Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Флорида забрани стерилизацията на трансджендър деца. Историята на Клои

Кой би могъл да си представи, че подобни забрани някога ще се изискват в Америка? 

Флорида забрани стерилизацията и осакатяването на „транссексуални“ деца

На 28 октомври 2022 г. Медицинският съвет на Флорида гласува и забрани практиките на стерилизация и осакатяване на деца в името на „грижата за утвърждаване на пола“.

Такива процедури станаха изключително противоречиви, тъй като обществеността от горчив опит научи, колко далеч могат да отидат някои „лекари“, за да създадат пациенти за цял живот и следователно потоци от доходи.

Бордът заяви, че решението им се основава на необратимостта на лекарствата и леченията (нещо, за което лекарите лъжат от години) и нарастващия брой сменили обратно пола си. Решението ще важи за всички деца в щата, включително тези, които в момента са подложени на лечение.

Жалният вик на една млада жена, която никога няма да кърми

Един човек, преминал обратно към биологичния си пол – Клои Коул, се изказа срещу използването на блокери на пубертета и други процедури върху деца и подробно описа собствената си сърцераздирателна история. „Гърдите ми бяха красиви, сега са изгорени за нищо“, каза тя, след като обясни, че е имала „утвърждаваща пола“ двойна мастектомия на 15-годишна възраст. 

„Благодаря ти, съвременна медицина!“

„На 13 г. започнах да приемам блокери на пубертета и тестостерон, а на 15 се подложих на двойна мастектомия, при която гърдите ми бяха отстранени и зърната ми бяха присадени“, каза Коул. „И все пак на 16, след години на медицински преход, осъзнах, че сериозно съжалявам за прехода си.“ След това Коул продължи да описва лъжата, чрез която тя и родителите ѝ са били подведени от лекари, че „преходът“ е единственият начин да живее.

„По време на диагнозата ми за полова дисфория и консултациите за тези лечения, цялостната картина на живота ми просто остана на заден план“, каза тя.

Тя обясни, че е „доста женствено момиче“, но ранният ѝ достъп до социалните медии води до проблеми с образа на тялото ѝ. „…Попаднах в ехо камера на крайнолява идеология, като например, че полът и „социалната полова роля“ /т.нар „джендър“/ са отделни неща, жените по своята същност са жертви, мъжете по своята същност превъзхождат във всяко отношение и че дисфоричните деца се нуждаят от хормони и операции, за да живеят“, обясни Коул. „Тези редуктивни идеологии са се промъкнали в науката и в по-широк смисъл, в медицината“, продължи тя. „Несъзнателно предадох ума си и после тялото си на антинаучно движение, което свежда женствеността до дълга коса, кукли Барби, рокли и фалшиво самовъзприятие.“ 

Психиката ѝ не се е излекувала от „прехода“

Коул каза, че е развила повече психиатрични проблеми, колкото по-нататък е вървял „преходът“ ѝ, въпреки че лекарите я уверяват, че трябва да премине към нормалност. „Бях на ръба на самоубийството през почти целия си гимназиален курс“, каза тя. „Някои неща останаха недиагностицирани в продължение на години, докато не спрях прехода – като аутизъм и телесна дисморфия.“

Всички приказки за психично здраве, самовъзприятие, местоимения и идеология ме водят до въпроса: „Защо тази епидемия на психиката не се лекува с лечение на психичното здраве, разглеждайки първопричините защо младите момичета като мен искат да отхвърлят телата си?“, пита тя. „Не бях с нагласа за самоубийство, преди да отида на хормони, и все пак лекарите зададоха на родителите ми въпроса: 

„Какво предпочитате – мъртва дъщеря или жив син?“

„Това не е начинът, по който медицинските специалисти трябва да говорят“, възкликна Коул. Така говорят активистите.“ След това тя говори за „цената на лечението на психичното здраве с варварски операции, обяснявайки, че две години след двойната мастектомия тя все още има превръзки на гърдите си, защото зърната й изпускат течност и оцветяват дрехите ѝ… „Нямам гърди“, продължи тя. „Искам да бъда майка някой ден и все пак никога не мога естествено да храня децата си, бъдещите си деца.“

Флорида спира кранчето на Биг Фарма

Този ход на Медицинския съвет на Флорида отхвърля стандартите, създадени от Американската психиатрична асоциация, Американската академия по педиатрия и Ендокринното общество всички те имат пряк финансов интерес да поддържат тези процедури. Въпреки лобирането на тези медицински групи, много европейски страни бият тревога относно такива лечения, защото има „оскъдни и неубедителни доказателства в подкрепа на клиничното вземане на решения“.

Подкрепа от загрижени лекари

Медицинският наблюдател Do No Harm (DNH) също изпрати коментар до Медицинския съвет на Флорида, казвайки: „Голяма част от медицинското заведение е изоставило състраданието за сметка на идеологически изисквания. С неоправдана увереност доставчиците и политиците като цяло насърчават подход, който наричат „грижа за утвърждаване на пола“. Не се заблуждавайте: Тази фраза е евфемизъм за насърчаване на децата и юношите да приемат пътуване за преход между половете, от което често няма връщане, но има много съжаление“, се казва в писмо до борда. 

Така наречената грижа за утвърждаване на пола обикновено включва прилагане на блокери на пубертета и хормони на кръстосания пол при деца. Тези лечения могат да имат трайни физически ефекти, включително стерилизация и загуба на костна плътност. Безброй млади хора, които са били подложени на тези лечения, казват, че никой не им е казал за рисковете. А половите операции – включително отрязването на гърдите и гениталиите на тийнейджърите – променят живота по-силно, отколкото можем да си представим. Тези постоянни и необратими лечения се предлагат на децата, въпреки че половата дисфория най-често е временна и е силно свързана със социалната среда на детето и използването на социалните медии.“

Швеция също даде „назад“

И го направи още през 2021 г. Най-престижната болница в Швеция, Каролинската болница, преразглежда протокола си и вече не дава хормони на непълнолетни. Този пионер в дисфорията, свързан с института, който връчва Нобеловата награда за медицина, вече отказва хормонално лечение на непълнолетни пациенти, освен в рамките на клинично проучване. Болницата се позовава на принципа на превантивността и се опира на проучвания, които показват, че няма доказателства за ефективността на тези лечения, при това необратими, за благополучието на пациентите. 

Приемането на тези хормони за цял живот би могло да доведе до сърдечно-съдови заболявания, някои видове рак, остеопороза, тромбоза. Всички младежи, които вече са подложени на терапия в Стокхолм и не са засегнати от новата политика, ще трябва да подпишат документ, който ги информира за тези рискове.

Великобритания и Финландия също не позволяват драстични ранни действия

Швеция не е единствената страна, която преразгледа политиката си в тази област. Във Великобритания младата Кийра Бел, чиито гърди са били оперирани и е лекувана с хормони, в края на 2020 г. спечели дело срещу клиника в Лондон, която твърде бързо е разрешила прехода, за който тя съжалява днес. Оттогава лечението е предмет на съдебно решение за 16-18-годишните и се отказва на най-малките. През юни 2020 г. Финландия промени препоръките, като даде предимство на психологическата терапия.

Това не е чудно, защото при огромна част от тийнейджърите, показващи признаци на полова дисфория, се наблюдават и ред други психологични проблеми, които напоследък твърде „лесно и доходно“ (за Биг Фарма) започнаха да се „решават“ със смяна на пола. 

Но по-голямо богатство от децата нямаме и обществеността няма право да се заравя като „щраус в пясъка“, щом проблемът не е в нашия двор. 

Последно качени