Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Конфликт между „Има Такъв Народ“ и „Демократична България“?

Въпреки опитите на Слави Трифонов да направи правителство с експерти, юпита и бивши кадри на НДСВ, “Има такъв народ” остава лидерска партия, защото избирателите гласуват за Трифонов заради това, което той е правил и говорил през годините.

Но има ли разбиране между ИТН и другата голяма протестна партия, “Демократична България”, и какви са отношенията между тях?

Наблюдава се презрително отношение на ДБ към избирателите на ИТН, те често ги наричат “белите цигани”. Но дори да са склонни да направят определени компромиси, ДБ считат себе си за “елита на демокрацията” и се определят като градската десница, “умните и красивите”.

Ако Слави имаше вариант да направи коалиция с тях, те щяха да изземат водещата функция и инициативата, защото имат повече финансови средства и много по-голям медиен ресурс, благодарение на лобито на Прокопиев. В този сценарии ИТН щяха да играят ролята на формиращата маса, а това щеше да е в разрез с желанията на Трифонов, който търси позицията на лидер. Вижда се, че той понася критики поради това, че се оттегля и отказва депутатско място, но в крайна сметка винаги е бил мениджър. В този смисъл, това не е признак на абсолютна абдикация, защото той поддържа участието си и мениджърската си позиция в политиката.

Фронт на Събитията
Фронт на Събитията
Фронтът на събитията е създаден за и от свободните човеци! В предаването гости, експерти и общественици дискутират и анализират актуалните събития по света и у нас, разкривайки скритите връзки между събитията в геополитиката, икономиката и социалните и обществени теми!

Последно качени