Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Библията била реч на омразата

Правото на свобода на мисълта, съвестта и религията, което е заложено в Европейската конвенция за правата на човека, за пореден път е подложено на гонение на Стария континент за сметка на възхода на неомарксистката доктрина. 

Видно е, че държавите от Северна Европа имат основна роля в това. В Швеция, например, работен ангажимент на акушерки беше отхвърлен заради отказа им да извършват аборти, а ЕСЧП обяви, че потъпкването на горепосоченото право е оправдано

Новият обезпокоителен случай е предизвикан от финландската прокуратура, която миналия април обвини в реч на омразата Пайви Расанен, бивш министър на вътрешните работи и настоящ народен представител от Християндемократическата партия. Делото започна на 24 януари след продължителни разследвания и разпити в полицията от миналата година. 

В какво е обвинена Пайви Расанен 

Обвиненията срещу Пайви Расанен са направени на базата на три заявления в различни платформи: първо, нейна брошура от 2004 г. относно брачните взаимоотношения и пола в християнството – че християните приемат брака за съюз до края на живота между един мъж и една жена и считат за морални сексуалните отношения само в такъв съюз; второ, дискусия по радиото, и трето, туит от миналата година, в който тя, цитирайки Библията, критикува Финландската лутеранска църква за подкрепата ѝ на гей парада в страната и казва, че по този начин тя приема с гордост „срама и греха“. Заедно с нея е обвинен и лутеранският епископ Юхана Похьол от независима консервативна лутеранска църква, който е публикувал статия на г-жа Расанен. 

Днес упражняването на правото на свобода на съвестта и религията води до съд 

Прокурорите твърдят, че думите на народната представителка накърняват равноправието и достойнството на хомосексуалистите и че „надхвърлят границите на свободата на словото и религията“. По време на делото те многократно поставят въпроса дали гражданите следват финландските закони, или Библията, което е ясен намек, че християнството е заплашено да се превърне в учение „извън закона“. 

Адвокати и защитници на човешките права предупредиха, че този случай е важен прецедент относно това дали правителствата ще могат да преследват граждани заради вярата им и свободата на словото. 

Правото на свобода на съвестта отново е поставено в неравноправна позиция спрямо правата, изковавани от неомарксизма. Принуждението, а особено чрез съд, човек да се отрече от убежденията, религията и принципите си не е ли накърняване на достойнството и равноправието? За съжаление, тази тенденция прилича на цялостно движение срещу човешките права и християнството. Такава тенденция виждаме и в Китай, където Библията е пренаписвана и претълкувана, за да отговаря на идеите на комунистическата партия, споделяща общ корен с новия културен марксизъм. 

Самата Пайви Расанен заявява пред медиите, че стои зад думите си и отхвърля обвиненията, понеже целта ѝ не е да обиди никого, а да защити убеждението си за спасение на човека за вечен живот.

Богари Медия
Богари Медияhttps://bogari.bg/
Bogari Media - Медията на скритата истина - за нещата каквито са!
Тъмбнейл Подкаст Град на Високо

Подкаст: Град на Високо

Виж повече

Последно качени