Медията на скритата истина. За нещата каквито са!

80 процента убиващ вирус създадоха учени чрез модификация на Омикрон

Учени от САЩ опитно са създали нов смъртоносен щам на Ковид-19. Щамът е пет пъти по-заразен от Омикрон и убива 80% от гризачите. 

За мишките и хората

За съжаление, неслучайно някои от нас горчиво се оплакват, че се чувстват като „опитни мишки“. Без да се вземе поука от страховитите ефекти от „ваксинацията“, същите компании продължават да бълват „лекарствени средства“, без да ги изпитат на хора. При това лекото протичане на заболяването от варианта Омикрон не дава никакво основание за прескачане на експерименталните етапи, както беше преди две години! 

През януари бе съобщено, че предклиничните данни за току-що разрешените бустер инжекции срещу COVID-19 се основават само на изпитания върху мишки, а не върху хора, защото американските власти смятат, че чакането на данни от опити с хора би направило актуализираните бустери остарели.

Може би за нашата безопасност са пожертвани стотици животинки в различна възраст и в различно състояние? Всъщност не. Пожертвани са изключително малко, и то не от любов към мишките, а от любов към печалбите, характерна и за „Пфайзер“, и за „Модерна“. 

Данните за бустера на „Пфайзер“ се основават само на 8 мишки, казаха учени от „Пфайзер“ пред консултативната комисия за ваксини на Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) през юни. Данните за бустера на „Модерна“ се основават на 16 до 20 мишки, според презентация, която ще бъде доставена на консултативната комисия на Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ (CDC).

Който не си взема поука от историята, е осъден да я повтори

Дано тази поговорка не се сбъдне върху току-що освободеното от своя ковид-затвор човечество (изключваме някои правоверни държави като САЩ и Канада, където почти не може да се диша без поредния бустер). 

За учудване, притеснение и съжаление някои учени са разработили нов смъртоносен щам на Ковид-19 в лаборатория, повтаряйки експерименти, които според мнозина са предизвикали ужасяващата пандемия. Помните ли първите изказвания на рентгенолозите, когато тя започна? „Никога не сме виждали такова нещо, дробовете са стопени“. Помните ли колко лекари също починаха в битка с неизвестното? Е, техният живот явно не значи нищо за наглостта на определени „научни“ среди. 

За съжаление на някои конспиратори, оригиналният вирус наистина е изолиран и запазен. Наричат го „див вирус“. Мутантният нов вариант, който е хибрид между Омикрон и оригиналния вирус на Ухан, е убил 80% от мишките, заразени с него в Бостънския университет.

Когато подобна група гризачи са били изложени на стандартния щам Омикрон, всички те са оцелели и са имали само „леки“ симптоми.

Учените заразяват култура от човешки белодробни клетки с хибридния вариант и установяват, че той е пет пъти по-инфекциозен от Омикрон. Това предполага, че вирусът, създаден в Бостън, може да е най-заразната форма досега.

В новото изследване екип от учени извлича протеина от шип на Омикрон – уникалната структура, която се свързва и нахлува в човешките клетки. Те прикрепят шипа на Омикрон към оригиналния див тип на вируса, който за първи път се появи в Ухан в началото на пандемията.

Трябва ли да правим всичко, за което имаме способност

Това в някакъв смисъл е и идеология на съвременния човек. „Имам право да пробвам“ е станало закон, неоспорим почти от никое днешно законодателство. Пълнолетните имат право да си правят абсолютно безумни операции, някои си присаждат множество гърди, а други рога, защото така се чувстват добре. По подобен начин някои учени явно се самозабравят и експериментират с патогени, които (в случай на човешка грешка или на много добра цена от военната индустрия) изведнъж, незнайно как, напускат лабораториите. 

Д-р Пол Хънтър, експерт по инфекциозни заболявания в Английския университет в Източна Англия, заяви пред Daily Mail на 17 октомври, че е загрижен за това, което лабораториите са способни да произведат.

„Въпросът е за какво ще използвате [лабораториите]. Ако те са за диагностични цели, тогава имате нужда от тях. Но не мисля, че всяка страна се нуждае от BSL-4“, каза Хънтър, имайки предвид най-високото ниво на биосигурност, използвано в лабораториите. Изследователската лаборатория на Бостънския университет има ниво 4 на биосигурност. „Ако започнат да имат двойна цел за изследвания, които имат обидни военни последици, това е повод за сериозна загриженост“, каза той.

Има широко разпространени предположения, че учените в лаборатория в Ухан, Китай, може да са допринесли за първоначалното огнище на Ковид-19. Въпреки че представители на Китайската комунистическа партия официално обвиниха за появата на вируса животинския пазар в китайския град, някои служители на американското разузнаване през 2021 г. заявиха, че според тях Ковид-19 или е създаден в лабораторията, или е избягал от нея.

Професор Дейвид Ливърмор, професор по микробиология в Университета на Източна Англия във Великобритания, каза: „Като се има предвид силната вероятност пандемията от Ковид-19 да произхожда от бягството на лабораторно манипулиран коронавирус в Ухан, тези експерименти изглеждат дълбоко неразумни“.

Предположения и утешения

В разпространената в множество медии новина учените допускат, че хибридният вирус едва ли ще бъде толкова смъртоносен при истинските хора, колкото при мишките. Те отбелязват, че едно ограничение на тяхното изследване е специфичната порода мишки, които се използват, тъй като други видове мишки били по-подобни на хората.

Изумително е, че предвид важността на подобно изследване не са взети подходящата порода мишки. Предполагам, че дори тепърва да ги изпробват, няма и да чуем дали от тях са умрели 60% или дори 90%. Не за друго, ами „да няма паника“. 

Учените напомнят, че гените, които регулират имунната система при хората и мишките, се държат по различен начин, а реакцията на стреса при хората и животните също била различна.

Нормално е, и дори бих казала – благословено е да е различна! Защото стресът при хората може да породи възобновяването на едно по-активно гражданско общество, което да започне да държи отговорни властите, науката и медиите за техните безочливи лъжи и непреценени експерименти.

– РЕКЛАМА –

Последно качени

Свързани постове