Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Ново изследване: иРНК ваксините драстично увеличават риска от остър коронарен синдром

Увеличение на сърдечно възпалителни процеси след ваксинация

Вече за никого не е новина, че ваксините срещу COVID-19 се свързват с предупреждения за сърдечни възпалителни проблеми като миокардит и перикардит. Всъщност всички скандинавски страни (Дания, Швеция, Норвегия, Финландия и Исландия) спряха или отложиха използването на Moderna, за да разберат по-добре рисковете, свързани с тази конкретна ваксина. В документите за одобрение на ваксините от Американската администрация по храните и лекарствата също на много места се споменава рискът от сърдечни възпаления и се изискват допълнителни изследвания по този въпрос от фирмите-производителки на ваксини. 

Докато повечето докладвани странични ефекти в тази област не придобиват публичност, все пак дори на най-убедените привърженици на ваксините започна да прави впечатление големият брой случаи на внезапни припадъци и сърдечни атаки при активни спортисти, много често известни футболисти или баскетболисти, които при това се случват на терена. Много учени започнаха да работят върху откриването на конкретните причини и механизми, предизвикващи такива ефекти.

Изследвания за общ повишен риск за здравето на сърцето

В средата на ноември беше представено ново проучване от д-р Стивън Грънди на годишната конференция на Американската сърдечна асоциация и публикувано в научното списание Circulation. Д-р Грънди е кардиолог с четиридесетгодишен опит и над 10 000 извършени сърдечни операции. Изследването му установява повишен риск за здравето на сърцето след използване на иРНК ваксини срещу COVID-19.

Заключението на изследователите от екипа му е, че „иРНК ваксината драстично увеличава възпалението върху ендотела и Т-клетъчната инфилтрация на сърдечния мускул и може да обясни наблюденията на повишена тромбоза, кардиомиопатия и други съдови събития след ваксинация“.

Метод на измерване на рисковете

Екипът използва PULS Cardiac Test, клинично валидирано измерване на множество протеинови биомаркери, което генерира резултат, предсказващ 5-годишния риск (процентен шанс) от нов остър коронарен синдром (ACS). Резултатът се основава на промени от нормата на множество протеинови биомаркери. Повишаването над нормата увеличава резултата и съответно риска от развиването на болестта, докато намаляването под нормата понижава резултата.

Това е изследване, което е започнало много преди въвеждането на иРНК ваксините. Резултатът при пациентите се измерва на всеки 3-6 месеца в  продължение на осем години. Важното е, че след появата на иРНК ваксините, при повечето пациенти се наблюдават драматични промени в резултата PULS.

Общо на 566 възрастни пациенти, наблюдавани в превантивна кардиологична практика, е направен нов тест PULS от 2 до 10 седмици след втората доза COVID-19 ваксина и е сравнен с предишния резултат PULS, направен от 3 до 5 месеца преди ваксинацията.

Наблюдавано е повишение на всички проследявани биомаркери. Тези промени повишават PULS резултата от 11% 5-годишен риск от остър коронарен синдром на 25% 5-годишен риск. Към момента на публикуването на доклада тези промени продължават най-малко 2,5 месеца след втората доза иРНК ваксина.

Защо е важно? 

Заключението на това изследване е изключително важно, защото има база за сравнение на резултатите му преди и след ваксинация и така пряката връзка между ваксинацията и страничните й ефекти става доказуема.

Богари Медияhttps://bogari.bg/
Bogari Media - Медията на скритата истина - за нещата каквито са!

Последно качени

Свързани постове