Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

Американските лобита в България и проектокабинетът на ИТН

Американските лобита в България

Както изглежда, има американско лобиране зад Слави Трифонов и “Има такъв народ”. Това си личи както по състава на първия им проектокабинет, така и по факта, че още преди изборите представители на ИТН бяха на среща при Херо Мустафа (посланик на САЩ в България). Но очевидно има съпротивление от другото американско лоби в България – това на Сорос, чиито представители у нас са “Демократична България”. Те си имат свои приоритети и предстои да видим чии интереси ще надделеят.

Връзката Доган и стратегията на ДБ

Мнозина загатваха и за „връзката Доган“. Освен намеците за преливане на гласове към ИТН на последните парламентарни избори, водещите политики, обявени от партията на Слави, сред които е и разпускането на специализирания съд и прокуратура, станаха повод за разрез между първата политическа сила и новите либерали (ДБ), тъй като смяната на главния прокурор Иван Гешев не беше включена като приоритет. Някои казват, че това директно води към сараите и е опит да се задържи някакво статукво.

Въпреки недоволството на градската “десница”, американските интереси са се съобразили с конфигурациите в България. ДБ нямат достатъчно гласове, за да са водеща сила. Именно затова те искат да се превърнат в кингмейкър, или т.нар. “златен пръст”, изземайки тази функция от ДПС.

ИТН и съставянето на правителство

Но ИТН също не могат сами да съставят правителство. Интересно е да видим кой в крайна сметка ще играе водещата роля. Хитър ход от страна на партията на Трифонов беше отказът да се търси политически консенсус и коалиция около съставянето на правителство. Въпреки че са спечелили изборите, опитите за търговия на влияние биха поставили ИТН в уязвимата позиция да угаждат на ИБГНИ и ДБ. С този ход първата политическа сила цели да смени тежестта и да накара тези, които искат да има правителство, да подкрепят нейния кабинет, т.е. ИТН да имат водещата функция.

Фронт на Събитията
Фронт на Събитията
Фронтът на събитията е създаден за и от свободните човеци! В предаването гости, експерти и общественици дискутират и анализират актуалните събития по света и у нас, разкривайки скритите връзки между събитията в геополитиката, икономиката и социалните и обществени теми!

Последно качени