Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

В Нощта на музеите – интерактивен спектакъл Мистерия на Тракийския Херос

Събитието е на 18 май от 21 ч., Градската градина срещу Двореца (на площадката на бившия мавзолей, където е разположена в момента арт-инсталацията „Между миналото, което e на път да се случи, и бъдещето, което вече е било“) и е организирано от Академия Орфика, като част от Европейската нощ на музеите.

МИСТЕРИЯ НА ТРАКИЙСКИЯ ХЕРОС е разтърсващо завръщане в сакралното време и пространство на Древна Тракия – свят на Мистика и Дух.

Този интерактивен спектакъл е по мотиви от древния тракийски епос, с вдъхновяващо послание от авторска музика, завладяваща хореография и танц.

Възстановката е част от програмата и на Фестивал Тракийски Мистерии, който се провежда ежегодно на емблематични за древната ни история места. В Нощта на музеите се поставя началото на новия сезон на фестивала, като кулминацията му ще се състои в Античния театър в Пловдив, на 29-ти септември тази година. Повече за различните знакови локации очаквайте скоро на страницата на Фестивал Тракийски Мистерии във фейсбук.

Столичани първи ще се докоснат до това уникално по рода си и без аналог завръщане назад във времето, в епохата на Древната Тракия.

Събитието ще се осъществи като тематичен диалог в арт-пространството на инсталацията: „Между миналото, което e на път да се случи, и бъдещето, което вече е било“ на художника Красимир Терзиев.

Вход свободен.

Богари Медия
Богари Медияhttps://bogari.bg/
Bogari Media - Медията на скритата истина - за нещата каквито са!
Тъмбнейл Подкаст Град на Високо

Подкаст: Град на Високо

Виж повече

Последно качени