Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Грегор Пупенк: анти-лайф и антихристиянска атака в ЕП

Две комисии на Европейския парламент се събраха на 25 март, за да изслушат заседание срещу европейските консервативни организации. Европейският център за правосъдие и върховенство на закона (ECLJ)[1], чийто директор сте Вие, е обектът на тази атака. Как ще отговорите?

Това е атака, организирана от световното лоби, подкрепящо абортите, Международната федерация за планирано родителство (IPPF)[2], Отворено общество на Джордж Сорос и не на последно място, с финансовата подкрепа на фондацията на Бил Гейтс.

През 2019 г. IPPF атакуваха личностите и организациите, които се противопоставяха на абортите, и възложиха това дело на Карълайн Хиксън, ръководителят на европейския клон на IPPF, и Нийл Дата, лобист на IPPF пред Европейския парламент. И двамата са на ръководни позиции и са поканени като „експерти“ от Европейския парламент за това прослушване. В същото време организацията „Отворена Демокрация“ също е замесена в борбата срещу европейските консервативни организации чрез инициативата, наречена „Проследяване на реакцията“. Тази инициатива е финансирана от Отворено общество на Джордж Сорос през 2019 г. с бюджет от 407 000 американски долара. Началникът на тази програма, Клеър Провост, също беше поканена като „експерт“. И накрая, Вероник Сейе, бивш президент на френския клон на Семейно планиране[3] за периода 2006–2015 г. и член на френския клон на Европейския икономически и социален комитет (EESC)[4], беше поканена да говори в това си качество.

Това, което Европейският парламент организира, не беше изслушване според принципите на плурализма, а концентрирана атака срещу основните европейски консервативни организации. Няма нужда да казвам, че нито една от нападнатите организации не беше поканена да се защити. Подадох заявка за такава защита от името на Европейския център за правосъдие и върховенство на закона (ECLJ) до Рафаел Глюксман, който беше съпредседател на срещата заедно с Евелин Рейне – и двамата социалисти. Без успех.

Целта на това прослушване беше да започне изготвяне на парламентарен доклад с цел приемане на резолюция през 2022 г. и обявяване на предстоящ доклад за финансирането на европейските консервативни организации. Прослушването се случва няколко седмици преди гласуването на нова проекторезолюция на Европейския парламент, подкрепяща радикално абортите. Нейната цел следователно е да обезсили дейността на про-лайф организациите[5] в този стратегически момент. Но това може да се обърне срещу тях.

Каква е стратегията, използвана за атака?

Активистката мрежа използва конспиративен подход, опитвайки се да накара хората да повярват, че съществува тайна, мощна, глобална мрежа от противници на абортите. Използваните методи са откровено незаконни и непочтени, защото те нападат хората, вместо доводите им.

По време на изслушването „експертите“ се съсредоточиха основно върху финансите. Те отрекоха факта, че някои про-лайф организации, особено американските такива, финансират европейските си партньори, и преувеличаваха по много краен начин цифрите, смесвайки всякакъв вид организации. Целта е хората да бъдат изплашени и да повярват, че има някаква заплаха. „Експертите“  избягват демократичния дебат и се държат като марксисти. Това е типичен пример за така наречената култура на отхвърляне (Cancel culture)[6].

Нийл Дата използва основно подход ad hominem[7]. За повече от десет години той упорито си въобразяваше, че преследва, прочиства и бори могъща, опасна и тайна мрежа от противници на абортите. Той публикува доклади с цел всяване на паника, измисляйки опасности, идващи от консервативните християнски организации като „тайна армия“ от „нови кръстоносци“… В своите доклади той не се колебае да разпространява лична и семейна информация за своите опоненти и за техните деца и да използва документи, обявени за откраднати. Във връзка с това в момента тече съдебно разследване.

Няколко пъти Ний Дата успя да разпространи своята пропаганда чрез канала Arte, който излъчва доклади за всяване на паника. Наскоро от Отворена демокрация се заеха с глобалното излъчване на речите на Нийл Дата и публикуваха посланията му в Ройтерс, Евронюз и списание „Таймс“.

Но организациите, които ви нападат, също са финансирани зад граница!

Именно, подобна атака е върховно лицемерие, като се вземе предвид, че тези организации получават значително финансиране от Отворено общество на Джордж Сорос, фондацията на Бил Гейтс, индустрията за абортите и така нататък. След като не бях поканен да се защитя, изпратих бележка до всички парламентаристи относно чуждестранното финансиране и стратегията на тези организации.

Бюджетът на IPPF и неговите членове е милиарди долари. От 2010 г. само фондацията на Бил Гейтс спонсорира с над 25 милиона долара европейската мрежа от лобисти на IPPF, като близо 3 милиона долара са отделени само през 2018 г. за парламентарното лоби на IPPF – Европейският парламентарен форум за населението и развитието (EPF)[8], воден от Нийл Дата.

EPF също се финансира от 22 други организации, включително IPPF и нейните регионални клонове, фондациите на Отворено общество, фондация „Макартър“, MSD, фондация Найк“, фондация „Тайдс“, MVI, Глобалния фонд за превенция на заболявания (The Global Fund), Фонд „Уолъс Глобал“, Международен план за действие на населението (Population Action International), AFPPD, Фондацията за срещи на високо равнище (The Summit Foundation), Фондация „Хюлет“ и др.

