Начало Наука Прародината на древните гали (келти) – Древна Тракия

Прародината на древните гали (келти) – Древна Тракия

Вижте още:

„По пътя на Гайд“ с Цветан Гайд (Част 3)

Можете да видите също и „По пътя на Гайд“ с Цветан Гайд (Част 1) и „По пътя на Гайд“ с Цветан Гайд...
video

На 29-06-2017 г. в пресцентъра на БТА се проведе пресконференция на тема Прародината на древните гали (келти) – Балканска Тракия и о-в Самотраки, и Руническата книга на тайните. Акад. Цветан Гайд, директор на Института по Т-наука, представи новите открития и достижения на екипа в областта на декодирането на древните тракийски артефакти от нашите земи по „метода Гайд“.

Голямата новина беше, че след разчитането на йероглифите–идеограми на Тракийското Писмо, най-после и древните рунически знаци в Тракия са вече разчетени чрез „метода Гайд” през по-късния им еквивалент в келтската (галска) писменост на друидите,  наречена от тях „огам” или Дървесна писменост. С помощта на тази аналогова писменост са декодирани посланията от Ситовския надпис, Кременския надпис и множество надписи, запазени върху мегалити като Харман кая, Бузовград и др.

Бяха представени исторически изследвания и лингвистични анализи, потвърждаващи данните от ирландския фолклор, които твърдят, че галската (келтска) народност и култура води началото си от Древна Тракия /“Трако ди Данан“ – Траките от Дунав/ и тайните мистерии на остров Самотраки.

Големият пробив в разчитането на новите артефакти прави „четими“ и разбираеми древни послания, чието съдържание е на много високо концептуално ниво. Както обобщи акад. Цветан Гайд, целта на изследванията е да се даде на българите ключа за духовното израстване, както това са правели предците ни,  давайки на много народи, включително и на келтския тази духовност, този механизъм на живот.

Академик Цветан Гайд обяви и предстоящото излизане от печат  на нов пети том от поредицата „Тракийското писмо декодирано“ – Мистериите на Самотраки и Руническата Книга на Тайните.