Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Политическият театър и новите възможности

Студио Градът с дискусия и анализ на тема „Новите политически проекти“

Политическият театър и новите възможности

Издигането на шоумени и подигравчии в политически елит стана масово явление, а политиката – комедийно шоу. Всеки дебне опонентът му да се провали, за да го дискредитира в публичното пространство, да го унижи. Тази мода се налага от години чрез медии и публични личности в политическият живот. В същото време хора като Слави Трифонов, Мая Манолова, Христо Иванов начело на „Да, България“, Румен Радев, Радан Кънев и много други се представят за алтернатива на сегашното управление.

В свое изказване президентът Радев твърди: „Никога народът не е бил по-единен в искането си за законност. В смелостта си да бъде актьор, а не зрител в собствения си живот.“ Но искаме ли да сме актьори, които изпълняват чужд спектакъл? Ролите на зрител или актьор, в които гражданите се припознават са проблем дълбоко вкоренен в българското съзнание. Всеки иска промяна и развитие, но готови ли сме да поемем лична отговорност за тежките решения?

Моделът „Държавата ми е длъжна“ не води до развитие, а до стагнация на всяко равнище. Случващото се в България стана повод да се явят скритите интереси в политическия спектър. Можеш ли да ги разпознаеш?

Студио Градът
Студио Градътhttp://thecityfoundation.org/
Ние сме отворени за участие и подпомагане във всеки проект, който издига и утвърждава свещеното в човека и обществото като основа на вечната цивилизация. Приемаме всичко, което е полезно за всички и отдаваме своя принос на добротворство и миротворство в Името на Живота като вечна и непреходна ценност, чиято стойност е неподвластна на времето и промяната, и познанието на Неговата същност е най-достойна цел.

Последно качени

Свързани постове