Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Новите формации в Европейския Парламент / Фронт на Събитията

Бойко Борисов: Днес България е една огромна строителна площадка – говорейки за ТЕЦ-вете и новата зелена сделка, с която България би се задължила да постигне 0 емисии до 2050 година. В своя коментар анализаторът Иво Хубанов дава отговор на въпросите по повод вече изминалите Европейски избори през 2019г.: Изчерпа ли се демокрацията и кои са истинските европейски ценности? Има недоволство и търсене на промяна от страна на гражданското общество, но къде реално лежат проблемите на представителната демокрация? ЕНП и Европейските социалисти отчитат спад на места в Европейския парламент. Популизмът на Льопен и Салвини не проработи, но популистките движения не само негативно явление. Отчита се също възход на либералите и Макрон, които създадоха Renew Europe. Упадъкът на традиционните партии – хората са разочаровани от демокрацията, но не разбират, че не е проблема в представителната демокрация, а в излъченото представителство. Тя не функционира, ако няма работещо гражданско общество. Източна Европа сме пред предизвикателството да изградим истински работещо гражданско общество. Тоест то да не е ПР на някоя политическа партия, а да е наистина да служи за изграждане и за облагородяване на нещо конструктивно и добро в обществото.

European elections 2019: what has happened in the EU during the current parliament? The European Green Deal: Visionary policy or empty promises? | DW News New European Green Deal: Climate-neutral Europe by 2050

Цялото предаване Фронт на Събитията: Фронт на Събитията: Трудните времена раждат героите

Фронт на Събитията
Фронт на Събитията
Фронтът на събитията е създаден за и от свободните човеци! В предаването гости, експерти и общественици дискутират и анализират актуалните събития по света и у нас, разкривайки скритите връзки между събитията в геополитиката, икономиката и социалните и обществени теми!

Последно качени