Тракийска Мистерийна Драма – 14.12.2019

  26

  14 декември 2019, събота, 19.00 часа в Централен Военен Клуб – София, Концертна Зала. Билетите се разпространяват в мрежата на eventim.

  Академия Орфика ви кани на интерактивния спектакъл “Тракийска Мистерийна Драма” – възстановка на древните тракийски тържества с автентична хореография и оригинална музика на арт-формация “Орфика”.

  В светлината на Рождество Христово заповядайте за едно неповторимо по рода си преживяване, извиращо от Орфическия Опус и древното изкуство, имащо силата да вдъхнови трансформацията на човешката природа и възкресяването на Жизнените потенциали в човека. Тракийската Мистерийна Драма стъпва върху тази изначална концепция. В центъра е Богът Слово и разпростирането на Неговата подредба чрез победата на Светлината над тъмнината и извисяването на Живота над смъртта. Отличаващото качество на Мистерийната Драма се състои в преоткриването на Тракийското творчество и древните орфически концепции и актуализиране на първообразите им в света на съвременния човек чрез музика и танц.

  Представяме ви интервю с творците и участниците в Тракийска Мистерийна Драма, които разказват за своето вдъхновение и подготовка в този дългогодишен труд – вижте повече какво е скрито в интерактивния спектакъл и как това го отличава от всички останали творби.

  От 2006 год. „Академия Орфика“ е осъществила над 30 възстановки на древни български обичаи и обреди, включително и по свети места на България. Филмът „Тракийска Мистерийна Драма“ има публика в цял свят, а части от филмовата продукция се използват за представянето на българското културно наследство от неправителствени организации, дипломатически мисии и културни институти.

  За повече информация следете фейсбук страниците Тракийска Мистерийна Драма и Академия Орфика.

  twitter: @ThracianMystery#bogaricustoms