Между 2016 и 2019 г. Отворена демокрация са получили $1,533,457 от Отворено общество. Отворена демокрация е финансирана и от десетки други организации, включително фондация „Тайдс“, фондация „Рокфелер“, фондация „Форд“, фондация „Оук“, фондация „Уолъс Глобъл“ и др. IPAS[9], организацията за защита на абортите, също финансира Отворена демокрация през 2019 г. Това е силата на истината.

Как протече прослушването?

Нямаше никакъв ответен отговор. Беше двучасова едностранна пропаганда за „опасностите за демокрацията и европейските ценности“, които биха причинили консервативните християнски организации като ECLJ, фондация „Льожен“[10], алианс „Вита“, ADF, CitizenGo и др.

Само един член на парламента взе думата – испанката Маргарита де ла Пиза, която смело обяви това съвещание за „пропаганда за нечувана тоталитарна визия“, припомняйки, че нито една майка не съжалява за това, че е майка, но много жени съжаляват, че са извършили аборт. Рафаел Глюксман, който председателстваше изслушването, отговори, че „те подкрепят свободата на избора“, сякаш може да говори от името на всички членове на парламента. Карълайн Хиксън, европейският ръководител на IPPF, напусна в последната минута от заседанието.

Смятате ли, че тези организации наистина се страхуват от ECLJ, или просто се упражняват в начините за комуникиране на идеите си?

Смятам, че те се страхуват от нас, въпреки че са политически по-силни в Европа. Вече няколко пъти успяхме да осуетим плановете им и им нанесохме тежки поражения, като например през 2013 г. срещу един предишен краен доклад за абортите, представен от г-жа Естрела.

Предложението за резолюция, което скоро ще бъде обсъдено, цели да съживи този доклад. За пореден път няколко членове на парламента искат да популяризират абортите, въпреки че тази тема не е в компетенциите на Европейския съюз и това ни въвлича в сериозна морална и демографска криза. Според този документ „принуждаването на жените да изкарат бременността си против волята им е нарушение на човешките права и форма на полово насилие“. Европейските страни трябва освен всичко друго да „елиминират“ добросъвестните възражения, понеже това би било пречка за абортите. Този документ няма никаква законова стойност, той се позовава на дълъг лист от документи без директна връзка с абортите и без правна тежест. Това не е закон, а политика.

Тази атака срещу човешкия живот и хората и организациите, които го защитават, е масивна и агресивна. Спонсорите на общественото ляво, като Бил Гейтс и Джордж Сорос, инвестираха милиони долари, за да се борят срещу нас. Ще трябва да свикнем с това по-високо ниво на агресия.

Превод от английски
Източник: The European Centre for Law and Justice (ECLJ)


[1] ECLJЕвропейски център за правосъдие и върховенство на закона (European Center for Law and Justice)

[2] IPPF – Международна федерация за планирано родителство (International Planned Parenthood Federation)

[3] Family Planning – Семейно планиране; глобално партньорство за овластяване на жените и момичетата чрез инвестиране в семейно планиране, основано на права; партньорите се присъединяват към глобалната общност от лидери, експерти, адвокати и изпълнители, които работят заедно за справяне с най-предизвикателните бариери пред разширяването на достъпа до контрацептиви.

[4] EESC – Европейския икономически и социален комитет (European Economic and Social Committee)

[5] Pro-life organizations – Про-лайф организациите са организации против абортите

[6] „Cancel culture“ (Култура на отхвърляне или изключване) – съвременна форма на остракизъм, при която човек или определена група са лишени от подкрепа и осъдени в социалните или професионалните общности, както в социалните медии в онлайн среда, така и в реалния свят. Остракизмът води началото си от Древна Гърция, където се е считал за демократична форма на прогонване на политически противници. По този начин атиняните са били лишени от множество от най-способните си граждани, сред които и велики пълководци. В резултат на прочистването от способните граждани, „Златният век“ на класическата атинска култура трае по-малко от петдесет години.

[7] Ad hominem (от латински „към човека“) е съкратено от „argumentum ad hominem“ и се отнася до няколко типа аргументи, някои от които, но не всички, са грешни. Обикновено този термин се отнася до риторична стратегия, при която говорещият атакува характера, мотива или някакъв друг атрибут на лицето, което прави аргумент, вместо да атакува същността на самия аргумент.

[8] EPF – Европейският парламентарен форум за населението и развитието (European Parliamentary Forum on Population and Development) :

[9] IPAS – международна неправителствена организация, създадена през 1973 г. с цел достъп до безопасни аборти и контрацепция. За тази цел организацията информира жените как да се сдобият с безопасни и законни аборти и обучава съответните партньори в Африка, Азия и Латинска Америка как да ги осигуряват.

[10] Фондация „Жером Льожен“ (Fondation Jérôme-Lejeune), понякога наричана просто фондация „Льожен“(Lejeune Foundation), е френска фондация, вдъхновена от християнството, която е една от водещите асоциации на про-лайф движението във Франция, водеща кампании срещу абортите и евтаназията.

Богари Медия
Богари Медияhttps://bogari.bg/
Bogari Media - Медията на скритата истина - за нещата каквито са!

Последно качени