Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Фалшиви обещания подмамват децата във Великобритания за ваксинация

След като ваксините са почти излишни за здравите деца, с какво биват убеждавани самите деца да си ги поставят? Освен неистовите кампании за подаръци, томболи и всевъзможни привилегии, властите са си позволили и да излъжат децата относно най-важното за тях: Свободата.

Подвеждащ формуляр за съгласие на децата за ваксина бе променен след намеса на родителски организации

Здравните служители бяха принудени да променят формуляра за съгласие за ваксинация срещу Ковид-19, който се дава на децата във Великобритания, тъй като той погрешно им казва, че „убождането“ ще ги освободи от необходимостта да носят маски за лице и да спазват социалното дистанциране – въпреки че тези правила са еднакви за всички хора независимо от ваксинационния статус. Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA) евфемистично нарече тази неистина „малка печатна грешка“.

Формулярите за „лесно четене“, разпространявани сред деца на възраст от 12 до 15 години, твърдят, че ваксината ще ги освободи от правителствените правила, които се прилагат за неваксинираните. Всъщност едни и същи правила важат за всички деца, независимо от статуса на ваксинация.

До родителите и настойниците се изпращат писма за съгласие, но децата се считат за компетентни да вземат собствено решение, ако семействата не са съгласни.

Формулярът за съгласие за „лесно четене от деца”, съставен от Агенцията за здравна сигурност /UKHSA/ и Националната здравна служба /NHS/ гласи: „Не е нужно да спазвате правилата на правителството, ако сте били ваксинирани, но те ще ви помогнат да останете в безопасност. Това включва социално дистанциране, носене на покритие за лице и миене на ръцете си внимателно и често.“

Родителските организации реагираха на тази манипулация незабавно. Впоследствие здравните власти обещаха формулярът да бъде коригиран, за да се казва: „Трябва да продължите да спазвате правилата на правителството, ако сте били ваксинирани /…/ такива правила включват „носене на лицево покритие и миене на ръцете внимателно и често“.

Отговорността за детската ваксинация става “горещ картоф”

Внедряването на ваксината срещу Covid за здрави 12-15 годишни деца трябва да започне скоро, но учените остават загрижени за вероятните странични ефекти. Някои училища все още не са напълно наясно с ролята, която трябва да играят. Изглежда има известно объркване и сред родителите относно властта, която притежават. Могат ли да откажат съгласие за ваксинация на децата си или не?

На родителите ще бъдат изпратени формуляри за съгласие, но изглежда само като формалност, тъй като децата, които се считат за „компетентни“, така или иначе ще могат да отменят решенията на родителите си.

Това е част от решението на правителството да продължи с внедряване на ваксината сред децата, въпреки становището на Съвместния комитет по ваксинация и имунизация (JCVI), че „има значителна несигурност по отношение на големината на потенциалните вреди“ от ваксинацията срещу Covid при здрави тийнейджъри, имайки предвид малкия риск, който Covid представлява за здравите 12-15 годишни.

Професор Адам Фин обобщава ситуацията, като казва, че ваксинирането на деца въобще не би било одобрено „в нормални времена“ поради възможните рискове. Той счита, че родителите основателно изчакват, преди да позволят на децата си да бъдат „убодени“, докато тези рискове не бъдат разбрани по-добре. Но какво реално могат да направят родителите, за да забавят ваксинацията на децата си?

Перспективите за загрижените родители са доста мрачни. На училищата е казано да извикат полиция, ако „анти-ваксири“ планират демонстрации пред вратите им. Основният инструмент в оръжейната на родителите изглежда остава писмената или може би устната дума. Не можете да бъдете арестуван за това, че сте казал на местния главен учител (в писмо или на среща), че не сте съгласни детето ви да бъде ваксинирано без вашето съгласие (въпреки че може да бъдете премахнати от техния списък с коледни картички).

Учител от Йоркшир казва, че вероятно неговото училище ще направи всичко възможно, за да измие ръцете си от отговорност по този въпрос, предпочитайки да каже, че важните решения (т.е. „кой трябва да бъде ваксиниран в училище“) ще бъдат взети от здравни специалисти – служители на службата за имунизация в училищна възраст (SAIS), които използват училищния сайт, а не от самото училище.

Училищата поемат риска от ефект след ваксините

Но този „ход“ всъщност не „измива ръцете“ на самото училище. Lawyers For Liberty (LFL), група от безпартийни адвокати, направи това твърде ясно в свое писмо до ръководителите на регулаторни органи, занимаващи се със защитата на децата и безопасността в училищата: Ако училищата са предназначени да бъдат крайната среда за програмата за ваксиниране на деца, тогава училищните ръководители ще се считат за одобрили ваксинацията срещу съветите на JCVI. Това има различни потенциални правни последици за училищния персонал, особено ако родителите изпратят до училищата, че ръководителите са уведомени за тяхната (и на тяхното училище) потенциална правна отговорност по въпроса за ваксинацията срещу Covid-19.

Ако родител съобщи, че детето му няма да бъде включено в програмата за ваксинация или не даде съгласие, тогава това решение трябва да се спазва, без каквито и да било допълнителни последици за детето, включително пряка или непряка дискриминация или принуда.

Правителствените насоки казват, че ако детето се разболее след ваксинация и екипът на здравните служби вече е напуснал училището, ситуацията трябва да се управлява „съгласно съществуващите политики за заболяване на учениците в училище“. С други думи, всяка увреда, настъпила след ваксинацията ще бъде отговорност на училището, за което то може да бъде осъдено в размер между 180 000 и 2 000 000 паунда.

Родители прехвърлят децата си на домашно обучение

В отговор на всичко това много английски родители казват, че ще задържат децата си у дома, ако (както изглежда вероятно) разпространението на ваксината срещу Covid-19 бъде разширено до 12-15 годишни, за да не бъдат „притискани от връстници“, и да не бъдат „пробвани“, защото родителите се страхуват, че последната дума по въпроса ще бъде дадена от властите на самите деца.

„Видяхме невероятна загриженост сред родителите относно предположението, че съгласието на родителите за деца на 12-годишна възраст може да бъде отменено или да не е необходимо, ако разчитате на компетентността на Гилик*“, каза Моли Кингсли, съосновател на родителската организация UsForThem.

И допълва: „Чухме много родители да казват, че ако това се случи, те ще държат децата си извън училище за срока на всяка програма за ваксинация. Ако ваксинацията на децата се извършва в училищни помещения, без да се зачита напълно необходимостта от родителско съгласие, това наистина би накърнило доверието на родителите в училищата.“

Ръководството, разпространено до тръстовете на Националната здравна служба /NHS/, казва, че повечето деца на възраст от 12 до 15 години трябва да се считат за „компетентни по Гилик да дадат [своето] собствено съгласие“ за убожданията.

В много други държави на ЕС, където за разлика от САЩ домашното образование не е толкова популярно, то започва да се възражда. Другото, което явно започва да се възражда, е домашното възпитание. От доста време социални институции изземват авторитета на родителя като наистина загрижен и посветен на детето си. Все повече става ясно, че този въпрос има да се преразгледа в много държави.

–––––

* Компетентността на Гилик е термин, произхождащ от Англия и Уелс и се използва в медицинското право, за да реши дали дете (под 16-годишна възраст) може да даде съгласието си за собствено медицинско лечение, без да е необходимо родителско разрешение или знание.

Богари Медия
Богари Медияhttps://bogari.bg/
Bogari Media - Медията на скритата истина - за нещата каквито са!

Последно качени

Свързани постове