, докато чакат потенциалната трета доза, която ще трябва да се приложи два месеца след втората. Защо ли това намирисва на лобизъм?

Експертите открито критикуваха този изключително необичаен ход. А дали причината за това бързане не е от друго естество, ще оставим на читателя да прецени. Разследване на Богари Медия показа подобно „бързане“ за изхвърляне на акциите на Pfizer и Moderna от инвеститорите от Уолстрийт. „Бившият изпълнителен директор на Blackrock и инвестиционен съветник Едуард Дауд прогнозира, че Модерна ще отиде на нула, а Пфайзер ще спре под десет долара на акция.

За нас остава въпросът, кой да се погрижи за детето – медицината или родителите?

Соломоновото решение на този казус е: „Разрежете детето на две и всеки да вземе своя дял“. Видно е, че отговорът на медицината ще е: „Да го направим колкото се може по-бързо!“. Но да е ясно, че мотивът далеч не е здравето на децата ни.

Последно качени

Свързани постове