Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Ковид вълната на неваксинираните щати затихва по-бързо

За учудване на вярващите в силата на бустерите, петте американски щата, които имат най-нисък процент напълно ваксинирано население, наблюдават спад в броя на случаите на COVID.

Кои са тези щати

Според данни на New York Times, в Западна Вирджиния, Айдахо, Уайоминг, Алабама и Мисисипи среднодневните случаи са спаднали през последните две седмици на ноември.

Западна Вирджиния e най-слабо ваксинирания щат със само 42 процента от населението, следват Айдахо с 45 процента напълно ваксинирани, Уайоминг и Алабама, и двата с по 46 процента, и Мисисипи, където 47 процента от населението е напълно ваксинирано.

Кои са щатите с нарастващ брой случаи

На този фон според данни на Уестърн Джърнъл инфекциите с COVID-19 нарастват във Върмонт, въпреки че това е най-ваксинираният щат в страната. Данните потвърждават това, което мнозина са казвали през цялото време: задължителната ваксинация с настоящите препарати, разрешени за употреба в САЩ, не е панацея за изкореняване на коронавируса.

Близо 72 процента от жителите на Върмонт са напълно ваксинирани – повече от всеки друг щат, според ABC News, но въпреки това щатите на Зелените планини имат 12-то най-високо ниво на заразяване в страната, според държавните данни, публикувани на 9 ноември.

Длъжностните лица са изненадани от нарастващите нива на заразяване във Върмонт. Както се очаква, така наречените експерти обвиняват за скока неваксинираните, въпреки данните, които подкопават тази теза. Във Върмонт, според ABC, случаите на пробив при ваксинирани лица, заразени с COVID-19, са се увеличили с 31 процента през предходната седмица.

Как обясняват “феномена”

Д-р Марк Ливайн, комисар по здравеопазването на Върмонт, каза пред ABC News, че Върмонт може да е „жертва на нашия успех“, защото щатът поддържаше вируса на „толкова ниски нива през цялата пандемия“.

Върмонт има едно от най-ниските нива на естествен имунитет в нацията, показват данните на CDC. Естественият имунитет се придобива, когато индивидът получи COVID-19 и се възстанови от него. Всъщност над 30 рецензирани научни изследвания показват, че тези, които се възстановяват от вируса, имат дълготраен и здрав имунитет срещу нова коронавирусна инфекция.

Какво се случва в Ню Йорк

Краят на ноември 2021г. губернаторът на щата Ню Йорк Кати Хочъл обяви, че от населението в щата 90% от хората над 18 години са напълно ваксинирани (към януари 2022 г. са вече 95%), а общия процент на напълно ваксинирани от населението в момента е приблизително 80% по официалните данни на щата Ню Йорк и CDC.

На фона на този висок процент “ваксинирано” население, учудващо броят на случаи с Ковид-19 скача в невиждани досега мащаби – над 4 милиона заразени, съобщават от Блумберг.

Същото положение в другите “ваксинирани” щати

В допълнение към Върмонт, погрешните решения за ваксинация изглежда имат обратен ефект в контролираните от демократите Калифорния и Ню Йорк.

Процентът на коронавирус в Калифорния миналата седмица беше повече от два пъти по-висок от този във Флорида, където губернатор Рон ДеСантис забрани поръчките за маски и се противопоставя на мандата на администрацията на Байдън за ваксина.

Изводите

„Данните за естествения имунитет сега са огромни“, каза д-р Марти Макарай, хирург и професор в Медицинския факултет на университета Джонс Хопкинс, пред The ​​Daily Wire през октомври. „Оказва се, че хипотезата, която нашите лидери в общественото здравеопазване са имали, че имунитетът чрез ваксина е по-добър и по-силен от естествения имунитет, е погрешна.“

„И сега имаме данни от Израел, които показват, че естественият имунитет е 27 пъти по-ефективен от ваксинационния имунитет. И това подкрепя 15 други проучвания.“

В този момент е трудно да се приемат сериозно авторитарните така наречени експерти, но едно нещо е ясно: американската нация трябва да се ориентира в пандемията, без да погазва гражданските свободи на всеки и да затваря страната. “Такъв опит вече беше направен и трагично се провали”, допълва Уестърн Джърнъл.

Богари Медия
Богари Медияhttps://bogari.bg/
Bogari Media - Медията на скритата истина - за нещата каквито са!

Последно качени

Свързани постове