Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Да бъдеш или да не бъдеш …

„Тъй като рискът за човешкия живот не може да бъде изключен, ви молим да отговорите относно предприемането на мерки преди 22 февруари 2022 г. в 18 часа Искрено Ваш Андреас Шьофбек, член на борда на директорите на BKK ProVita“

Така завършва отвореното писмо, в което изпълнителният директор на голямата немска здравноосигурителна компания сигнализира, че има повече лекувани от странични ефекти след ваксиниране, отколкото е докладвано от Paul-Ehrlich-Institut (PEI). В писмото си изважда на светло тревожна статистика, свързана със здравето на клиенти на агенцията, в очакване на конкретни решения.

Огромен червен флаг

Това са резултатите от записаните данни за опасни последствия от ковид ваксините. Между 2,5 и 3 милиона души са потърсили лечение след ваксинация в Германия, сигнализира немската застрахователна компания, като се основава на базата данни от личните лекари. 

Екстраполирано спрямо броя на ваксинираните хора в Германия, това означава, че около 4-5% от ваксинираните са били подложени на медицинско лечение поради проблематични състояния, някои от които опасни за живота, вследствие на ваксинацията. 

Писмото на Андреас Шьофбек е изпратено до проф. д-р Клаус Цихутек, президент на Paul Ehrlich Institute (PEI), до Националната асоциация на касите за задължително здравно осигуряване, Германската медицинска асоциация, Националната асоциация на лекарите по задължително здравно осигуряване, Постоянната комисия за ваксинации и представителната организация BKK ProVita. 

Какво последва обаче

Отговорът не закъснява, но е доста по-различен от очакваното. На 1 март, седмица по-късно, след кратка среща на борда на директорите на ВКК ProVita без предизвестие Андреас Шьофбек бива уволнен и така се прекратява разследването за страничните ефекти на ваксините, предприето от него. 

Разследване все пак ще има, данните подадени от застрахователната агенция, ще бъдат разгледани от нова комисия, която ще бъде финансирана от федералното министерство на здравеопазването, ръководено от Карл Лаутербах. Наблюдатели обаче са скептични относно обективността на евентуалните резултати.

Общественият отзвук

Писмото на Андреас Шьофбек предизвиква голямо раздразнение заради данните за нежелани реакции от ваксинацията срещу COVID-19. Германия, както знаем, стана известна с изключително стриктните си мерки, оказване на натиск спрямо населението и подобна дискусия е болезнена за общество с над 74% ваксинирано възрастно население.

Оставката на Шьофбек всъщност е подкрепена от лекари, но от тези които вече участват във ваксинациите срещу Ковид и пропагандната кампания за това. Един от тях е председателят на Асоциацията на лекарите-резиденти Virchowbund, д-р Дирк Хайнрих, който (както можете да се досетите) е бил доскоро управител на ваксинационен център в Хамбург.

Ваксинирането е много доходоносен бизнес за лекарите

Според държавната политика Германия отпуска по 28 евро за всяка ваксина през седмицата и 36 евро през уикенда. При средно 300 ваксинации на ден това възлиза на около 64 000 евро на седмица – и над четвърт милион на месец – дори при разходи за персонал и наем, ваксинирането е фармацевтичната „златна треска“ за лекарите и някои от тях не се срамуват да го признаят. 

Разследването за тежки нежелани реакции от ваксини, изискващи допълнително лечение предстои. Дали ще бъде обективно обаче, като се има предвид, че самият Карл Лаутербах описва ваксинацията срещу Ковид като перфектна без странични ефекти. 

Щяло да си проличи

В известно токшоу пред Анне Вил по немската телевизия ARD, Карл Лаутербах твърди, че ако е имало някакви странични реакции, досега е щяло да бъдат забелязани. Е да, пролича си, но не и в официалните данни. Такова популистко изказване е наивно обаче без да се вземе предвид именно начинът на докладване и да се провери дали няма саботаж в събирането на информация. Разминаването в данните показва точно това.

Сигналът в писмото на Андреас Шьофбек е въз основа на диагностичните кодове, отбелязани от личните лекари. Очевидно само част от тях са достигнали до PEI, защото числото на оплакващи се лица при застрахователя BKK ProVita е в пъти по-голямо. 

Ролята на пропагандата и защо тя е опасна

Има и друга причина, свързана с работата в условията на пандемия. Докладите за нежеланите реакции се правят от медицинските лица без заплащане в свободното им време (което вероятно е неслучаен политически ход). Това са извънредни работни часове, които не всеки лекар би отделил, освен ако не е достатъчно отдаден на призванието си и съвестен. Остава и отворен въпросът дали при тези неблагоприятни обстоятелства всички случаи на опасни последствия са били щателно отбелязани.

Не е за пренебрегване фактът, че съществува предубеждение, че странични ефекти не съществуват и това може би кара лекарите да си затварят очите за очевиден ръст на „отключени“ болести и срив на имунната система, засвидетелствано от мнозина именно ваксинирали се.

Случаят Лаутербах-Кимих

Последните месеци Карл Лаутербах става известен и като германският здравен министър, който предлага лично да ваксинира футболната звезда на Байерн Йошуа Кимих. Случаят „Кимих“ – това е националът, който отказва да се ваксинира и цяла Германия се опитва да го убеди. 

В това убеждаване се включват редица експерти на високи постове като Карстен Ватц, генералният секретар на Германското общество по имунология, Томас Мертенс, президент на постоянния комитет по ваксинации в института „Роберт Кох“, именно заради риска за промяна на обществената нагласа. Всички тези факти навеждат на мисълта, че ако все пак има разследване върху данните, подадени от BKK ProVita, то ще има предизвестен резултат.

Вместо заключение

Нелека е задачата и на новия управител на BKK ProVita – Валтер Редъл (Walter Redl). Дългогодишен заместник на Шьофбек, който ако иска да задържи високия си пост, трябва да „внимава“ с темата за страничните ефекти от ковид ваксините. 

„Властта или Истината?“. Това ли е новият прочит на шекспировия въпрос „да бъдеш или да не бъдеш“?

Но на този, който се колебае, ще припомня едно от изкушенията в пустинята: „На Тебе ще дам всичката власт и слава на тия царства, и тъй, ако ми се поклониш, всичко ще бъде Твое …“

Последно качени

Свързани постове